Haberler

Genel Seçimler İçin İlk Oy Avustralya'da Kullanıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Melbourne Başkonsolosluğunda başlayan oy verme işleminden görüntüler- Oy kullanma işlemlerine hazırlık ve sandık üyelerinin yemin etme görüntüleri- Melahat Özkan tarafından ilk oyun kullanılması- İlk oyu kullanan Melahat Özkan ile yapılan roportaj- Detay Genel seçimler için ilk oy Avustralya'da kullanıldı- Avustralya, ileri saat uygulamasından dolayı Türkiye'deki milletvekili genel seçimi için yurtdışında ilk oy kullanılan ülke oldu Avustralya'da yaşayan gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullanan vatandaşlar oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Melbourne Başkonsolosluğunda başlayan oy verme işleminden görüntüler- Oy kullanma işlemlerine hazırlık ve sandık üyelerinin yemin etme görüntüleri- Melahat Özkan tarafından ilk oyun kullanılması- İlk oyu kullanan Melahat Özkan ile yapılan roportaj- Detay Genel seçimler için ilk oy Avustralya'da kullanıldı- Avustralya, ileri saat uygulamasından dolayı Türkiye'deki milletvekili genel seçimi için yurtdışında ilk oy kullanılan ülke oldu Avustralya'da yaşayan gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullanan vatandaşlar oldu.Genel seçimler için yapılan oy verme işlemleri, Kanberra Büyükelçiliği, Melburn ve Sidney başkonsolosluklarına konulan sandıklarda başladı. İlk oyu Melbourne Başkonsolosluğu'nda kurulan 1 numaralı sandıkta Melahat Özkan kullandı. Sabah erken saatlerde konsolosluğa gelen Melahat Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Memleketimize, devletimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah seçimler. İlk defa Avustralya'da oy kullanıyoruz, heyecanlıyım" dedi. Özkan, "Her vatandaş gibi her şeyin en güzelini vatanımız, milletimiz için istiyoruz. İnşallah bundan sonra da en güzel günler vatanımızın olur" ifadesini kullandı. Yerel saatle 10.00'da başlayan oy verme işlemi, 19.00'da sona erecek. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title