Haberler

Genç Annenin Çaresizliği

Güncelleme:

19 yaşındaki anne, kalbi delik olan 1 yaşındaki kızı için yardım bekliyor.

Konya'da 19 yaşındaki Burcu Akgül, kilo alamadığı için hastaneye götürdüğü 1 yaşındaki kızı Filiz Dilara Akgül'ün, kalbinin delik, karaciğerine kan pompalayan damarın da tıkanık olduğunu öğrendi.

Doktorlar, 6 kilo olan küçük kızın ameliyatını kilo düşüklüğü nedeniyle riskli bularak, özel mamayla beslenmesi gerektiği söyledi. Eşinin işsiz ve maddi durumlarının iyi olmadığını söyleyen anne Burcu Akgül, "Biz doktora giderken bile yol parasını başkasından alıyoruz. Kıyafetlerimizi de komşularımız veriyor. O yüzden kızıma düzenli mama alamıyorum" dedi.

Seydişehir İlçesi'nde oturan Burcu Akgül 16 yaşında iken, şu an 20 yaşında olan Baki Akgül ile kaçtı. Çift daha sonra ailelerinin izinliyle evlendi. 3'üncü bebeğine hamile olan Burcu Akgül, 1 yaşındaki kızı Filiz Dilara Akgül'ü kilo alamadığı için Meram Tıp Fakültesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde minik Filiz Dilara'nın kalbinin delik, karaciğerine kan pompalayan damarında tıkanıklık saptandı.

Kilo kaybının da bundan olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, küçük kızın vücut direncinin zayıf ve kilosunun düşük olması nedeniyle ameliyatı riskli buldu. Kalsiyum ve protein içeren özel mamalarla beslenip, kilo seviyesi yükseldikten sonra ameliyat olabileceğine karar verdi.

'BİR KUTU MAMA 200 LİRA'

Eşi Baki Akgül'ün işsiz olduğunu ve 2 ay sonra askere gideceğini, kızının tedavisini de yeşil kart sayesinde gerçekleştirdiğini belirten Burcu Akgül, bir kutu mamanın 200 lira olduğunu, yeşil kartlı olmalarına rağmen bunun 50 lirasını kendilerinin karşıladığını belirtti. Bir kutu mamanın kızına bir gün yettiğini anlatan Akgül, şunları söyledi:

"Üçüncü çocuğuma hamileyim ve eşim de 2 ay sonra askere gideceği için işe almıyorlar. Doktorlar kızımın düzenli ve özel mamalarla beslenmesi gerektiğini söyledi. Ama biz doktora giderken bile yol parasını da başkasından alıyoruz. Kıyafetlerimizi de komşularımız veriyor. Doğacak bebeğimin kıyafeti bile yok. Ne yapacağımı şaşırdım hayırseverlerin yardımını bekliyorum."

KAYINVALİDESİ BAKIYOR

Evlerinin kirasını ödeyemedikleri için eşinin ailesinin yanına yerleştiklerini kaydeden Burcu Akgül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayınpederim kolundan engelli olduğu için çalışamıyor. Onların da zaten maddi durumları kötü. Kayınvalidem de tarlada gündelik işlere giderek eve bakıyor. Filiz'in tedavisine başlanması için doktorların söylediği mamaları yedirmemiz gerekiyor. Ama paramız olmadığı için alamıyoruz. Son olarak muayene için gittiğimizde doktorların verdiği mamalarla kızımın karnını doyuruyoruz."

'ÇOCUKLAR BELİMİ BÜKÜYOR'

Tarlada gündelik işlere giderek ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirten 39 yaşındaki babaanne Filiz Akgül de, şunları söyledi:

"Gelinim 16 yaşındayken oğlumla kaçarak evlendi. Eşim tarlada çalışırken kolunu makineye kaptırdı, iş olursa çalışıyor. Ben tarlalarda gündelik işlere gidiyorum. Kazandığım o parayla 9 kişilik evi geçindirmeye çalışıyorum. Çevremdekiler eski kıyafetlerini getiriyorlar, torunlarıma onları giydiriyorum. Oğlum 2 ay sonra askere gidecek. Gelinime ve onun çocuklarına elimden geldiği kadar ben bakacağım. Kendim aç kalırım, gelinimi çocuklarını yine aç bırakmam. Ama çocuklar benim belimi büküyor. Hele de Filiz hastalanınca ben çok kötü oldum. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydişehir Meram Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title