Haberler

Gaziantep'te Perakende Zincirlerine Eğitim

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından sektördeki donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere ülke genelindeki eğitim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te seminer düzenlendi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından sektördeki donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere ülke genelindeki eğitim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te seminer düzenlendi.

Yerel zincirler deki insan kaynakları yöneticilerine yönelik eğitimler düzenleyen Türkiye Perakendeciler Federasyonunca P&G, CHEP, Numil ve Unilever'in desteğiyle yapılacak 11 ildeki kategori ve mağaza yöneticileri için eğitimlere Gaziantep'ten başlandı.

Mağaza yöneticilerinin iş ve takım yönetimi becerilerini geliştirmek, alan ve kategori yönetiminde verimliliği sağlamak amacıyla kurgulanan eğitimlerin ilki, Esat İhsan Kocager tarafından Gaziantep Ticaret Odasında verildi.

Nisan ayı sonuna kadar her ilde 2 gün gerçekleştirilecek eğitimler, Ordu, Konya, Van, Erzurum, Trabzon, Bursa, Uşak, Ankara, İzmir ve Çorum'da verilecek.

Eğitim kapsamında perakendeci derneklerin üyesi işletme sahipleri sponsor firmaların bölge yöneticileriyle bir araya gelerek işbirliklerini geliştirmek adına görüşmeler yapacak.

Mağaza koordinatörleri, bölge müdürleri, yöneticileri ve satın alma yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimin ilk gününde "Verimli Alan ve Kategori Yönetimi" başlığı altında müşteriyi anlamak, kararlarını etkileyen unsurlar, alışverişte kadın-erkek, genç-yaşlı tercihleri anlatıldı.

Verimli kategori yönetimi, alan yönetimi, bölümlendirme gibi kurallar aktarıldı.

Mağaza Müdürleriyle yardımcılarına yönelik "Etkin Mağaza Yönetimi" eğitimi 2 bölümde gerçekleştiriliyor.

Eğitimlerin ilk bölümünde yerel zincirlerde mağaza iç deneyimi, iletişim, müşteri ilişkileri ve hizmet kalitesinin yönetilmesi, ikinci bölümde de takım yönetimi, yaklaşım ve motivasyonu artırmak için 5 başlık altında güven, çalışan bağlılığı, çatışmaların yönetilmesi, raporlamayla sonuçları dikkate alma hakkında bilgiler paylaşıldı.

Nisan 2017'de tamamlanacak eğitimlere, 500 yerel zincir mağaza yöneticisinin katılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Unilever Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title