Haberler

Furkan Vakfı'nın İzinsiz Toplantısına Polisten TOMA'lı Müdahale

Güncelleme:

Furkan Vakfı'nın İskenderun'da düzenlemek istediği konferansa kaymakamlık onay vermeyince bir grup otoyolu kapatarak eylem yaptı.

Furkan Vakfı'nın Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlemek istediği konferansa kaymakamlık onay vermeyince bir grup otoyolu kapatarak eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis TOMA ile müdahale etti.

KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ

Furkan Vakfı, bugün saat 13.30'da İskenderun'daki İsa Taş Plaza Düğün Salonu'nda hareketin manevi lideri kabul edilen Alparslan Kuytul'un konuşmacı olarak katılacağı 'İstanbul'un Fethi ve Fetih Nesli' konulu konferans düzenlemek için İskenderun Kaymakamlığı'na başvurdu. Ancak, izin verilmedi.

"KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLARIZ"

Kaymakamlığın onay vermemesine rağmen vakıf, konferansı düzenleyeceklerini bildirerek bunu web sayfasından duyurdu. Duyuruda şöyle denildi:

"Furkan Vakfı olarak bu pazar İskenderun'da gerçekleştireceğimiz konferansımız güvenliği sağlayamama gerekçe gösterilerek kaymakamlık tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak biz kendi güvenliğimizi sağlamayı üzerimize alarak 29.05.2016 günü İskenderun konferansını tertipleyeceğiz. Tüm halkımız davetlidir."

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Alparslan Kuytul, İskenderun'a gitmek isterken kalabalık bir grup tarafından saat 12.00 sıralarında Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Erzin Gişeleri'nde karşılandı. İskenderun'a gitmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Kaymakamlığın konferansa onay vermediğini hatırlatan polise gruptakiler önce direndi ardından otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. 'Zalimler Allah'a hesap verecek' sloganları atan ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis TOMA ile müdahale edip dağıttı.

İPTAL EDİLEN PROGRAM GARDA YAPILDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Furkan Vakfı tarafından yapılması planlanan fakat güvenlik gerekçesiyle iptal edilen program, gar meydanında gerçekleşti.

Geniş güvenlik önlemleriyle İskenderun Tren Garı'na giren Furkan Vakfı mensupları, burada namaz kıldılar. Daha sonra Furkan Vakfı adına konuşma yapan Kurucu Alparslan Kuytul, İstanbul'un Fethi'ni anlatmak istedikleri konferanslarının iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Furkan Hareketi'nin artık Türkiye'de meydanlarda olacağını kaydeden ve sonradan ortaya çıkan bir hareket olmadığını kaydeden Kuytul, "Biz Hz. Nuh'tan (a.s.) bu yana devam eden bu davanın bugünkü temsilcileriyiz. Ne ilk temsilcileriyiz, ne son temsilcileriyiz. Bu dava kıyamete kadar da devam edecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun İsa Taş Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (207)

akp gercek yüzü:

Yanmaz kenfen satıcısı , akp yalakası konferans düzenlese idi salonnlar bedavaya verilirdi. . . . . akp tarikatların cemaatlerin içini boşaltı ılımlı islam adı altında herkezi kendi yalağı yaptı. . . akp döneminde müslümanlarda mütiş bir yozlaşma var sinir uçlarımız uyuşturuldu harekete gecemiyoruz. . . . akp döneminde bir tane müslüman ülke kalmadı ülkeler işgal edildi, verdiğimiz üslereden müslüman coğrafya bombalandı nasıl hesap verecekler. . .

33
5
yanıtYanıtla
ÖMER:

ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN KARDEŞ. . ALLAH RAZI OLSUN. . . .

yanıt15
yanıt0
asd:

kıyamete kadar devam edecek dava güdüyormuş ulan şeytan bile bu kadar dava vaadetmiyor deccalmıdır nedir

5
30
yanıtYanıtla
azad:

Uyanık ol ey Ümmet-i Muhammed (sas), Mustafa İslamoğlu, Alpaslan Kuytul, Abülaziz Bayındır. . . Bu üç isimden uzak dur, bu adamlar ehli sünnet düşmanıdır, insanları zehirliyorlar. . bu adamlar; Yaşar Nuri''''nin, Zekeriya Beyaz''''ın yerini aldılar ve çok daha tehlikeliler.

14
19
yanıtYanıtla
kars lı kenan:

iftira atma bilgin varsa alpaslan hoçanın sözlerine cevap ver

yanıt1
yanıt6
ALİ:

AYNEN KARDEŞ ŞU ANDA GİZLİ ŞEBBİHALAR VE BUNLAR İRANIN UZANTILARI MÜTHİŞ BİR Şİİ PROPOGANDASI YAPIYORLAR

yanıt5
yanıt1
KÜRT:

YALAN ATIYORSUN AZAD

yanıt1
yanıt3
adil:

Hilal Tv de inacı bozuk tipleri her zaman görebilirsiniz

yanıt0
yanıt0
salih:

lan yürüyün gidin üçkağıtçı yobazlar. vakıfmış. ben sizin ne halt olduğunuzu biliyorum. saklanamazsınız.

3
28
yanıtYanıtla
gaplan:

Ey inananlar, ben tam olmadım yaş olarak, 1 kaç senemiz daha var, o güne herkes hazır olsun, Allah kelimesi altında birleşmeye, Allahın beni seçmesi, doğru yola iletmesi, katından ilim vermesi, koruması gözetmesi, öğretmesi asla boş yere değildir, doğru yerde doğru zamanda, kendimi tecelli ettireceğimdir. ama şunu bilesiniz ki muhteşem güçlerim var, ve bunları nasıl kullanmam gerektiğini öğrenmekteyim, azcık sabredin, gerçekten yenilmezim.

23
8
yanıtYanıtla
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title