Haberler

Taliban, Afgan siyasiler Karzai, Abdullah ve Hikmetyar iler bir araya geldi

Güncelleme:

- Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, başkent Kabil'de eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gulbuddin Hikmetyar ile bir araya geldi.

- Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, başkent Kabil'de eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gulbuddin Hikmetyar ile bir araya geldi.

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, hükümeti kurmak için çalışmalara başladı. Taliban'ın Hakkani Grubu'ndan Anas Hakkani liderliğindeki heyeti başkent Kabil'de eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah görüşmesinin ardından Hizb-i İslami Partisi Lideri Gulbuddin Hikmetyar ile bir araya geldi.

Görüşmelere ilişkin henüz açıklama yapılmazken, Afgan basını, görüşmelerde siyasilere kapsayıcı bir hükümetin kurulacağına dair söz verildiği ifade edilerek, Afganistan'daki yeni hükümet çok yakında kurulacağı aktarıldı.

AFGANİSTAN'I TERK EDEN GANİ BAE'DE

Taliban'ın Afganistan yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Tacikistan'a kaçtığı iddia edilmişti. Bugün ise, Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye yerleştiği açıklandı. Haberi doğrulayan BAE Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesini insani gerekçeler nedeniyle ülkeye kabul edildi" ifadelerini kullandı.

GANİ'NİN YARDIMCISI KENDİSİNİ AFGANİSTAN'IN GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI İLAN ETMİŞTİ

Gani'nin yardımcısı Amrullah Saleh ise dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Afganistan anayasasına göre, cumhurbaşkanının yokluğunda, kaçışında, istifasında veya ölümünde cumhurbaşkanı birinci yardımcısının geçici cumhurbaşkanı olduğunu ifade etmiş, "Şu anda ülkemdeyim ve meşru geçici cumhurbaşkanı benim. Desteklerini ve fikir birliğini sağlamak için tüm liderlere ulaşıyorum" demişti.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title