Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

SAKARYA/ZONGULDAK/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine (SAGİAD) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 19'a ulaştı.

SAKARYA/ZONGULDAK/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine (SAGİAD) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 19'a ulaştı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla SAGİAD'a düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

Operasyon kapsamında 4 iş adamı daha gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Böylece Sakarya'da gözaltına alınan iş adamı sayısı 19'a yükseldi.

FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla SAGİAD'a yönelik operasyonlarda 15 iş adamı gözaltına alınmıştı.

Bazı zanlıların cüzdanından seri numarası "F" ile başlayan "bir dolar" çıktığı öğrenilmişti.

1 dolarlık banknotların sırrı

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı zanlıların üzerinden çıkan bir dolarlık banknotların örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edildi.

Paraların, FETÖ'nün elebaşı tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları iş adamlarının bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için yanında taşıdığı ileri sürüldü.

Zonguldak'ta bir gözaltı

FETÖ darbe girişimiyle ilgili Zonguldak'ta bir komiser yardımcısı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan çalışma sürüyor.

Soruşturma kapsamında açığa alınan Komiser Yardımcısı M.H.D. gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

-Kocaeli'de 4 işadamı adliyeye sevk edildi

Darbe girişiminin ardından Kocaeli'de gözaltına alınan İbrahim Ç, Muharrem Y, Gültekin S. ile Dorukhan Ö, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından adliyeye getirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title