Haberler

Etlik Şehir Hastanesi, sağlık teknolojisinde ilklere öncülük yapıyor

Güncelleme:

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer, Türkiye'de anjiyosuz kalp damarlarının durumunu saptayabilen "1024 kesit bilgisayarlı tomografi" cihazına ve zor noktalardaki beyin tümörlerinin ameliyatsız yok edilmesini sağlayan "Cyberknife" teknolojisine sahip tek...

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer, Türkiye'de anjiyosuz kalp damarlarının durumunu saptayabilen "1024 kesit bilgisayarlı tomografi" cihazına ve zor noktalardaki beyin tümörlerinin ameliyatsız yok edilmesini sağlayan "Cyberknife" teknolojisine sahip tek kamu hastanesi olduklarını bildirdi.

Güngörer, basın mensuplarına, 1. yılını dolduran Etlik Şehir Hastanesi'nde bugüne kadar verilen hizmetler ve yeni yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hastanenin 28 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açıldığını anımsatan Güngörer, "Hastanemiz 1 milyon 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş, Avrupa'nın en büyük hastanesi statüsünde olup, 7 farklı hastane, 100 yataklı kapalı psikiyatri kliniği, 100 yataklı klinik gözlemevi ve bünyesinde il sağlık müdürlüğü bulunan bir sağlık kampüsüdür." bilgisini paylaştı.

Güngörer, hastanede günlük ortalama 25 bin poliklinik hizmeti verildiğini belirterek, "Bir yılda 5 milyon 16 bin hasta başvurusu aldık, bunun 860 bini acil servislere yapıldı ve bu hastalarımıza da 81 bin cerrahi işlem gerçekleştirildi. Hastanemizde toplam 11 bin 400 doğum gerçekleşti, günlük doğum sayısı ise 40 oldu." ifadelerini kullandı.

Etlik Şehir Hastanesi'nin açık kalp cerrahisi ve koroner anjiyografinin eş zamanlı yapılabildiği "hibrit ameliyathane", özellikle depremzedelerin tedavisinde önemli görev üstlenen "hiperbarik oksijen tedavi ünitesi" gibi olanaklara sahip olduğuna dikkati çeken Güngörer, ayrıca pulmoner rehabilitasyon, nöromüsküler hastalıklar merkezi gibi multidisipliner yaklaşıma sahip merkezlerin de hastanede bulunduğunu söyledi.

Anjiyoya gerek kalmadan tetkik yapılabiliyor

Doç. Dr. Güngörer, "Türkiye'de sadece hastanemizde bulunan 1024 kesit bilgisayarlı tomografi cihazımızla koroner anjiyografi öncesi bazı hastalarımıza girişim yapmadan tetkiklerini yapabiliyor ve bu girişime ihtiyaç duyup duymayacağına karar verebiliyoruz. Ayrıca bunun yanında kamuda ülkemizdeki tek hastane olarak 'Cyberknife' teknolojisini de barındırıyoruz. Bu cihazla beyin tümörü veya beyne metastaz yapmış hastalarımızda cerrahi işlemi gerçekleştiremeyeceğimiz noktada bulunan kitlelerde bu yöntemi kullanıyoruz." diye konuştu.

Aynı zamanda bir eğitim-araştırma hastanesi statüsünde olan Etlik Şehir Hastanesi'nde 1716 asistan hekimin görev yaptığını aktaran Güngörer, yeni dönem çalışmalarına ilişkin, "Şu anda hastanemiz 1000 poliklinikle hizmet veriyor, buna yakın zamanda 200 poliklinik takviyesi daha yapılacak, inşa süreçleri başlayacak. Bunun sebebi poliklinik başvuru sayısının her geçen gün artması ve yeni polikliniklere ihtiyaç duyulması." ifadesini kullandı.

"Hastanemize 2 binin üzerinde depremzede hastamızı yatırdık"

Hastanenin özellikli birimleri arasında Terapötik Aferez Merkezi ve Kemik İliği Nakli Merkezinin de yer aldığına işaret eden Güngörer, şu ana kadar 33 hastaya nakil gerçekleştirildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Güngörer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından illerden gelen çok sayıda hastaya destek sağladıklarını, tüm imkanları deprem bölgesi için seferber ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hastanemize 2 binin üzerinde depremzede hastamızı yatırdık, bu kişilerin 1200'ü doğrudan depremden zarar görmüş, ilk bir hafta içinde kara yolu ve hava yolu ile aldığımız hastalarımızdı. Hastalarımızın fiziksel ve psikolojik yönden tüm tedavileri yapıldı. Ayrıca ayaktan başvuru yapan 20 bin depremzede hastamıza hizmet ettik.

342 hastamız ana tedavilerinin ardından rehabilitasyon amacıyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde tedavi altına alındı. Halen 52 hastamızın tedavisi devam ediyor, 50'nin üzerinde hastamızın ise protezlerini takarak şifayla evlerine gönderdik."

Güngörer, "Etlik Şehir Hastanesi olarak 2024 ve sonraki yıllarda çalışanlarımızın ve hastalarımızın mutluluğunu, konforunu en üst seviyeye çıkararak sağlıkta kalite standartları gereği tüm akredite oluşumlarında bizim de payımız olduğunu göstererek ilerlemeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Etlik Şehir Hastanesi Türkiye Eğitim Teknoloji Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title