Haberler

Eti Bakır'daki 7 Ölümlü Kazada, 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Samsun'da Eti Bakır İşletmeleri'nde 7 işçinin öldüğü, 12 işçinin de yaralandığı kazayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame tamamlandı.

Samsun'da Eti Bakır İşletmeleri'nde 7 işçinin öldüğü, 12 işçinin de yaralandığı kazayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame tamamlandı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 2'si tutuklu 8 sanık hakkında 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istedi. Dosya 2'inci Ağır ceza mahkemesi tarafından inceleniyor.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Eti Bakır İşletmeleri A.Ş.'de geçen yıl 22 Kasım günü bir platform üzerinde amonyak tankının kapağının demir parçalarının montajı sırasında kaza meydana geldi. Kazada 7 işçi hayatını kaybederken, 12 işçi de yaralandı. Olayın ardından Eti Bakır İşletmeleri'nde 3 savcı tarafından soruşturma başlatıldı. İlk incelemelerin ardından da Eti Bakır İşletmeleri A.Ş.'nin yöneticisi, amonyak tankının yapımını ihaleyle alan Çel-Kom şirketinin yetkilileri, bu şirketin işi yaptırdığı taşeron firmaların yetkilileri, buradaki çalışmaları kontrol etmekle görevli şirketin yetkilileri ve vinç operatörü olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı iddianameyi tamamladı. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede Cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanıklar Eti Bakır Samsun İşletmesi yetkilileri Ahmet Ö., Serdal D., Yahya Kemal B. ve Ertuğrul K., alt yüklenici firmaların yetkilileri İsmail Ç. ve Hüseyin B. ile tutuklu sanıklar İlyas A. ve denetim şirketi yetkilisi Barış D. hakkında, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından 2 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. 7 klasörden oluşan dosya Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Mahkemenin dosyayı inceledikten sonra, 15 gün içerisinde kabul edip etmeyeceği konusunda kararını vereceği belirtildi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eti Bakır Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title