Haberler

Erzincan'da Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı

Güncelleme:

Erzincan'da 22 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıldönümünde Terzibaba Mezarlığında anma töreni düzenlendi.

Erzincan'da 22 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıldönümünde Terzibaba Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Depremde yakınlarını kaybedenler o günkü acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirterek, gözyaşı döktü.13 Mart'ta meydana gelen depremin 22'inci yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Törene Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, MHP İl Başkanı Erkan Karaman, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Hamdi Karakaya, Emniyet Müdürü Doğan İnci, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve Erzincanlılar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan anma töreninde Müftü Galip Akın, kısa bir konuşma yaparak, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

22 YILDIR BU HÜZNÜ YAŞIYORUZ

Erzincanlıların tarihinde yaşadığı depremler ile bu depremlerden ders çıkardığını vurgulayan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Bugün hepimizin gönlünün bir tarafı yüreğinin bir tarafı hazin. Bundan 22 yıl önce meydana gelen depremde kimilerimiz kardeşlerimizi, kimilerimiz anamızı babamızı, eşimizi, evlatlarımızı, kimilerimiz ise komşularımızı deprem sonrasında toprağa verdik. Bunun hüznü içerisindeyiz ve 22 yıldır bu hüznü hep birlikte yaşıyoruz. Biz her yıl burada tertiplediğimiz programla beraberinde bir dizi programlarla aslında bu acıyı yenilemek tazeleyerek sizleri yeni baştan bu hüzün deryası içerisine daldırmak niyetiyle bu programları yapmıyoruz. Bir farkındalık oluşturmak. Bir bilinç oluşturmak ve deprem ile birlikte deprem ve sebepleri elimizde olmadığı için Cenab'ı Hak'kın dünyaya takdir ettiği bu tür doğal afetlerin çıkış sebepleri çoğu kez biz yaşayan beşerin insanların elinde olmadığı için elimizde olan alabileceğimiz tedbirleri gerçekleştirirken bazen sizlerin bizleri, bazen bizlerin sizleri uyarmak suretiyle dikkatlerini depreme çekmek suretiyle oluşturmaya çalıştığımız farkındalıktan dolayı bu programları düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

DEPREM KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise 22 yıl önce yaşanan depremin acısının hala yüreklerde yaşandığını belirterek, "22 yıl önce Erzincan da yaşanan bu acıyı tekrar tazelemek ve bu yarayı tekrar deşmek için bu programları yapmıyoruz. İnsanlarımızı 22 yıl önce bu topraklarda neler yaşanmış ve bir daha bu acıları yaşanmaması için neler yapabiliriz konusunda bir farkındalık oluşturmak için yapıyoruz" dedi.

Tören kapsamında Terzibaba mezarlığında depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Protokol mensupları daha sonra 1992 Deprem Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitliğe çiçek bıraktı. 1992 yılında meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenlerin bulunduğu mezarlığa geçen protokol mensupları ve Erzincanlılar, depremde hayatlarını kaybedenlerin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı. Tören sonunda katılımcılara Erzincan Belediyesi tarafından helva ikramında bulunuldu.13 Mart 1992 günü meydana gelen 6.8 şiddetindeki Erzincan depreminde 653 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce ev oturulamaz duruma gelmişti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Akdemir Nurullah Çakır Turgay Yüksel Ak Parti Politika Güncel Haberler

title