Haberler

Ergün, "Büyükşehir Bütçesini Emin Ellere Bırakın"

Güncelleme:

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programının ardından Akhisarlılara seslenen Başkan Ergün, "Büyükşehir 1 katrilyon gibi bir bütçeyi getiriyor. Ben değerli Akhisarlılara şunu söylemek istiyorum. Bu bütçeyi emin ellere bırakın. Bu bütçeyi tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen insanlara bırakın" dedi.

MHP Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Gürcan, Haldun Oluç, MHP İl Başkan Vekili Mehmet Ödevli, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ali Çavdar ve çok sayıda partili katıldı. Akhisar Atatürk Parkı'nda düzenlenen iftar programına gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Akhisarlılar büyük ilgi gösterdi. Tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, herkese hayırlı ramazanlar dileklerinde bulundu. Parkın içinde bulunan düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğine yoğun katılım oldu. Yemeğin ardından hep birlikte dualar okundu.

Kendi ayakları üzerinde duran bir belediye olduk

Mübarek Ramazan akşamında Akhisarlılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İnşallah bu güzel birlikteliklerin, bu kardeşliklerin, bu dostlukların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi arzusundayım. Cumartesi günü Allah nasip ederse, Kadir Gecesi'ni kutlayacağız. Önümüzdeki hafta da inşallah Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Ben şimdiden hem Kadir Gecenizi, hem bayramınızı kutluyorum. Manisa Belediyesi olarak yaklaşık 4 yıl 4 ayı geride bıraktık. Bu süre içerisinde nereden aldık, nerelere getirdik kısa da olsa bazı bilgiler vermek istiyorum. Manisa Belediyesi 2008 yılında 65 milyon TL gibi bir gelire sahipti. 2009 yılında Manisa Belediyesi'ni devraldığımızda, Manisa Belediyesi'nin borcu 96 milyondu. Yani gelirinin yüzde 150'si oranında bir borçla aldık ve 12-15 ay gibi bir süre içerisinde çok şükür kendi ayakları üzerinde durabilen ve bütün Manisa Belediyesi'nin borçlarının sıfırlandığı bir noktaya getirdik" dedi.

Hizmetlerin yerine gelmesi gelir-gider dengelenmesine bağlı

Son 3 yıldır Manisa'da hiçbir ayrım gözetmeden, hiçbir mahalleyi ayırmadan 57 mahallenin kaldırım, yağmur suyu drenajları, asfalt ve aydınlatmalarına kadar tüm hizmetleri yaptıklarını belirten Başkan Ergün, "Çok şükür rekorlar üstüne rekorlar kırıldı. 2012 yılının Manisa Belediyesi geliri 168 milyon gibi bir rekora ulaştı. Bu da bütçede yüzde 101 gibi bir gerçekleşmeye tekabül etti. Bugün Manisa'da yapılan hizmetlerin en önemli faktörü gelir-gider bütçesinin dengelenmesinde yatıyor. Son 1 yılda startını verdiğimiz, bir kısmını tamamladığımız büyük projelerimiz var. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Allah nasip ederse 2 ay içerisinde bitiyor. Belediye tarihinin en büyük yatırımı. Yine geçtiğimiz ay başlamış olan 170 dönümlük bir Kent Park projesini başlattık. İçinde yok yok. İsmini Meclis'imizde Alparslan Türkeş olarak verdiğimiz bir köprülü kavşağı da bayram sonrası Allah nasip ederse açılışını yapacağız. Tabi Manisa'da bir Atatürk Gençlik Merkezi'ni bitirdik. İçinde 2 bin-2 bin 500 öğrencinin hizmet aldığı bir merkez. Yine Manisa ile özdeşleşen Çanakkale Şehitleri Anıtı var. Manisa, Çanakkale Savaşları'nda en fazla kayıp veren iller arasında ilk 5'te. Onların anısına Anıtkabir ve İstanbul Fatih Müzesi'nin ardından Türkiye'de üçüncü olarak bir Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Diaraması'nı hayata geçirdik" diye konuştu.

Felsefemiz mal alınırken kazanılır

Manisa Belediyesi'nde gelir-gider dengelenmesinin nasıl sağlandığını örneklerle açıklayan Başkan Ergün, "İlk geldiğimizde Manisa Belediyesi'nin garaj aylık geliri 75-80 bin TL idi. Biz bütün garajda öncelikle kamera sistemlerini ve oradaki yazılım sistemlerini sil baştan yeniledik. Geçen ay itibariyle 288 bin TL gibi bir aylık gelire kavuştu. Yine göreve geldiğimizde çöp toplama işinin aylık gideri 900 bin TL gibi bir rakamdı. Sadece araçlarının kiralama bedeline yıllık 4,5 milyon TL gibi bir para ödeniyordu. Biz bu sistemi tamamen ortadan kaldırdık. Kendi imkanlarımızla bütün Manisa Belediyesi'ne 35 tane kamyon, traktörler ve bütün ekipmanlarıyla sıfırdan sadece 2,5 milyona aldık. İşi Manisa Belediyesi kendi imkanlarıyla yapmaya başladı. Gider 450 bin TL'ye düştü. Yüzde 100 oranında bir tasarruf sağlandı. Belediyenin önünde kiralama yöntemiyle sadece havuz olarak kullanılan araç sayısı 60'ın üzerindeydi. Bu araçların her birine 3 bin lira, 4 bin lira yaktığı kilometreye göre ödeme yapılıyordu. 15 tane aracı biz kendimiz almak üzere Manisa Belediyesi bünyesinde bugün bu işler yürütülüyor. Yani sonuç itibariyle her şey mal alınırken kazanılır felsefesiyle yönetildiğinde hem bütçeniz düzeliyor, hem geliriniz artıyor, hizmeti de vatandaşa yansıtabiliyorsunuz" dedi.

Büyükşehir büyük bütçe yönetimi demek

Manisa'da hayata geçirilen hizmetleri tanıtmak ve Manisa'yı görmeyen Manisalılara Manisa'yı gezdirmek amacıyla Kent Konseyi işbirliğiyle 'Haydi Kadınlar Manisa'ya' adlı projeyi başlattıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Manisa'daki tarihi mekanların ve güzelliklerin gösterilmesi amacıyla bu projeyi başlattık. Manisa'yı görmeyen Manisalı yüzde 62 oranlarındaydı. Böylece bu projenin startını verdik. 2012 yılının son aylarında artık Manisa büyükşehir kapsamına alındı. Bundan sonra il bütününde hizmetler Akhisar da olmak üzere, 17 ilçenin büyükşehir programlaması yapılacak. Tabi bu neyi getiriyor, daha büyük bütçenin yönetilmesini. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 1 katrilyona yakın bir bedel. Bu, daha büyük projelerin hayata geçirilmesi noktasında planlamalar getiriyor. Katı atık tesisleri, atık su arıtma tesislerinin yapılması, çevresel ve altyapı yatırımlarının, ulaşım sorunlarının tek merkezden planlanmasını getiriyor" dedi.

Bütçeyi yetim hakkı yemeyen insanlara bırakın

Büyükşehir ile birlikte daha büyük kadrolarla il bütününün planlamasının yapılacağına dikkat çeken Başkan Ergün, "Ben değerli Akhisarlılara şunu söylemek istiyorum. Bu bütçeyi emin ellere bırakın. Bu bütçeyi tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen insanlara bırakın. Biz bugüne kadar yaptıklarımızla, bugüne kadar verdiğimiz hizmetlerle buna layık olmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte aday oluruz, olmayız; seçiliriz, seçilmeyiz, Rabbim hakkımızda ne yazdıysa hayırlısı olsun. Şimdiden bir şey söylemek çok erken ama bunu düşünerek herkes çalışmalarını kendi vicdanına bırakarak, yönlendirmek zorunda. Bu hizmetleri inşallah bütün ilçe, belde ve köylerimize ulaştırmayı inşallah Allah bizlere nasip eder. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

Başkan Ergün'e övgü

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay kürsüye davet edildi. Hükümetin politikalarını eleştiren Akçay, Akhisarlıların sandıkta gereğini yapacağına inandığını ifade etti. Ardından MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral söz aldı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çalışmalarından övgü ile bahseden Oral, yerel seçimlerde partilerin bir kenara bırakılarak, doğru insanların seçilmesi gerektiğine işaret etti. Konuşmaların ardından başkan Ergün ve beraberindekiler, Atatürk Parkı'nın açık alanında çay molası verdi, sohbetler edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title