Haberler

Ergenekon" Un 299. Duruşmasında Savunma Sırası Haberal'da

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapıyor.

Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapıyor.

39 TUTUKLU SALONDA, BAŞBUĞ VE TAŞDELER DAHİL 27 TUTUKLU SANIK YOK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 299. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan ile Balyoz Davası'nda hapisle cezalandırılan Cengiz Köylü de duruşmaya katıldı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DURUŞMAYI İZLİYOR

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile CHP Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Uğur Bayraktutan, İhsan Demiröz, İzzet Çetin ve Mevlüt Dudu da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma başlamadan önce Mustafa Balbay, izleyicilere ve CHP'li vekillere 'Burada bizi çürütemeyecekler' diye seslendi. İzleyiciler de "İzin vermeyeceğiz' diye cevap verdi.

HABERAL SAVUNMASINA BAŞLADI

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmaların alınmasına devam edileceğini belirterek, davanın tutuklu snıklarından Mehmet Haberal'ı kürsüye çağırdı. Mahkeme Başkanı Özese, "Avukatlarınız duruşmada hazır. Suçlandığınız konularla ilgili avukatlarınızda dahil 2 saat süreniz var. Savunma yapmaya hazır mısınız?" diye sordu. Haberal da "Şahsımla ilgili maddi dayanağı olmayan iddialara cevap vereceğim. Bir anlamda yeniden hatırlatma yapacağım" dedi. Haberal sözlerine Reyhanlı'daki patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.

Duruşma Haberal'ın savunmasının alınması ile devam ediyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Balbay Zonguldak İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title