Haberler

Erdoğan, Yabancı Konukları Savarona'da Ağırladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Türkiye'ye gelen konuk ülke başkanlarını Savarona yatında akşam yemeğinde ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Çanakkale'ye gelen konuk ülke başkanlarını Savarona yatında akşam yemeğinde ağırladı.

BOĞAZ TURU EŞLİĞİNDE AKŞAM YEMEĞİ

Çanakkale Kara Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi ve İngiliz Helles Anıtında düzenlenen törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve konuk ülke başkanları, törenlerin bitiminde Eceabat ilçesinden feribotla Çanakkale'ye geldi. Burada iskelede bekleyen Savarona yatına binen liderler, yatta boğaz turu eşliğinde akşam yemeği yedi.

YEMEĞE KATILAN İSİMLER

Yemeğe, Karadağ Cumhurbaşkanı Philip Vujanoviç, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hussain, Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Muhamud, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, eski Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdul Rashid Dostum, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Mladen Ivaniç, Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Bakri Hassan Salih, Slovenya Ulusal Konsey Başkanı Mitja Berva, Cezayir Halk Meclisi Başkanı Mohamed Larbi Ouldkhelifa, Suriye Koalisyon Başkanı Halid Hoca ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani katıldı.

İskeleden ayrılarak Çanakkale Boğazı'nda bir saat seyreden Savarona Yatı, yemeğin sona ermesiyle Çanakkale İskelesi'ne demirledi. Erdoğan ve konukları, yemeğin ardından Çanakkale Havalimanı'na hareket etti.

TARİHİ GEMİNİN ANLAMI BÜYÜK

Savarona, 28 Mart 1931'de denize indiğinde dünyanın en büyük yatı olan, günümüzde de en büyükler arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin Ertuğrul Yatı'ndan sonraki Cumhurbaşkanlığı yatı. Yatın sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. 2038 yılına dek, 49 yıllığına armatör Kahraman Sadıkoğlu'na kiralanmıştır. 2013 yılının sonraların da dönemin Başbakanı, Türkiye Cuhmuriyetinin 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kiralık bulunduğu iş adamı Kahraman Sadıkoğlu'ndan devri alındı ve Türkiye'de ve yabancı ülkelerde gerçekleştireceği toplantı ve görüşmelerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere bakım ve restorasyonu yapıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eceabat Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title