Haberler

Engelli Gençler, 1 Günlüğüne Jandarma Oldu

Kocaeli'de 100 engelli, İl Jandarma Komutanlığı'nda sembolik olarak 1 günlüğüne jandarma eri oldu.

Kocaeli'de 100 engelli, İl Jandarma Komutanlığı'nda sembolik olarak 1 günlüğüne jandarma eri oldu. Asker kıyafetleri giyip yemin törenine katılan engelliler ve aileleri büyük mutluluk yaşadı.

Kocaeli Jandarma Komutanlığı'ndaki yemin törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de katıldı.

Yemin töreni öncesi konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir günlük de olsa engelli gençlerin mutluluguna ortak olduklarını söyleyerek, "Onlar bizimde en değerli varlıklarımız ve en sevdiklerimiz. Bir günlük de olsa onların bu mutluluğu yaşaması mutluluğuna biz de ortak olduk. Bu mutluluğun bir ömür boyu sürmesini biz devlet olarak sizlerin yanındayız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelle beraber gelen sıkıntıları ortadan kaldırmak esastır" dedi.

Hayatında anlatacağı en güzel anı olduğunu söyleyen engelli askeri Erkan Erdoğdu, "Bu uygulamanın bizleri ne kadar çok mutlu ettiğini anlatmanın bir tarifi yok. Mevcut engelleri nedeniyle askerlik yapamayan, ancak askerlik yapma özlemi çeken arkadaşlarımız ve beni onurlandırdınız. Bu şerefli üniformayı giyerek bu kutsal anda bütün kalbimizle ettiğimi yemin, bundan sonraki hayatımızda anlatacağımız en güzel an olmuştur" dedi.

Esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verilen engellilere daha sonra yemin eden askerlere tezkereleri, törene katılan protokol tarafından verildi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu Mustafa Küçük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title