Haberler

Elazığ'dan 'Evet' Çağrısı

Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu Referandumda "Evet" Diyeceklerini Belirtti.

ELAZIĞ Sivil Güçbirliği Platformu sözcüsü Resul Şahin, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumunu, son 50 yılın en önemli anayasal değişikliği olarak gördüklerini bu nedenle referandumda "evet" diyeceklerini belirterek, halkı da "evet" demeye çağırdı.

Tamamı muhafazakar düşünceye sahip 61 sivil toplum örgütü temsilcisinin oluşturduğu Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu, MÜSİAD toplantı salonunda bir araya gelerek, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda "evet" demek için ortak karar aldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan İlim ve Hayıra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin, Anayasa'da yapılacak değişikliklerin tatmin edici olmadığını ancak beklentilerin önünü açabilecek doğru bir adam olduğunu söyledi. 12 Eylül darbesinin 30'uncu yıl dönümünde, Türkiye'de ilk kez Anayasa'ya sivil bir müdahalenin gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten Şahin, "Yürürlükteki 1982 Anayasası olağanüstü bir dönemde yapıldığı için toplumsal barışın sağlanmasında ve sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kişilere karşı devleti koruyan ve halk iradesi üzerinde vesayetçi bir anlayışın ürünü olan 1982 Anayasasının değişmesi ve insan haklarına dayalı, sivil, demokratik yeni bir Anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuştur. Jakoben bir elitin resmi ideolojik kimliği halka dayatma amacıyla oluşturduğu ve vesayet sisteminin araçları olarak kullanılacak kurumların anayasal niteliğe büründürüldüğü bir metin söz konusudur. 1990 yılından bugüne kadar toplam 83 maddesi değişmiştir. Ancak bu değişikliklerin hiç biri 1982 AnayasasıÆnın vesayetçi ruhuna dokunmamıştır. İlk kez bu dokunuşun gerçekleştiği değişiklikler, özü itibariyle AnayasaÆnın tümüyle değiştirilmesi yönündeki beklentileri karşılamamakla birlikte, bunun da önünü açabilecek doğru bir adım olma özelliği taşımaktadır" dedi.

Yeni anayasada olacağını belirttiği 13 maddelik düzenlemeleri anlatan Şahin, "İçerdiği maddelerle birçok konuda özgürlüklerin alanını genişletecek, halk iradesi üzerindeki vesayet araçlarını zayıflatacak bu değişiklikler, yeterli olmamakla beraber çok önemli buluyor; halkımızın değerlerine uygun, ihtiyaçlarına cevap verecek sivil, özgürlükçü ve adaleti tesis etmeyi amaçlayan yeni bir anayasa talebimize kapı aralayacağı ümidiyle destekliyoruz. 61 sivil toplum kuruluşu olarak tüm halkımızı 12 Eylül referandumunda 'Evet' demeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

ifadelerine yer verildi.

Referanduma Evet çağrısına destek veren Sivil Toplum Kuruluşları şunlar:

"MÜSİAD, Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, ELGİAD, ELİKAD, Balakgazi Eğitim Vakfı, Palu-Der, ABUDER, Azizan Derneği, Okyayder, ELÖYDER, TÜTEV, Emlakçılar Derneği, Kalem-Der, Mamurat-Ül Aziz Vakfı, Akıncılar Derneği, AB-I Hayat Vakfı, Bembir-Sen, Cansuyu Derneği, İ.H.H. Elazığ Şubesi, ESDER, Anadolu Gençlik Derneği, Memurlar Vakfı, Hayat Der, Sevgider, TÜTEV, Köyümder, Memurssen, Yavuz Selim Mezunları Derneği, KEYDER, ELİMDER, Tek-Der, Kimse Yokmu Derneği, MOSDER, Hacı Bey Vakfı, Memursen, Bayındır Birlik Haber Sen, Büro Memursen, Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen, Enerji Bir Sen, Kültür Memur Sen, Sağlık Sen, Toç Bir Sen, Ulaştırma Sen, ESAM, EHAD, Şuurlu Öğretmenler Derneği, HUDER, Bingöllüler Derneği, Elazığ Tiryaki Gençlik Spor Kulübü Derneği, Elazığ İlim Yayma Cemiyeti, Elazığ Okur-yazar Platformu"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title