Haberler

Ekodosd'tan Beşparmak Dağları İçin Tanıtım Atağı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), üzerinde 8 bin yıllık kaya resimleri bulunan Beşparmak Dağları'nın kültürel zenginliklerini tanıtabilmek için seferberlik başlattı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), üzerinde 8 bin yıllık kaya resimleri bulunan Beşparmak Dağları'nın kültürel zenginliklerini tanıtabilmek için seferberlik başlattı. Bu kapsamda, doğal ve kültürel kaynak değerleriyle eşsiz güzellikte bir doğa alanı olan Beşparmak Dağları'nın eteklerindeki Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Karakaya Köyü'ne tanıtım panosu dikildi.

5 yıldan bu yana EKODOSD- Karakaya Muhtarlığı işbirliğiyle yapılan 'Tarih Öncesi Kaya Resimleri Şenliği'yle adını duyuran Karakaya Köyü, son yıllarda birçok yerli-yabancı doğa ve tarih severlerin uğrak yeri oluyor. Gelen ziyaretçilerin bölgeyle ilgili doğa ve tarih konusunda bilgi alabilecekleri bir tanıtım panosu hazırlanıp köy muhtarlığının önüne dikildi. Tanıtım panosuyla, öncelikle köyde yaşayan yöre insanlarının bilgilendirilmesi sağlanıp, ziyarete gelen konuklara da bölgenin doğal ve kültürel değerleri tanıtıması hedeflendi. Uygulamayla, özellikle köyde yaşayan yöre insanlarının kendi değerlerine sahip çıkarak, dağın emanetlerinin korunmasına katkı yapmaları amaçlandı. Hazırlanan bu tabelanın örnek olması, kendine has özellikleri ve güzellikleri bulunan diğer köylere de yapılması için Aydın Valiliği'ne müracaatta bulunması da planlandı.

'MİLLİ PARK ÇALIŞMALARINI DESTEKLEMİYORUZ'

Bahattin Sürücü, eşsiz güzellikte doğa alanlarına ve benzersiz tarihsel miraslara sahip olan Karakaya Köyü'nün, aynı zamanda maden ocaklarının tehdidi altında bulunduğuna dikkat çekti. Sürücü, "Köyün hemen üzerindeki maden ocakları tarafından doğa geri dönülmez bir biçimde tahrip edilmekte, aynı zamanda köyde yaşayan insanların sağlığını olumsuz olarak etkilemektedir. Beşparmak Dağları için 2 seçim görülmektedir. Birisinde, maden ocaklarından oluşan bembeyaz bir çöle dönüşen ve geri dönülmez tahribatların yaratıldığı bir doğa olacaktır. Diğerinde ise tüm doğal ve kültürel değerlerini koruyarak, planlı ve sürdürülebilir bir şekilde yapılacak ekoturizm projeleriyle, hem yöre insanlarına hem de ülkemize yıllarca kazandıracak tahrip olmamış bir dağ kalacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün dağla ilgili Milli Park çalışmalarını ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun yapmış olduğu koruma çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşparmak Dağları Karakaya Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title