Haberler

Komşu Greve Başladı, Sınır Kapıları Kapandı

Güncelleme:

Komşumuz Yunanistan'da kamu çalışanlarının genel grevi nedeniyle sadece acil durumlarda geçiş izni verilmek şartıyla İpsala ve Pazarkule'den sınır çıkışı yapılamayacak.

Yunanistan'da kamu çalışanlarının genel grevi nedeniyle İpsala ve Pazarkule Sınır kapılarından TIR ve otomobil çıkışları yapılamıyor. Pazar gününe kadar sürecek grev nedeniyle sadece acil geçişlere izin veriliyor.

"YUNANİSTAN GREV BAŞLADI, SINIR KAPILARI KAPANDI"

Yunanistan'da kamu personeli genel greve gitmesi Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapılarının geçişlerine kapanmasına neden oldu. Yunanistan'da bu sabah 06.00'da başlayan grev nedeniyle sadece araçlar değil yaya geçişlerine de izin verilmiyor.

"SADECE ACİL DURUMLARDA SINIRDAN GEÇİŞ İZNİ VERİLECEK"

Yunanistan yetkilileri yapılacak grev hakkında dün Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne verdiği bilgide, grevin İpsala Sınır Kapı'sından büyük araç geçişlerine sadece balık yüklü TIR'lara izin verilirken küçük araç ve yaya geçişlerinde sınırlandırma getirip, acil durumu olanlara izin verileceği bildirdi. Bugün Yunanistan'a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelenler çıkış yapamayınca dönmek zorunda kaldı.

"İHRACAT YÜKLERİ İÇİN İPSALA'YA GİDEN TIR'LAR BULGARİSTAN SINIRINA YÖNLENDİRİLİYOR"

Yunanistan'a arkadaşıyla birlikte bir yakınını ziyaret gitmek için Pazarkule Gümrük Kapısı'na gelen Ahmet Koç, dönerek Bulgaristan üzerinden geçiş yapmayı deneyeceğini söyledi. Pazarkule Sınır Kapısı karşısından bulanan Yunan Kastanies Sınır Kapısı'nda kamyon çekilerek yolun kapandığı görüldü. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için İpsala Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yetkililer tarafından Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Ali Can İpsala Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title