Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Trakya Üniversitesinde "Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı" düzenlendi.

Trakya Üniversitesinde "Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) tarafından düzenlenen çalıştay, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Taşkent Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Enstitüsü (TIACE) ve Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nin katkılarıyla Mimar Sinan Amfisi'nde gerçekleştirildi.

Üniversitenin kuruluşunun 40.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çalıştay, OSMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Tülay Canıtez ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Burcu Özgüven'in açılış konuşmaları ile başladı.

Çalıştayın ilk günü Taşkent Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Enstitüsünden Dr. Öğretim Üyesi Nilufar Tukhboeva Özbekistan kentlerinde korunan mimari eserler, Otabek Abdurrazzoqov Özbekistan'da Türk mimarisinin koruma çalışmaları, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. A. Gülçin Küçükkaya Osmanlı öncesi ve Osmanlı dönemi bina tipleri ve Trakya Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Dr. Banu Gökmen Erdoğan, Edirne'deki vakıf eserleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Çalıştayda ayrıca Selimiye Camisi'nin restorasyon proje müellifi yüksek mimar Acar Avunduk tarafından sunum yapıldı.

Okul öncesi öğretmenler seminerde bir araya geldi

Edirne'de okul öncesi öğretmenlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan tarafından okul öncesi öğretmenlerine seminer verildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen seminerde, öğretmenlere sınıf yönetimi ile ilgili güncel bilgiler verilerek, öğretmenlerin yaşayabilecekleri durumlara ve problemlere yönelik uygulama örnekleri sunuldu.

Seminer kapsamında ayrıca, pandemi nedeniyle yaşamlarında büyük değişimler ve kısıtlamalar yaşayan çocukların duygusal, davranışsal ve gelişimsel olarak yaşadıkları problemlere değinildi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Osmanlı Edirne Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title