Haberler

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü. Karayolları 183. Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, Ardahan-Artvin yolunun Sahara ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde yoğun buzlanma ve şiddetli esintinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Özellikle söz konusu yolları kullanacak sürücülerin, zincirsiz yola çıkmaması, takoz ve çekme halatı bulundurması istendi. Erzurum'da da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimdeki 19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri şehir içindeki yolların açık tutulması ve kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 4-6 derece düşmesi bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 derece ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Tunceli'de 4, Iğdır'da 5 derece kaydedildi. Bugün bölge genelinde havanın çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan ve Iğdır'da aralıklı yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da aralıklı kar ve yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde hava sıcaklıklarında 4 ile 6 derecelik düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 110, Palandöken Kayak Merkezi'nde 100, Ergan Kayak Merkezi'nde 71, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 43 santimetre ölçüldü. Bu arada kar yağışı gündelik yaşamı da olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önü ile arabalarının üzerinde biriken karları temizledi. Kar örtüsüyle kaplanan şehirlerde kuşlar da yiyecek bulmakta zorlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum Ardahan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title