Haberler

Diyarbakırlı Öğrencilerin Karne Hediyesi Elazığlı Öğrencilerden

Güncelleme:

Elazığ'da eğitim öğretim gören öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki öğrencilere gönderdi.

Elazığ'ın Keban ilçesinde Musa Coşkun Ortaokulunda eğitim öğretim gören öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki öğrencilere gönderdi.

HEDİYELER ALIP ÜZERİNE NOTLAR YAZDILAR

Musa Coşkun Ortaokulu'nun 207 öğrencisi, okullarında yürütülen "Değerler Eğitimi Projesi"nin bu ay konusu olan "iyilik ve hoşgörü" kapsamında, Çermik'teki Artuk İlkokulu öğrencileri için kırtasiye, giyim, yiyecek ve giyecek malzemeleri aldı. Tanımadıkları öğrenciler için aldıkları hediyelerin üzerine küçük notlar yazan öğrenciler, bunları öğretmenleriyle paketledi.

Okul Müdür Vekili Fatih Bucuka, AA muhabire yaptığı açıklamada, yürüttükleri çalışmayla çocuklara iyiliğin nasıl bir duygu oluğunu hissettirmek istediklerini söyledi. Bütün öğrencilerin gönüllerince bir şeyler temin ettiğine değinen Bucuka, "İnşallah karşı tarafa da o duyguyu hissettirebiliriz. Bizler amacımıza ulaştık diye düşünüyoruz. Bundan sonra inşallah başkaları aynı çalışmaları devam ettirir" dedi.

ÖĞRETMENLERİN ARKADAŞLAIĞI YARDIMA VESİLE OLDU

Okulun teknoloji ve tasarım öğretmeni Zeynep Topaloğlu da ortaokuldan sınıf arkadaşı Şeyda Gültekin'in Çermik'te sınıf öğretmenliği yaptığını söyledi.

Arkadaşının görev yaptığı okulun küçük ve maddi imkanlarının yetersiz olduğunu sosyal medyadaki paylaşımlardan gördüğünü belirten Topaloğlu, bunun üzerine Gültekin'le iletişime geçtiğini anlattı.

Arkadaşına, okullarında yürüttükleri projeden bahsettiğini, öğrencileriyle hazırladıkları hediyeleri paylaşmak istediklerini söylediğini dile getiren Topaloğlu, "O da bunu memnuniyetle karşıladı. Öğrencilerimiz de bu konuda harçlıklarıyla bize yardımcı oldular. Beklemediğimiz şekilde çok güzel hediyelerle paketleri hazırladılar. Biz de çocukların yardımıyla o hediyelerimizi koliledik. Onlar da inşallah açılan bu hediyeleri gördükleri zaman mutlu olacaklardır" diye konuştu.

Topaloğlu, projeyle iki okul öğrencilerinin birbirlerini tanıyarak "gönül köprüsü" kurmalarını amaçladıklarını da ifade etti.

"YAPILAN İYİLİKLER ASLA KARŞILIKSIZ KALMAZ"

Öğrencilerden Sümeyra Demir ise hediye olarak harçlıklarıyla kırtasiye malzemeleri aldığını, bunların üzerine duygularını içeren bir not yazarak paketlediğini söyledi.

Ellerinden geldiğince projeye destek olduklarını aktaran Demir, "Bu hediyelerimizi kimin alacağını bilmiyoruz ama yürekleri sevgi ve umut dolu kişilerin alacağı kesin. Umarız bir gün onlarla karşılaşırız. Yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmaz. Belki onlar da kendilerinden daha kötü durumda olan okullara yardım ederler" ifadesini kullandı.

Sinan Çilingir de hediyeleri hazırlamaktan çok mutlu olduğunu, Çermik'teki kardeşlerinin de bu projeyi devam ettirmelerini dilediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Çermik Elazığ Keban Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title