Haberler

Diyarbakır İMO Gecesi

Güncelleme:

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi'nin, İMO'nun 59. kuruluş yıldönümü nedeniyle dayanışma gecesi düzenlendi.

İMO'nun 59. kuruluş yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da dayanışma gecesi düzenlendi.
Yüzlerce inşaat mühendisinin katıldığı gecede, meslekte 40. ve 25. yılını tamamlayan inşaat mühendislerine plaket verildi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi'nin, İMO'nun 59. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün akşam The Green Park Otel'de düzenlediği dayanışma gecesine, İMO Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, yönetim kurulu üyeleri, İMO genel merkez yönetim kurulu üyesi Tansel Önal, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Necati Pirinççioğlu, DİSKİ Genel MüdürYardımcısı Yaşar Sarı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yönetim kurulu üyeleri, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Türki Gültekin, TMMOB'a bağlı oda başkanları ile yüzlerce inşaat mühendisi katıldı. Gecede İMO Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, bir konuşma yaptı.

'TOPLUM VE KENT MÜHENDİSLERİYİZ'

İnşaat mühendislerinin sadece yapıları değil, bütün olarak toplumsal yaşamın inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Kapan, "Yapıyla kurulan ilişkin aslında toplumda kurulan ilişkinin türevidir. İnşa edilen her yol sadece coğrafyaları değil, insanları ve kültürleri birbirine bağlar. İnşa edilen her bina sadece kumu, demiri, çimentoyu değil beni, seni, onu bir araya getirir. Tam da bu anlamda toplum ve kent mühendisleriyiz" dedi.

Son yıllarda adına "Kentsel Dönüşüm" denilen projelerle, tüm kentlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla nasıl ranta teslim edildiğine tanıklık ettiklerini ifade eden Turan, "11 yıldır Türkiye ekonomisini ayakta tutması için beslenen inşaat sektöründe, 10 yıldır ciddi bir konut birikiminin oluştuğu ve konut stokunun arttığını, buna rağmen yeni inşaatlar ve konut inşaat alanlarının tetiklenmesine yönelik art arda yasal düzenlemeler yapıldığını, kentsel dönüşüm yasasıyla bu durumun yeni bir boyut kazandığını, sürekli anlatıp duruyoruz. Bugün gelinen noktada, afet riski taşısın ya da taşımasın Türkiye'deki tüm konutlar, bakanlık tarafından alınacak her hangi bir kararla yıkıma olanaklı hale gelmiş durumdadır" şeklinde konuştu.

25. VE 40. YILINI DOLDURANLARA PLAKET VERİLDİ

Gecede, meslekte 40. yılını dolduran üyelere, "Onur Belgesi", 25. yılını dolduranlara ise "Hizmet Belgesi" verildi. Çekilişlerin yapıldığı gecede, yerel müzik grupları sahne aldı. İnşaat mühendisleri seslendirilen şarkılar eşliğinde halaya durdu.


Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title