Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kosova'da Cuma namazını kıldırdı

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kosova'nın Prizren kentinde, TİKA'nın restorasyonunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Osmanlı döneminden kalma Sinan Paşa Camisi'nde Cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kosova'nın Prizren kentinde, TİKA'nın restorasyonunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Osmanlı döneminden kalma Sinan Paşa Camisi'nde Cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, ' Kosova'da bulunmaktan gerçekten çok bahtiyarım, mutluyum. Çünkü Evlad-ı Fatihan beldesi Kosova'da Sinan Paşa Camisi'nde Cuma namazı kılmak, gerçekten burada kardeşlerimizde beraber olmak bizim için mutlulukların en büyüğü' dedi.

'MİNARELERİN YÜKSELDİĞİNİ GÖRMEK, BU BELDELERİN İSLAM ŞEHRİ OLDUĞUNUN MÜHRÜDÜR'

'İnşallah bu birliğimiz, beraberliğimiz her zaman devam edecektir' diyen Erbaş, 'Balkan diyarlarında, minarelerin böyle göklere doğru yükseldiğini görmek bu beldelerin bu şehirlerin İslam şehri oluşunun bir mührüdür. Ecdadımız o mührü vurmuş, bugün kardeşlerimiz de devam ettiriyorlar. Daha da güzel, daha nitelikli camiler inşa ediliyor. Allah kendilerinden razı olsun. Biz hep dua ediyoruz, camilerimiz, medreselerimiz, Kur'an kurslarımız daha da artacaktır. Camiler olmazsa İslam'ın buralarda eseri kalmaz. Dolayısıyla biz çok önem veriyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun' diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a Kosova Diyanet İşleri Başkanı Naim Tırnava ve Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar da eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş Kosova Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title