Haberler

DİSKİ'den Soma İçin Bir Dakikalık Saygı Duruşu

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü emekçileri Soma'da hayatını kaybeden yüzlerce madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) çalışanları, Manisa Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren madenci için Genel Müdürlük önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve çok sayıda çalışanın katıldığı saygı duruşunda hüzün hakimdi. Saygı duruşunun ardından konuşan DİSKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Kaya maden mühendisi olması nedeniyle kendisinin de bir süre madenlerde çalıştığını söyleyerek, "Yaşamını yitiren tüm madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

KAZA DEĞİL CİNAYET

Kazanın meydana geldiği günün Çalışma ve Sosyal Güvenlik haftasına denk gelmesine dikkat çeken Kaya, 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun sadece kâğıt üzerinde kaldığını kaydetti. Kaya, kanunun gerçek anlamda hayata geçirilmesi halinde ölümlerin meydana gelmeyeceğini söyleyerek, kazanın ihmaller zinciri meydana geldiğini vurguladı. Kaya, "yüzlerce maden işçisinin hayatını kaybetmesi bir kaza değil, cinayettir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Diyarbakır Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title