Haberler

Dha Yurt - Şehit Oğlunu Mavi Beresini Takarak Uğurladı

SURİYE'deki Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen Uzman Çavuş Ferhat Demir, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

SURİYE'deki Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen Uzman Çavuş Ferhat Demir, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Bahri ile annesi Fadime Demir, oğullarının beresini, şehit eşi Fatma Demir ise Ferhat'ın askeri törenlerde giydiği şapkayı başlarına takarak tabutun başında ağladı.

Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da çıkan çatışmalarda şehit düşen 16 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir, merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Cami'de bugün son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesi Fadime ve babası Bahri, çocuklarının mavi renkli beresini takarken şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Fatma ise askeri törenlerde takılan şapkayı başına taktı. Anne Fadime ile Baba Bahri ve şehit eşi Fatma Demir sık sık tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da aileye başsağlığında bulundu. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazıyla şehit Ferhat Demir için son kez helallik alındı.

Tabutun omuzlara alınıp ambulansa götürüldüğü esnada şehidin kardeşi Mert Demir, ağabeyinin fotoğrafını öperek, "Bende buradayım, vatan sağ olsun. Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak" diyerek feryat etti.

Cenazeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

şehit anne baba ve eşinin tabuta sarılması

bakan müezzinoğlunun ailenin yanına gelip başsağlığı dilemesi

cenaze namazı

tabutun taşınması

Mert'in abisinin fotoğrafını öpmesi

tabutun ambulansa konulması

Haber-Kamera: Edip TEKİN - Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Fatma Demir Osmangazi Politika Güncel Haberler

title