Haberler

Dha Yurt - Mardin- Diyarbakır Yolunda PKK'dan Bombalı Tuzak; 2 Şehit (3)

ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDIMardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve Kızıltepe İlçesi'nde...

ŞEHİT ASKERLER TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin- Diyarbakır karayolunun Mazıdağı Üçyol Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve Kızıltepe İlçesi'nde görev yaparken kaldığı lojmanın 4'üncü katındaki evin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Uzman Çavuş Abdullah Özçelik'in naaşları, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ile Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım ve lojmanındaki balkondan düşerek yaşamını yitiren Uzman Çavuş Abdullah Özçelik için Mardin Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Komutanı Altan Er, şehitlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı vatandaşların katıldığı uğurlama töreni, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Şehitlerin özgeçmişleri okunmasıyla devam eden tören, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek'in yaptığı duadan sonra, şehitler için silah arkadaşları ve halktan helallik istenmesiyle sona erdi. Tören sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı'nın naaşı Kahramanmaraş'a, şehit Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Mahmut Yıldırım'ın naaşı Kayseri'ye ve Uzman Çavuş Abdullah Özçelik'in naaşı da Nevşehir'e uğurlandı.

"BİR ÖLÜR, BİN DOĞAR"

Törende, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra Yıldırım, eşinin tabutuna sarılarak, "1 yaşındaki çocuğun bana emanet. Bir ölür bin doğar" diyerek, gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Törenden görüntü

-Törene katılanlar

-Şehitlerin yakınları

-Cenazelerin getirilişi

-Duaların okunması

-Şehit yakınlarının fenalık geçirmeleri

-Esra Yıldırım'ın eşinin tabutuna sarılması ve ağlaması

-Cenazenin uğurlanması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldırım Diyarbakır Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title