Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ORMANDA KARŞISINA AYI ÇIKINCA KOŞARAK KURTULDUSAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 50 yaşındaki Özdoğan Kan ormanda boz ayı ile karşılaştı.

1)ORMANDA KARŞISINA AYI ÇIKINCA KOŞARAK KURTULDU

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 50 yaşındaki Özdoğan Kan ormanda boz ayı ile karşılaştı. "Hoşt" diyerek ayıya bağıran Özdoğan Kan yaklaşık 1 kilometre koşarak canını kurtardı.

Pamukova Akçakaya Mahallesi'nde zeytin bahçesine ilaç atmaya giden Özdoğan Kan traktörünü yol kenarında bırakarak tuvaletini yapmak için ormanlık alana girdi. Bu sırada Özdoan Kan'ın karşısına yanında yavrusu olan boz ayı çıktı. Ayının üzerine doğru gelmesi üzerine Özdoğan Kan "Hoşt" diye bağırırken, koşarak kaçtı. Özdoğan Kan yaklaşık 1 kilometre koşarken, ayı kovalamayı bırakarak yavrusunun yanına yöneldi. Çok korktuğunu belirten Özdoğan Kan, "Ayı karşıma çıkınca ne yapacağımı şaşırdım. Hoşt hoşt diyerek kovalamak istedim, üstüme doğru gelmeye başladı. Traktöre doğru koşsam beni yakalayacak diye düşünüp ormana doğru bağırarak koşmaya başladım. Ben bağırarak koşarken o da arkamdan geliyordu. Bazen koşmayı bırakıp arkada kalan yavrusunun yanına gidiyor sonra tekrar bana doğru koşuyordu. Allah'ım ben öldüm diye düşündüm. Yaklaşık ormanın içinden 800-1000 metre aşağıya doğru koştum. Yavrusu ayıya yetişemeyince en son yavrusunun yanına gidip benim peşimi bıraktı. Amcamı aradım, 'Amca çabuk beni almaya gel, ben aşağıda yoldayım beni ayı kovaladı' dedim. Amcam otomobille gelip beni aldı" dedi.

Özdoğan Kan, ayının kendisi kovalamasından çok korktuğunu, arkadaşlarının kendisine "Biz olsaydık vururduk" dediklerini ifade ederek, "Sen gel de o anı yaşa, mümkün değil, kolayda değil. Hala korkuyorum bacaklarım titriyor. Yakınlarım 'Bu korkuyla sen 40 gün sonra ölürsün' dedi. Doktora gittim. Doktor bana yaran varsa tedavi ederiz ama korkuya yapacak hiçbir şeyimiz yok dediler" diye konuştu.

GİRESUN' DA AYI SALDIRISINDA YARALANAN VATANDAŞ: AYININ DİLİNİ TUTARAK KURTULDUM

GİRESUN'un Alucra İlçesi'nde  de 54 yaşındaki Şerif Tokmak  mantar toplarken ayı saldırısına uğrayıp yaralandı Şerif Tokmak, "Ayının dilini tutarak kurtuldum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Özdoğan Kan'ın ormanlık alanda yaşadığı olayı anlatması

GİRESUN

-----------------

-Şerif Tokmak ın röportajı dün geçilmişti

(Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ -PAMUKOVA(Sakarya), -

===================================================

2)FETÖ ZANLISI BALKONDAN DÜŞÜP ÖLDÜ

BALIKESİR'deki FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda polisten kaçmak isterken apartmanın 3'üncü katından düşen, örgütün 'Erzurum İrşad İmamı' olduğu belirtilen 59 yaşındaki Mustafa Hikmet Kayapalı öldü. 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 40 kişinin gözaltına aldığı öğrenildi.  Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin 'Erzurum İrşad İmamı' olduğu öğrenilen Mustafa Hikmet Kayapalı'nın Balıkesir'in Karesi İlçesi'ne bağlı Paşaalanı Mahallesi'nin Çengel Caddesi'ndeki bir apartmanda toplantı yaptığı bilgisine ulaştı. Bugün saat 01.00'de operasyonun düğmesine basan ekipleri fark eden Kayapalı, kaçmak isterken, apartmanın 3'üncü katındaki balkondan düştü. Balkon korkuluklarıyla birlikte yere çakılan Kayapalı, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Örgütün 'İrşad imamları'na yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonda ayrıca 40 kişinin gözaltına aldığı belirtildi.

==KUTU==

İRŞAD NEDİR?

Sözlükte "doğru yolu göstermek" anlamına gelen irşat, dini bir kavram olarak, mü'minleri dini görevlerini yerine getirmeye çağırmak demektir.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Mustafa Hikmet Kayapalı'nın düştüğü binadan görüntü

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR / BALIKESİR,

===============================================

3)ESKİŞEHİR'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ POLİSLER ADLİYEDE

ESKİŞEHİR'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 polis, adliyeye sevk edildi. Eskişehir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda da 16 akademisyen gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 3 Mayıs'ta düzenledikleri FETÖ/PDY operasyonunda, aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan, ihraç edilen, istifa eden ve halen aktif görevde bulunanların olduğu 24 polisi gözaltına aldı. Terör örgütünün haberleşme sistemi olan 'ByLock' kullandıkları da öne sürülen polislerden 2'si Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan FETÖ şüphelisi 22 polis ise bu sabah adliyeye sevk edildi.

FETÖ ŞÜPHELİSİ 16 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

B arada, Eskişehir merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda aralarında profesörlerin de bulunduğu 16 akademisyen gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri bu sabah Eskişehir, İstanbul, Isparta ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) görevli 4'ü profesör, 3'ü doçent olan, yardımcı doçent ve araştırma görevlisi toplam 16 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-FETÖ şüphelisi polislerin adliyeye getirilirken,

-Adliyenin dışından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, -

=============================================

4)ŞARKİKARAAĞAÇ'TA EV YANGINI

ISPARTA'NIN ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ'NDE KERPİÇ EV ÇIKAN YANGINDA ZARAR GÖRDÜ.

Olay, saat 10.30 sıralarında Şarkikaraağaç'a bağlı Arak Köyü'nde meydana geldi. Ahmet Yılmaz'a ait iki katlı kerpiç evde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden Ahmet Yılmaz ve eşi komşulardan yardım isterken, durum itfaiyeye de haber verildi. Olay yerine gelen Şarkikaraağaç Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Çarıksaraylar ve Çiçekpınar beldelerinden de destek geldi. İş makinesiyle evin bir kısmı yıkılırken itfaiyenin müdahalesi sonrası yangın söndürüldü. Yangın sonrası evde maddi hasar oluştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Yanan evden genel görüntü

Ekiplerin yangına müdahalesi

Yangın söndürme çalışmalarından detay

31.7 MB /// 00.59"

Haber- Kamera: Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ,

================================================

5)KAYSERİ'DE YAKALANAN PKK'LI TERÖRİST ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ'de çalıştığı inşaata yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınan, uyuyan hücre elemanı olduğu belirlenen  PKK'lı terörist Harun Piran kod adlı Mustafa Birim'in (27) Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerince çalıştığı şehir hastanesi inşaatı şantiyesinde kaldığı konteynere gece yapılan baskınla yakalanan PKK'lı terörist Harun Piran kod adlı Mustafa Birim Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Zanlı sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.

Diyarbakır Dicle İlçesi doğumlu Mustafa Birim'in, Kandil'de bölücü terör örgütünün kamplarında 5 yıl eğitim aldıktan sonra 2014 yılında Kobani'ye, oradan da 2015 yılında Türkiye'ye giriş yaparak, 2016'da Kayseri'deki eniştesinin yanına geldiği öğrenildi. Burada, Kocasinan ilçesindeki halen yapımı süren şehir hastanesi inşaatında işçi olarak çalışan ve diğer işçilerle birlikte yatakhane olarak kullanılan konteynerde kalan Mustafa Birim'in örgütün dağ kadrosundan olduğu ortaya çıktı.

Görünktü Dökümü

-------------------------

-Zanlının Adli Tabiplikten çıkışı

-Operasyon görüntüleri daha önce gönderilmişti

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 47saniye/ 25 MB

==================================================

6)MÜFTÜ GÜVEN: ENGELLİ EVLAT, CEZA DEĞİL

KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldıkları gibi çok yanlış söylemlerin dile getirildiğini belirterek, "Asla ve asla Allah böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Belki de anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarına bağlıdır" dedi.

Hacı Mustafa Postaağası Özel Mesleki Eğitim Okulu'nda, yılsonu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada, engelliliğin, bir eksiklik olmadığını bildirdi. Güven, "Bizler, Medine Valiliği'ne görme engelli bir sahabeyi bırakan peygamberin ümmetiyiz. Dinimiz, engelli olup olmamayı ayırt etmeden insanların ibadet ve itikatlarına göre hesap göreceğini bildiriyor. Son günlerde bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldığı dile getiriliyor ki, bu çok yanlıştır. Allah, asla ve asla böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Engelli çocuğu olan aileler, kesinlikle böyle yanlış söylemlere inanmasınlar. Belki de o anne ve babaların bu dünyadaki imtihanları da engelli evlatlarına sahip çıkıp bakmalarındadır. Belki de o anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarından geçiyor. Bunu ancak Allah bilir ve aileler de engelli evlatlarına bakmayı bir ibadet şuuruyla yerine getirmeliler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, engelli öğrenciler tarafından 'Bayrak' gösterisi sergilendi. Bir gurup öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okurken, bir grup öğrenci de okul bançesine konulan panoya, Türkiye'nin bölgelerinin gösterildiği parçaları panoya takarak Türkiye haritasını tamamladılar. Bir grup öğrenci de İstiklal Manşı'nın okunmasının ardından büyük boy Türk bayrağı açtılar. Etkinlikte, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı da bir gösteri sundu. Mehter takımındaki engelli öğrencilerin uyumu, dikkatleri ve heyecanları dikkat çekti. Gösteri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gösteriyi izleyen diğer engelli öğrenciler de zaman zaman arkadaşlarına eşlik ettiler. Okul bahçesindeki gösterinin ardından ise okulun giriş katında hazırlanan ve öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı ürünlerden oluşan sergi açıldı. Sergide, öğrencilerin, küçük seramik parçalarından yaptıkları tablolar, ahşap işlemeleri, anahtarlıklar, askılıklar ve resimler dikkat çekti.

Görünktü Dökümü

-------------------------

-Engelli çocukların gösterisi

-Muftü Şahin Güven'in konuşması

-Çocukların gösterisi

-Mehter takımının gösterisi

-Serginin açılışı

-Sergiden görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 5 dakika, 13 saniye/166 MB

==================================================

7)ATATÜRK'E DİL UZATANLARA CHP'Lİ VEKİLDEN NEYZEN TEYFİKLİ YANIT

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e dil uzatanlara tepki gösterdi. Bu kişilerin yalan ve iftiraları tarih gibi anlatmaya çalıştığını belirten Arık, Neyzen Tevfik'in, "İşgaldeki hali sakın unutma /Atatürk'e dil uzatma sebepsiz / Sen anandan yine çıkardın amma / baban kimdi bilemezdin şerefsiz! dizelerini hatırlattı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme taşıdı. Sözde tarihçilerin Atatürk'e hakaret ederek bir yerlere yaranma peşinde olduğunu belirten Arık, Neyzen Tevfik'in dizelerine yer verdiği konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

"Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önderimiz, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ederek bir yerlere yaranmak isteyen sözde tarihçiler türedi. Hakareti tarih sananlara nasıl yanıt verilir diye düşünürken, çok da benim tarzım olmasa da Neyzen Tevfik geldi aklıma.  Bakın Neyzen Tevfik ne demiş; 'Esir iken mümkün müdür ibadet? Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.' Senin gibi d....lerin yüzünden, dininden de soğuyacak bu millet. İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.ö

DHA-Politika - Türkiye-Kayseri - Oktay ENSARİ

====================================================

8)ATÖLYELER 19 MAYIS İÇİN ÇALIŞIYOR

İZMİR'de, 9 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi ay yıldızlı ve üzerinde Atatürk resmi bulunan tişörtlerin imalatı arttı.

Üzerinde ay yıldız ve Atatürk resmi bulunan tişörtlere ilgi her geçen gün artıyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da atölyeler, ağırlıklı olarak, ay yıldızlı, beyaz, kırmızı ve siyah renkli, Atatürk baskılı tişörtler üretiyor. Bu tişörtler sadece Türkiye'de değil yurt dışında da ilgi görüyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala ilgi daha da arttı.

Kemeraltı Çarşısı'nda çocuk yaşlarda çıraklık yaparak çalışmaya başlayan Yasin Özmen, şimdi istihdam sağladığı işyerinde, satın aldığı tekstil baskı makineleri ile Atütürk resimli tişörtler  üretiyor. Talebin en çok milli bayramlar öncesi arttığını, sadece okullardan değil yurt dışından da sipariş verenlerin olduğunu anlatan Özmen, bazılarının da işyerine gelerek satın aldığını söyledi. Avrupa'da Türklerin yoğun yaşadığı başta Almanya olmak üzere Hollanda'ya hatta Kuzey Avrupa ülkeleriden Norveçe bile baskılı Atatürk tişörtü gönderdiğini belirten Özmen,  "Atatürk sevgisi  tüm dünyaya yayılmış. 19 Mayıs öncesi okullardan da yoğun talep gelmeye başladı. Piyasalardaki durgunlukları Ata'mızla olan ilgi sevgi ile aşıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

İşletme sahibi Yasin Özmen ile röp

Tişört baskı yapılışı anlatımı

Tişört baskısından görüntü

Genel ve detay görüntüler.

Haber: Mustafa Oğuz- Kamera: Mücahit Bektaş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şarkikaraağaç Pamukova Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title