Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BAKAN AĞBAL: ŞİMDİ TARİHİ BİR FIRSATIN EŞİĞİNDEYİZMALİYE Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan'da oylanacak referandum için "Şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz" dedi.

1)BAKAN AĞBAL: ŞİMDİ TARİHİ BİR FIRSATIN EŞİĞİNDEYİZ

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan'da oylanacak referandum için "Şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Gaziantep'te, sabah erken saatlerde Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret etti. Ağbal, günün ilk buğday pazarlığını yaparak alış gerçekleştirdi. Satıcıyla kıyasıya pazarlığa giren Ağbal, kilosu 1 lira 7 kuruştan satışa sunulan 1 kamyon buğdayı 1 lira 4 kuruştan alarak adına tescilletti.

Daha sonra borsa yöneticileri ve esnafla kahvaltı yapan Ağbal, burada yaptığı konuşmada hükümet olarak en büyük desteği her zaman tarıma verdiklerini söyledi. 2017 yılında tarım sektörü için 30 milyar lira bütçe ayrıldığını ifade eden Ağbal, "Bu bütçeden 13 milyar lirasını doğrudan çiftçimize aktarıyoruz. Yine bunun 5- 6 milyar lirasını süspansiyon ödemeleri olarak, işte Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden kaynak olarak çiftçilerimize aktarıyoruz. Özellikle son yıllarda sulama yatırımlarına, gölet yatırımlarına, kanal yatırımlarına ayrı bir önem vermeye başladık. Yeter ki bütün bölgelerde havza bazlı geliştirdiğimiz modelde üretim olsun" dedi.

16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili de konuşan Bakan Ağbal, değiştirilecek Anayasa'nın Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu aktararak şunları söyledi:

"Önemli bir Anayasa değişikliği yapıyoruz. Ülkenin önünü açacak, ülkeyi büyütecek, şu yaptığınız işlerin önünü açacak bir değişiklik yapıyoruz. Bu ülke 10 yıllardır çok sıkıntı çekti. 90'lı yıllarda istikrarsızlıkların, siyasi kırılganlıkların bu ülkeye ne kadar maliyeti olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülke 11 yıl yerinde saydı. Ak Parti iktidara geldi. Bugüne kadar gerçekten çok iyi işler yaptık. Ülkede ekonomide, siyasette kalıcı bir istikrar sağladık. Diyoruz ki, şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Bu kadar güzel işler yaptık, ülkeyi bu kaos halinden, batık halinden aldık. IMF'ye olan bütün borçları ödedik. Türkiye her bakımdan uluslararası alanda söz sahibi ülke haline geldi. Gelin diyoruz; bir sıçrama daha yapalım. Bu ülkenin çok daha iyi yerlere gelmeye hakkı da var buna da layığız. Ülke olarak geldiğimiz nokta yeterli değil. Bütün bu yapılan yatırımlar bütün bu yapılan işler geçmişe göre iyi ama gelecek için çocuklarımız için, torunlarımız için, ülkemiz için daha çok kat etmemiz gereken yol var. Bunu yapmak için her şeyin başında, gelin diyoruz; bu ülkenin yönetim sistemini adamakıllı değiştirelim. Ülkenin önü açılsın ve siyasi istikrar kalıcı hale gelsin. Bu ülkeyi bir birine düşüren kardeşi kardeşe düşüren, siyasetteki bölücülükleri, siyasetteki kırılganlıkları ortadan kaldıralım."

Bakan Ağbal, konuşmasının ardından esnafın sorularını cevapladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Toplantının yapıldığı salon

Toplantıya katılanlar

Naci Ağbal'ın salona gelmesi

Ağbal'ın bir esnafla buğday pazarlığı yapması

Bakan Ağbal'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 380 MB

===================================================

2)ADANA' DA NARKO-TERÖR OPERASYONU: 25 GÖZALTI

ADANA polisi, yurt genelinde yapılan Narko-Terör Operasyonu'nda 30 ayrı adrese eş zamanla baskın düzenledi. Terör örgütü bağlantılı uyuşturucu satıcılarının kaldıkları adreslere yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı, narkotik köpekleri ile yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

1500 POLİS KATILDI

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Daire Başkanlığı, bölücü terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu satıcılarına yönelik yurt genelinde operasyon kararı aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi koordinesinde il merkezindeki sokak satıcılarına yönelik çalışma yapıldı. Sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan 200 ekip, eş zamanlı olarak önceden belirlenen adreslere doğru hareket etti. Operasyonu, Özel Harekat timlerinin yanında, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şubesi'nden bin 500 polis katıldı.

DİDİK DİDİK ARADILAR

Terör örgütü yandaşlarının sokak gösterilerine sahne olan bölgelere zırhlı araçlar eşliğinde giden ekipler, belirlenen adresleri kuşattı. Çelik yelekli timler, uzun namlulu silahları ile binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, Narkotimler de evlere girdi. Elleri tetikte olan polisler, binaların damlarına çıkıp, şüphelilerin kaçma ihtimali bulunan noktaları kaparatak operosyonun sorunsuz tamamlanmasını sağladı. Binalara giren uzman polisler, dolapları, evlerin yataklarının altına ve çatılardaki güvercin kafeslerine kadar didik didik aradı. Uyuşturucuya duyarlı dedektör köpeklerin de kullanıldığı aramalarda, çok miktarda zehir, 2 tabanca ile bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonda, 25 sokak satıcısı gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen zehir satıcıları, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Polis araçlarnın Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı

Polislerin baskın yapılacak adrese girişi

Detektör köpekle arama yapılması

Detektör köpeğin zuladaki esrarı bulması

Poşet içindeki esrardan görüntü

Polislerin sokakta yürümesi

Polislerin baskın yapılacak başka bir adrese gelmeleri

Evin damındaki polisin 'Aç kapıyı' diye bağlırması

Polislerin binaya girmesi

Polislerin merdivenlerden yukarıya çıkışı

Polislerin evde arama yapması

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Gözlatına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Görüntü Dökümü

-------------------------

Narkotik köpeğinin evde arama yapması

Dolaptan bidon içinde çıkan narkotik madde

Plastik küçük kutu içindeki narkotik madda

Poşet içinden çıkan narkotik madde

Çarşaf arasından çıkan uzun namlulu silah

Çekyatın içindeki poşetten çıkan narkotik maddeler

SÜRE: 01'35" BOYUT: 178 MB

Süre: 06'43" Boyut: 752 MB

Haber: Fatih KARAÇALI -Gökhan KESKİNCİ -Kamera: ADANA,

=======================================================

3)GAZİANTEP'TE UYUŞTURUCU TACİRLERİNE 200 POLİSLE ŞAFAK OPERASYONU: 15 GÖZALTI

GAZİANTEP'te, 200 polisin katılımıyla 36 adrese yönelik eş zamanlı operasyonda 35 kilo esrar ile bir miktar eroin ve çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirilirken 15 şüpheli gözaltına alındı. Basılan evlerden giriş kapısı 12 kilitle güçlendirilen birinin güvenlik kameralarıyla izlendiği ortaya çıktı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polisleri eşliğinde zırhlı araçlarla kentteki 36 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Eğitimli köpek Alex'in de yer aldığı operasyonda koçbaşı ile açılarak girilen evlerde arama yapıldı.

ARANAN EV GÜVENLİK KAMERALARIYLA DONATILMIŞ

Operasyonda basılan Fırat Mahallesi'ndeki bir evin giriş kapısının 12 kilitle güçlendirildiği ve dört tarafından güvenlik kameralarıyla izlendiği ortaya çıktı. Operasyonda toplam 35 kilo esrar ile bir miktar eroin, çok sayıda uyuşturucu hap, 1 tabanca, 50 mermi ve 5 fişek ele geçirilirken, 15 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, kelepçelenerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Özel harekat ekipleri

Koçbaşıyla kapının kırılması

Evde arama yapılması

Alex'in uyuşturucuyu bulması

Esrara el konulması

Kaçan şüphelinin yakalanması

Şüphelinin gözaltına alınması

Zırhlı araç

Binadaki güvenlik kamerası

Filmli pencere camları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU - Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 111 MB

=========================================================

4)UYUŞTURUCU KULLANDIĞI İDDİA EDİLEN 3 GENÇ HASTANEYE KALDIRILDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iddiaya göre uyuşturucu kullandıktan sonra baygınlık geçiren 3 genç hastaneye kaldırıldı.

Sarı Korkmaz Mahallesi Lojmanlar Mevkiinde 20 yaşındaki T.A.'yı yerde yatarken görenler polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yapılan sağlık kontrolünün ardından uyuşturucu maddesi bonzai kullandığı değerlendirilen T.A., ambulansa binmek istemedi. Polisin zorla ambulansa bindirdiği T.A., Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murtaza Mahallesi Dış Çeşme Sokak'ta da aynı ihbarı alan polis, cami merdivenlerinde baygınlık geçiren 21 yaşındaki B.D.'yi çağırdıkları ambulansla hastaneye kaldırdı. Müftü Mahallesi'nde de D.S. aldığı uyuşturucunun etkisiyle yerden kalkamadı. Polis, D.S.'nin üst aramasında bonzai buldu. D.S., polis aracıyla hastaneye götürüldü.

İlçede 5 günde 5 genç uyuşturucu komasına girerek hastaneye kaldırıldı. Polis, gençlerin uyuşturucuları temin ettiği kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattığı bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-T. A.'nın polisle konuşması

-Ambulansa bindirilmesi

-Gençlerin polise ile konuşması

-D.S.'ye polisin müdahalesi

-Ekip aracına bindirilmesi

B.D'nin ambulansla hastaneye kaldırılması

Süre: (4.03) Boyut: (124 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

==================================================

5)MİDYATLI KADININ OKUMA AZMİ: 51 YAŞINDA LİSE DİPLOMASI ALDI

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde bir kurumda aşçılık yapan ve hayatı boyunca kardeşlerine bakmak için hep çalışmak zorunda kalan, bu yüzden de hiç evlenmeyen Hatun İnan, 4 yıllık Açık Öğretim Lisesi'ni 51 yaşında bitirerek, mezun oldu. Midyat'taki bir kurumda aşçı olarak çalışan Hatun İnan, küçük yaşlardan beri çalışmak zorunda olduğu ve zaman bulamadığı için çok sevdiği eğitimini 51 yaşında tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Ortaokulu, ardından da 4 yıllık Açık Öğretim Lisesi'ni bitiren Hatun İnan, lise diplomasını Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz'ın elinden aldı. İnan'ın okuma azminden ve başarısından dolayı kutlayan Şaşmaz, "Ablanın bu okuma azmini gerçekten bizler de alkışlıyoruz ve kendisini tebrik ediyorum. Abla, özel yaşamında kendisini kardeşlerine feda etmiş, çalışarak 2 kardeşini okutup, eğitim masraflarını karşılayıp, öğretmen olmalarını sağlamış. Onun bu yaşında, bu gayreti ve çabası bizleri mutlu etti. İnşallah bundan sonra diğer kadınlara da ablamız bir örnek olur" dedi.

ŞİMDİ SIRA ÜNİVERSİTE'DE

Okuyamamanın sıkıntısını hep içinde taşıdığını ve okuma azmini hiç kaybetmediğini belirten Hatun İnan da, "Kardeşlerime bakıyordum, onları çok seviyordum. Çok çalıştım, onun için hiç evlenmedim. Okumak istedim, olmadı. Şimdi hem çalışıyordum, hem de açıktan okulumu bitirdim. Meraktaydım, heyecanlıyım hep, diplomamı aldım bugün, çok sevindim. Bütün kadınlara çağrımıdır; okuyun, okumanın yaşı yoktur. İnşallah üniversite okumaya da niyetim var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Yapılan konuşmalar

-Hatun İnan diplomasını alırken

-Halk eğitim merkezi iç ve dış

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Adana Emniyet Müdürlüğü Naci Ağbal Midyat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title