Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BAKAN SOYLU HAKKARİ'DEİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu Yüksekova ziyaretinin ardından Hakkari'ye geçti.

1)BAKAN SOYLU HAKKARİ'DE

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu Yüksekova ziyaretinin ardından Hakkari'ye geçti. Bakan Soylu ilk olarak beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte Fatih Kışlasındaki Jandarma Özel Harekat Taburu'na geçti. Burada bir süre askerlerle sohbet eden Bakan Soylu, daha sonra Bağlar Mahallesi'ndeki Fatma Aliye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde polis tarafından yaptırılan kütüphaneyi açtı. Esnafı gezen Bakan Soylu, daha sonra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret ederek burada gazetecilere açıklama yaptı.

KARDEŞ KAVGASINI KÖRÜKLEMEK İSTİYORLAR

Açıklamalarında terör örgütlerini sert bir dille eleştiren Bakan Soylu,"10 gün önce Doğu ve Güneydoğu illerimize yönelik olarak başlattığımız saha çalışmalarımız çerçevesinde önce Diyarbakır sonra Mardin ve ardında da Van illerimizde hem kendi görev alanımıza ilişkin çalışmaları sürdürüyor, hem vatandaşlarımızla çeşitli zeminlerde bir araya geliyor, bu fırsatı elde ederek, hemhal ediyoruz. Bugün de bu kapsamda, Hakkari'deyiz. Cumartesi gecesi İstanbul Beşiktaş'ta 44 vatandaşımızın şehadetiyle neticelenen hain bir terör saldırısıyla karşı karşıya geldik. Bu alçak saldırı sonrasında belki birileri, programlarımızda değişiklik olmasını bekleyebilirler. Bilakis bu hadisenin üzerine gelinebilecek en doğru yerin burası olduğundan hareketle programımızı değiştirmedik. Sebebi de şudur, İstanbulda o hain saldırıyı gerçekleştirenler yıllardır bu ülkede özellikle etnik kimlik üzerinden bir kardeş kavgasını körüklemek istiyorlardı. Buna müsade etmemiz mümkün değildir" dedi.

AK PARTİ OLARAK TERÖR KARŞISINDAKİ DURUŞUMUZ NETTİR

Binlerce yıldır Anadolu toprakları üzerinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Zaza'nın bir arada ve kardeşçe yaşadığını anlatan Bakan Soylu, "Bu kardeşliğe kimsenin nifak tohumu ekmesine, müsade etmeyeceğiz. Bizim Ak Parti ve hükümet olarak terör karşısında duruşumuz nettir. Adı ister PKK ister DEAŞ,ister FETÖ, ister KCK ister YPG, hangi örgüt olursa olsun, terör bir insanlık suçudur. İnsanlık dışı bir eylemdir. Teröre destek veren, yapan, yardım eden her kim varsa onun karşısındayız. Onunla mücadele etmek durumundayız. 780 bin kilometre kare, vatan toprağını bu eşkıyalardan temizlemeye kararlıyız. Cumartesi günü meclis kürsüsünün önünde ifade etmiştim. Bu mücadeleyi ortaya koyarken hukuktan, demokrasiden asla taviz vermeyiz. Ancak birileri istiyor diye de birileri kızacak, veya kınayacak, veya birliklerine almayacak diye de hukukun içerisinde vereceğimiz bu mücadele de asla gevşeklik göstermeyiz"dedi.

MİLLETİN CANINI YAKANIN CANINI YAKACAĞIZ

Teröre kimsenin tahammülü kalmadığını belirten Bakan Soylu,"Ne hükümet olarak bizlerin, ne de Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlarımızın, artık bu hadiselere tahammülü kalmamıştır. Biz Türkiye'nin batısında ne konuşuyorsak, Doğusunda da Kuzeyinde de ne konuşuyorsak Güneyinde de aynı şeyi konuşuyoruz. Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhattabı PKK'dır, DEAŞ'tır, FETÖ'dür,YPG'dir. Bu devlete karşı eline silah almış, bu milletin, huzurunu, birliğini, kardeşliğini, ülkemin bağımsızlığını bölmeye çalışanların tamamıdır. Şu noktayı da açıklıkla ifade etmek isterim ki, bu mücadelenin en büyük gücü aziz milletimizdir. Bilinmelidir ki, PKK terör örgütünün mağdurları, sadece bombalı ve silahlı eylemlerle kıydığı canlar değildir, gencecik evlatlarını dağa kaçırıp terörist yaptığı annelerde PKK'nın mağdurudur. Yılda 1.5 milyar dolar gelir elde ettiği uyuşturucu ticareti yüzünden zehirlenen hem Türkiye hem Dünya gençleri de bu örgütün mağdurudur. İş makinelerini maddi kaynaklarını örgüte peşkeş çeken belediyeden hizmet alamayan vatandaşta bu örgütün mağdurudur. Tehditle Kandil'den atanan eş başkanla baskı altına alınan siyasette bundan mağdurdur. Yaşanan terör olayları yüzünden, evinden göç etmek zorunda kalan, ve geri döndüğünde evini barkını harabe halinde bulan vatandaşımızda bu örgütün mağdurudur. Ülkenin ekonomisi, turizmi o kadim kentlerimizdeki medeniyet aklı kültürü de bu terörün mağdurudur" diye konuştu.

ÖRGÜT TÜKENİŞ İÇERSİNDE

Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün PKK'nın son durumunu iyi analiz etmek gerekir yaklaşık 40 yıldır kuruluşunda ortaya koyduğu hedeflerden, hiç birini gerçekleştirememiş ve gerçekleştiremeyecek olan bu örgüt, bugün esasen bir tükeniş içerisindedir. Güvenlik güçlerimizin operasyonları neticesinde, en büyük gelir kaynağı olana uyuşturucu ticaretinden büyük bir darbe yemiş, örgüte katılımlar tarihin en düşük seviyesine gerilemişlerdir. FETÖ üyesinin de çökertilmesiyle önemli bir hamisini kaybetmiş, iş birliği içerisin de olduğu belediye yönetimleri, vatan millet sevdalısı merhum şehidimiz, Muhammet Fatih Safitürk gibi kardeşlerimize emanet edilerek halka hizmet üretir hale geldiği için, önemli bir gelir ve araç gereç kaynağı kesilmiş ve bütün etkinlikleri kandırılmış. Bir kaç militanla yaptıkları, bombalı eylemlerle sınırlı kalmış bir halde bir tükeniş girdabı içine girmiştir. Ne destek aldıkları Ortadoğudaki karışıklık, ne de yıllardır sürdürdükleri, uluslar arası karanlık ilişkiler bu tükeniş girdabını geri çevirmeye yetmeyecektir. Bulunduğunuz yerlerdeki PKK sempatizanlarını, köylerde vatandaşa baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Geçtiğimiz günlerde korucuların özlük haklarını, moral ve motivasyonlarını arttırmaya dönük düzenlemeler yaptık. Silah ruhsatlarından alınan harçlar kaldırılması, bir defaya mahsus 5 bin ilave korucu kadrosu getirilmesi dahil olmak üzere operasyonlardaki ek tazminatlarına kadar, bir çok iyileştirmelerin altına imza attık. Hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Terörden etkilenen illerle ilgili olarak yepyeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz."

BAKAN SOYLU PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'ndeki 4 saatlik güvenlik toplantısının ardından Ak Parti il binasında partililerle bir araya geldi. Hakkari'ye gelecek yıl doğalgaz getireceklerini belirten Bakan Soylu, kentin kronikleşen su sorunun da en kısa zamanda çözeceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'yı kimsenin gözünde büyütmemesini isteyen Bakan Soylu, örgütün sadece eşkıyalık yaptığını ifade etti. HDP'ye de sert sözlerle yüklenen Bakan Soylu, "Kürt siyasetçiyiz diye, ortada geziyorsunuz. Milletvekilisiniz, belediyeleriniz var. Hangi yolu yaptınız? Bu milletin gençleri için yaptığınız spor salonları, gençlik merkezleri, sinema salonları nerede. Yapımı için destek verdiğiniz havalimanı var mı? Çevre ve Şehircilik Bakanımız asfalt yollar, altyapı ile beraber doğalgazı getirmek için kolları sıvamış. Birileri kurşun hesabı yaparken, birileri başkalarının uşaklığını yaparken, Allah şahittir ki, şuradaki gençlerimiz nasıl iş bulur, nasıl İstanbul ve İzmir'deki gençlerimizle aynı standardı yaşarlar, aynı noktaya gelirler, biz bunun hesabını yapıyoruz. Yaktılar, yıktılar ve insanlarımızın evlerini tarumar ettiler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Yıkılan yerleri yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Bakan Soylu daha sonra karayoluyla Yüksekova'ya oradan da özel uçakla Ankara'ya döndü.

Görüntü Dökümü

-----------

-AK Partide Bakan Soyluyu bekleyen partililer

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Konuşması sık sık' Hakkari sizinle gurur duyuyor' tezahüratları ile kesilen Bakan Soylu

HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ / HAKKARİ,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213178

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213179

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214003

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214004

=====================================================

2)SAY'IN KONSER VERDİĞİ SANAT MERKEZİ ÖNÜNE SATIRLA GELEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR'de, Fazıl Say konseri sırasında elindeki satırla kültür merkezi önüne gelip tekbir getirerek konserin iptal edilmesini isteyen kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin önünde meydana geldi. Henüz kimliği öğrenilemyen bir kişi, elinde satırla dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın konser verdiği sanat merkezinin önüne geldi. Tekbir getirip konserin iptal edilmesini isteyen kişi, sanat merkezinin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, eylemciyi gözaltına aldı.

ŞEHİTLER VARKEN KONSERİN YAPILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞ

İzmir'de, Fazıl Say konseri sırasında elindeki satırla kültür merkezi önüne gelip tekbir getirerek konserin iptal edilmesini isteyerek eylem yapan E.Y.'nin, İstanbul Beşiktaş'ta Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında yaşanan terör saldırısındaki şehitler nedeniyle bu eylemi yaptığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu konserin başlayacağı saat 20.00 sıralarında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin önüne gelen E.Y., iddiaya göre tekbir getirdikten sonra görgü tanıklarının ifadesine göre "Bunca şehit varken bu konser yapılamaz" diyerek sanat merkezinin kapısına satırla vurdu. Kapının camlarında hasar oluşurken, güvenlik görevlileri E.Y.'ye sakin olmasını söyleyerek satırı elinden bırakmasını istedi. Bu sırada çevredekiler durumu polise bildirdi. Elindeki satırı yere bırakan E,Y., sanat merkezinin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan E.Y., polis merkezine götürüldü. E.Y.'nin sorgusunda İstanbul'daki saldırıda verilen şehitlere saygı duyulmadığını ve konsere bu yüzden tepki gösterdiğini söylediği belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen E.Y.'nin emniyetteki sorgusunun devam ettiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Zanlının gözaltına alınma anı

Haber: İzmir,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213219

==============================================

3)KONYA'DA HDP BİNASINA SALDIRI

KONYA'da yaklaşık 300 kişilik bir grup, HDP İl Başkanlığı binasının kapısını kırıp içeriye girerek, camları kırıp, eşyaları dağıtıp, binayı ateşe vermek istedi. Polisin müdahalesiyle alevler büyümeden söndürülürken, içeride her hangi bir partilinin olmadığı belirlendi. Olay, dün saat 18.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi'nde bulunan HDP İl Başkanlığı binasında meydana geldi. Yaklaşık 300 kişilik grup, HDP İl Binası'nın bulunduğu işhanının önünde toplandı. Ardında HDP binasına çıkıp, kapısını kırarak içeriye girdi. Bina içinde her partili bulunmazken, öfkeli kalabalık, parti binasının camlarını kırıp, eşyaları dağıtarak ateşe vermek istedi. Olay yerine gelen polis, küçük çaplı yangını kısa sürede söndürdü. Grup, polisin müdahalesiyle binadan uzaklaştı. Kalabılığın HDP binasına 'Geldik yoktunuz, NEÜ teşkilat ' yazarak ayrıldığı belirlendi. Polis, bir taraftan HDP İl binasında inceleme yaparken, bir taraftan da çevrede güvenlik önlemi aldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Konya'da kalabalık bir grubun HDP İl Başkanlığı binasına yaptığı saldırıyla ilgili Valilik açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün akşam saatlerinde Konya HDP İl Başkanlığı binasına içeride hiç kimse yokken kimliği belirsiz kişi/kişilerce girilmiş, binanın camları kırılmıştır. Adli tahkikat devam etmekte olup, bu olayın provokatif bir olay olup olmadığı değerlendirilmekte, konunun en kısa zamanda aydınlatılması ve faillerin yakalanması için emniyet müdürlüğü ekiplerimiz titizlikle çalışmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Görüntü Dökümü

---------------------

İl başkanlığı bürosunun camlarının kırılması

--------

-HDP binasının kırılan camları

-Partiye gelen kalabalığın dağılması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hasan DÖNMEZ / KONYA,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213209

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214011

==============================================

4)ESKİŞEHİR'DE HDP İL YÖNETİCİSİ 7 KİŞİ GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR'de HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ve 6 il yöneticisi gözaltına alındı. Polis, HDP binasında arama yapıyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ile 6 il yöneticisi gözaltına alındı. Polis ekipleri gözaltına aldıkları 7 il yöneticinin evlerinde ve HDP İl binasında arama yapıyor.

Gözaltına alınan HDP yöneticilerinin PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmakla ve örgütün propagandasını yapmakla suçlandıkları öne sürüldü.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir'de HDP İl yöneticilerinden 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gözaltına alınanların sayısının 9'a çıktığını bildirdi. Aralarında HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi'ni de bulunduğu 9 kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-HDP tabelasının,

-HDP İl teşkilatının olduğu apartmanın çekilen görüntüsü,

-Caddede bekleyen çevik kuvvet polislerinin çekilen görüntüleri bulunuyor)

Haber-Kamera.ESKİŞEHİR,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213201

==============================================

5)DÜĞÜN KONVOYUNDA PKK FLAMASI AÇAN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ADANA'da bir düğün konvoyunda terör örgütü PKK'yı temsil eden bez parçaları açtığı öne sürülen 3 şüpheli tutuklandı. Geçtiğimiz pazar günü polise bir düğün konvoyunda PKK'yı temsil eden bez parçaları açıldığı ihbarı yapıldı. Harekete geçen polis, düğün konvoyunu D-400 Karayolu Optimum Kavşağı'nda durdurdu. Bez parçalarını açtığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki sorguları tamamlanan Cihat Bakır, Celil Adanir ve Hayrettin Bakır, örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Şüphelilerin adliyeden çıkarılması

Şüphelilerin araca bindirilmesi

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE / ADANA,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213205

===============================================

6)BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SÖZLÜ'NÜN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kardeşi 44 yaşındaki Vedat Sözlü, otomobilinde ruhsatsız tabanca bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde sürücüsünün park ettiği 34 NV 046 plaka araçtan şüphelenen polisler, incelemede bulundu. Otomobildeki kişiyi indirip arama yapan polis, bir ruhsatsız tabanca ve şarjöre basılı durumda 8 fişek ele geçirdi. Araçta sürücü konumundaki kişinin kimlik sorgulamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi olduğu belirlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Sözlü, daha sonra polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Yüzünü çarşafla kapatan Sözlü'nün sağlık kontrolünden çıkışı

Sözlü'nün içinde bulunduğu sivil polis aracının gidişi

Haber-Kamera: ADANA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214005

==============================================

7)TÜSİAD BAŞKANI SYMES: AB SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN BİR PROJEDİR

TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, AB ekonomi çerçevesi dışında kalan bir Türkiye'nin kalkınma hedeflerinin ciddi sekteye uğrayabileceğini belirtti. Symes, "AB, iş dünyası olarak sahip çıkmaya devam etmemiz gereken bir projedir" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 22'nci Akdeniz Toplantısı'nın konuğu TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes oldu. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Süs Bitkileri ve İmalatçıları İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve ANSİAD üyesi işadamları katıldı. Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Eroğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı toplantıda TÜSİAD Başkanı Symes, 'Küresel Ekonomi ve Türkiye Ekonomisinin Dayanıklılığı' başlıklı bir konuşma yaptı. Symes, konuşmasının başında İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Symes, "Her seferinde kınıyoruz ama pırıl pırıl hayatlar sönüyor, aileler yanıyor ve gerçekten yaşanan acıların tarifi hiç kolay değilö dedi.

DÜNYA EKONOMİSİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK GELİŞMELER

2008 krizinden bu yana dünya ekonomisinin tam toparlanmış olmadığı ve hala çok yavaş büyüdüğünü kaydeden Symes, "Bu durum ekonomik açıdan pek çok sonuç içermesinin yanında siyasi anlamda da dünyayı sarsmış durumda. Özellikle finansal kriz sonrasında küreselleşmenin ulusal egemenliğin önüne geçmesine yönelik bir direnç var. Gelişmiş ülkelerde küreselleşme ve göçmen karşıtlığının yükseldiğini görüyoruz. İngiltere'nin AB'den çıkma kararı alışı, ABD'de başkanlık seçimleri, İtalya'da çok yakın ciddi ekonomik reformlar içeren paketin referandumda reddedilişi, Çin'de siyasal sistemin tekrar içe kapanma eğilimi ve radikal sağ partilerin bazı Avrupa ülkelerinde yükseliyor oluşu, son dönemde şahit olduğumuz önemli gelişmeler. Hiç şüphesiz bizim de içinde olduğumuz dünya ekonomisini yeniden şekillendirecek gelişmelerö dedi.

TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ CİDDİ SEKTEYE UĞRAYABİLİR

TÜSİAD Başkanı Symes, ABD'nin dünya ile özellikle de Avrupa ve Ortadoğu ile ilişkilerini nasıl kurgulayacağının, dünyanın en kritik coğrafyasının merkezinde olan Türkiye açısından da son derece önemli olacağına işaret etti. AB'nin ciddi bir kimlik krizi yaşaması, karar vermede zorlukları olması, dünya siyasetinde ekonomik gücü oranında bir ağırlık gösterememesi, içindeki dayanışmanın kırılmasının AB'nin önemini azaltmayacağına da vurgu yapan Symes, "Maalesef AB ile ilişkilerimizin giderek yıprandığı bir süreç içindeyiz. Burada tek taraflı haklı ya da haksız görmek mümkün değil. Karşılıklı olarak üyelik müzakerelerindeki süreçte iki taraf da üzerine düşeni tam olarak yapmıştır diyemeyiz. Bunun sonucunda üyelik sonucundaki ivme her iki taraftan kaynaklanan nedenlerle önce kaybedildi, sonrasında da geriye gidişler oldu. Avrupa ekonomisinin bizim için olan önemini çok iyi biliyorsunuz. AB ekonomi çerçevesi dışında kalan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri ciddi sekteye uğrayabilirö dedi.

AB SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN BİR PROJEDİR

Ancak AB'ye yönelik perspektifini koruyan bir Türkiye ile mevcut ekonomik ilişkiler küresi ve tedarik zincirlerinin korunabileceğini dile getiren TÜSİAD Başkanı, "Siyasal demokratik değerler, ortak değerler haline gelebilir. Türkiye'ye giren doğrudan yatırımların yüzde 70'i Avrupa ülkelerinden geliyor. İhracatımızın yarıya yakınını Avrupa ile yapıyoruz. Türkiye gelen turistlerin yüzde 45'i Avrupa ülkelerinden, Avrupa ekonomisinin bir an önce daha sağlıklı bir yapıya kavuşması, Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip. Türkiye'nin AB ile ilişkileri ve üye müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesi de karşılıklı işbirliği ve güven için de şart. Türkiye AB ile müzakerelerde ilerledikçe dünyanın geri kalanı ve doğu ile güçleniyor. Küresel ilişkileri güçlendikçe de AB ile müzakerelerdeki gücü artıyor. AB iş dünyası olarak sahip çıkmaya devam etmemiz gereken bir projedir. Bunun altını burada bir kez daha çizmek istedimö dedi.

TÜRKİYE'NİN EN AZ YÜZDE 5 BÜYÜMEYE İHTİYACI VAR

Son iki yıldır yaşanan terör olayları ve siyasi belirsizliklerle Türkiye ekonomisinin yavaşladığını, ama büyümeye devam ettiğini dile getiren Symes, son açıklanan rakamların ekonominin yüzde 1.8 oranında daraldığına işaret ettiğini söyledi. Bunun süratle tedbir alınması gereken bir alan olduğuna da işaret eden Symes, "Zira işsizliğin artmaması, iş gücüne giren gençlerimizin yeni istihdam yaratabilmemiz için Türkiye'nin en az yüzde 5 büyümeye ihtiyacı varö dedi.

SANAYİ 4.0 PLATFORMU BU AY TANITILACAK

Hükümet ile yakın diyalog olduğu ve birçok konuda rekabet gücünün artırılması için işbirliği yapıldığını anlatan Cansen Başaran Symes, günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin son derece hızlı aktığını da anlatarak, TÜSİAD olarak ülkemizde bu dönüşüm sürecinin daha etkin hayata geçirilmesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın başkanlığında ve ilgili paydaşların katılımıyla Sanayi 4.0 Platformu oluşturulduğu ve platformun lansmanının tüm paydaşların katılımıyla bu ay içinde bakanlığın liderliğinde yapılacağını açıkladı.

BAŞKANLIK TASARISI ÜZERİNE ÇALIŞMA

Toplantıda işadamlarının sorularını da yanıtlayan TÜSİAD Başkanı'na, TBMM'ye sunulan başkanlık tasarısı ile ilgili düşünceleri de soruldu. TÜSİAD olarak kapsamlı bir çalışma yapmadan bir görüş vermek istemediklerini belirten Symes, "Son derece önemli bir konu ama başkanlık konusu Türkiye'nin gündemine ilk defa girmiyor, geçmişte de geldiğinde TÜSİAD'ın o dönemdeki çalışmalara yönelik bütün raporları ve görüşlerine TÜSİAD sitesinden ulaşabilirsiniz. Ama yeni tasarıyla ilgili, açıkçası tasarıyı bekledik. Tasarı öncesinde anayasa komisyonu başkanıyla kapsamlı görüşmelerimiz oldu. Kendisi TÜSİAD'ı ziyaret etti, yapılan çalışmaları izah etti. Dolayısıyla diyaloğumuz zaten vardı, ama bu çalışmayı kapsamlı değerlendirdikten sonra TÜSİAD görüşünü açıklamayı uygun görüyoruzö dedi.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu, Symes'e plaket verdi. Gecede ayrıca ANSİAD yeni üyelerine rozet ve belgeleri takdim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Tüsiad başkanı ve beraberindekilerin görüntüsü

-Salondan görüntü

-TÜSİAD başkanı Cansen Başaran Symes konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, -

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213230

=======================================

8)MEHMET METİNER "BELEDİYELER ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Metiner, Kayyum atanan belediyeler ile ilgili "Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ve Ak Parti İlçe teşkilatını ziyaret eden İstanbul milletvekili Mehmet Metiner'i ilçe başkanı Macit Gündoğdu ve partililer karşıladı. Metiner gazetecilerin sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz sürecinin hala devam ettiğini belirten Metiner, "Asker üniforması içindeki teröristleri millet olarak yendik ama o teröristlere arka çıkan Batı dünyası terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Ekonomik yaptırımlar dövizle oynamalar 15 Temmuz sürecinin çok daha farklı bir biçimde devam ettiğinin göstergesi. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin tarihsel dönüşümünü durdurmaya çalışıyorlar. FETÖ'nün PKK'nın Dehaşkpc'nin arkasındaki güç odaklarına baktığınız zaman hep aynı adresleri görüyorsunuz. Bizim üst akıl diye tanımladığımız güç odaklarını görüyorsunuz. Yani PKK'nın efendileri ile FETÖ'cülerin efendileri birö dedi.

Ana muhalefet partisi CHP'nin de tutumunu değerlendiren Metiner,"Ana muhalefet partisinin Umarım bundan sonraki siyaseti farklı olur terörle topyekün mücadele etmek zorundayız. Umarım ve dilerim bu süreçte CHP'de Tıpkı MHP gibi milli ve yerli bir siyasetin inşasında terörle mücadele konusunda hükümetimize gerekli desteği sunarö dedi.

TERÖR BİZİM EN HASSAS ÇİZGİMİZDİR

Kayyyum atanan belediyeler ilgili de konuşan ve bu belediyeleri sadece terör örgütünün finansal desteğini oluşturmadığını aynı zamanda insan lojistiğini de oluşturduğunu belirten Metiner, "Belediyeler bir anlamda terör örgütüne parasal imkan sağlarken aynı zamanda da Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Dağa adam genç gönderen Askerlik Şubesi gibi çalışıyorlar. Hiçbir demokratik hukuk devletinde bu tür faaliyetler yapan terör örgütünün talimatı ile terör örgütünün ekonomik beşeri lojistiğini sağlayan belediyelere asla müsamaha gösterilmez. Dolayısıyla seçimle gelen seçimle gider mantığı doğru değil kimse seçildikten sonra terör örgütünün yardım ve yataklarını yapamaz terör bizim en hassas çizgimizdir. Onun için belediyelere kayyum atanması da seçilmiş olmasalar bile fezlekeleri kaldırılmış milletvekillerinin tutuklanması da hukuk devletinin bir gereğidirö diye konuştu.

HEDEF DOĞRUDAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ TÜRKİYE'DİR.

Suriye'de yaşanan olayların büyük bir insanlık dramı olduğunu söyleyen Metiner, "Ama bu aynı zamanda Amerika'nın ve Avrupa'nın utancıdır. Amerika ve Avrupa Birliği'nin kimi başkentleri Suriye'deki diktatörlüğün yıkılmasını kendi bölgesel çıkarları için artık gerekli görmüyorlar. Ama Erdoğan liderliğini demokratik bir liderlik olmasına rağmen meşruiyetini halktan alan bir liderlik olmasına rağmen bir diktatörlük diye suçluyor. Hedef doğrudan Erdoğan liderliğindeki Türkiye'dir. Gezi sürecinden beri yapılmak istenen şey şudur: Erdoğansız bir Ak Parti AK Partisiz bir Türkiye. Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin güçlü bir biçimde tarih sahnesine çıkmasından büyük bir rahatsızlık duyuyorlar. Diz çöktürecek bir lider arıyorlar ve onun Erdoğan olmadığını olmayacağını çok iyi görüyorlar. Dolayısıyla Erdoğan itibarsızlaştırmaya Erdoğan'ı iktidardan alaşağı etmeye AK Parti hükümetini de sonlandırmaya dönük terör örgütleri üzerinden ekonomik boyutu da olan geniş kapsamlı küresel operasyonlar düzenliyorlarö dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ KRAL SEÇMİYORUZ.

Türkiye'de bir süredir gündemde olan başkanlık sistemi ile ilgi de açıklamalarda bulunan Metiner, "Bizim başkanlık sistemi dediğimiz sistem güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yani yönetimin tekleştirildiği Bir siyasal modelden bahsediyoruz. Biz rejim değiştiremiyoruz hükümet sistemimizi değiştiriyoruz. Yani başbakanlığı aradan çıkartıyoruz sadece. Yürütme, yasama, yargı birbirinden bağımsız ama birbirini de aynı zamanda denetleyen kuvvetler ayrılığına dayalı bir yeni model getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı yetkileri de çok da demokratik bir zemine çekiliyor mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu yok ama bizim şu an MHP ile birlikte getirdiğimiz hükümet değişikliğinde cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu var. Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz Kral seçmiyoruz padişah seçmiyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi anlam veremediğimiz bir biçimde bunu bir rejim tartışmasına sürüklüyor Hatta daha da ileri giderek Başkanlığı kan dökülmeden getirilemeyecek söylüyor Hatta daha da üzücü olanını söyleyeyim referandumda halkın tamamına yakını Evet dese bile bu iradeyi tanımayacağım söylüyor bir tür iç savaş çığırtkanlığı yapıyor kışkırtıcılığı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha durduğu yeri gözden geçirmesi gerekiyor. o Başkanlığı ancak kan dökerek getirebilirsiniz dedikten sonra Beşiktaş'ta bombalar patlıyorsa ondan sonra CHP'nin kalkıp teröre karşıyız demesinin elbette bir anlamı var ama toplum nezdinde yeterince inandırıcılığı olmuyorö dedi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı yayın organlarının kapatılmasına yönelik yaptığı söylemleri de değerlendiren Metiner, "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan artık şöyle bir itiraz beklemiyoruz 'Efendim FETÖ ile mücadele edin ama niye Zaman gazetesini kapatıyorsunuz' demesin lütfen. 'PKK terör örgütü ile mücadele ediniz ama PKK'nın Özgür Gündem gazetesini ve televizyonlarını niye kapatıyorsunuz' demesini beklemiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu terörle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini bizden daha iyi bilecek bir konumda. Aksi takdirde 'Şu PKK'ya destek veren akademisyen neden tutukladı akademik özgürlüğü elden gidiyor derse PKK'ya destek veren Feto'ya destek veren sözde gazeteciler gazeteci kılıklı teröristler içeri atıldığında Siz gazetecileri içeri tıkıyorsunuz' derse anayasal bir organ olan yönetim biçimi olan OHAL üzerinden diktatörlük eleştirisi yapmaya başlarsa biz CHP'nin terörle mücadele konusunda samimi olmadığına inanırızö dedi.

SAYIN BAHÇELİ'Yİ HER GÖREVE LAYIK GÖRÜRÜZ.

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine büyük destek verdiğini belirten Metiner, "Sayın Bahçeli her göreve layıktır büyük bir devlet sorumluluğu Ciddi olan bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığına da layıktır Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layıktır. 15 Temmuzdan bu yana da devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda gösterdiği sabırdan dolayı da kendisini yürekten alkışlıyoruz. O yüzden biz Sayın Bahçeli'yi her göreve layık görürüz. İlk defa 15 Temmuzdan sonra AK Parti MHP üzerinden milli ve yerli bir siyasi hak inşa ediliyor. Tam da bu milli ve yerli siyasi hakkın inşa edildiğinin göstergesi olarak hükümet değişikliği teklifinin sunulduğu akşamında Beşiktaş'ta bombanın patlatılıyor olmasının tesadüf olmadığına inanıyoruzö dedi.

LİDERİNE ÖLÜMÜNE BAĞLI OLAN BİR İNSANIM

Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığını da dile getiren Metiner, "Ölümüne liderine bağlı olan bir insanım. Partimde hiçbir zaman bir sorunum olmaz. Davama zarar verecek hiçbir söz ve davranışın içinde olmadım, olmam. Ölümü yeğlerim ama asla AK Parti davamızda zarar verecek söz ve davranışlar içinde olmam. 15 Temmuz'da kefeni boynunda meydanlarda olan, silahıyla meydanlarda olan bir insanım. Liderine ölümüne bağlı olan bir insanım. Benim partim ile hiçbir sıkıntım yok. Parti içinde yerinden memnun olan konumundan da memnun olan nadir milletvekillerinden biriyim. AK Parti'nin bir neferi olmayı da herşeyin üstünde tutarım. Bir Milletvekili olarak değil AK Parti'nin neferi olmayı hatta AK Parti teşkilatlarında çaycılık yapmayı, tuvalet temizlemeyi bile her şeyden değerli gören bir dava anlayışına ahlakına sahibim" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mehmet Metiner'in konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ-Nilüfer DEMİR / BODRUM-MUĞLA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214012

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214013

==========================================================

9)ÇÖPTEN ÇIKAN TACİZ GÖRÜNTÜLERİ DENİZLİ'DE ÇEKİLMİŞ

ANTALYA'da bir kağıt toplayıcısı tarafından çöpte bulunduğu iddia edilen hard disk ve flash bellekteki gizli kamera ile çekilmiş çocuk istismarı görüntülerinin, Denizli'nin Çal İlçesi Denizler Mahallesi'ndeki bakkalda çekildiği ortaya çıktı. Görüntülerin, iki kız çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen Ağustos'ta tutuklanan 41 yaşındaki bakkal H.A. tarafından çekildiği ileri sürüldü.Antalya Manavgat'ta kağıt toplayan Mehmet Türkan, geçen cuma günü saat 16.00 sıralarında yengesi Alime Türkan ile birlikte Çakalderesi Mevkii'nde çöp konteynerini karıştırırken, içinde hard disk ve flash bellekler olan poşeti gördü. Poşeti alan Mehmet Türkan, eve gittiğinde merak ederek açtı. Hard diskleri bilgisayarına bağlayarak izleyen Mehmet Türkan gördükleri karşısında şoke oldu. Videolarda çocuk istismarına ilişkin görüntülerin yer aldığını belirten Mehmet Türkan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Asayiş Büro ekiplerine hepsini teslim etti. Görüntülerde 30-35 yaşlarında erkeğin bir bakkal dükkanı olduğu tahmin edilen bir mekanda bir erkek çocuğu elle taciz ettiğinin görüldüğü belirtildi. Küçük yaştaki kız ve erkek çocuklarının bulunduğu belirtilen kayıtlarda, sadece çocukların değil, bakkala gelen müşterilerin de gizlice çekilmiş görüntüleri olduğu öğrenildi. Yapılan araştırmada gizli kamerayla çekilen çocuk taciz görüntülerinin Denizli'nin Çal İlçesi, Denizler Mahallesi'nde bakkallık yapan ve geçen Ağustos ayında iki kız çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınıp tutuklanan H.A.'nın işyerine ait olduğu ortaya çıktı. Yer tespitinin, konuşmalardaki bazı anlatımlardan yola çıkılarak yapıldığı öğrenildi.

Kocabaş D Tipi Cezaevi'nde yatan H.A.'nın sahibi olduğu bakkalda çocukları taciz ederken, gizli kamarayla görüntüleri çektiği ileri sürüldü. Denizler Mahallesi'nde yaşanan taciz olayı görüntülerinin, Antalya'nın Manavgat İlçesinde çöpte kağıt toplayıcısı tarafından tesadüfen bulunması ise polis tarafından araştırılıyor. Taciz suçundan tutuklanan H.A.'ya ait görüntülerin Manavgat İlçesindeki çöpe kim ya da kimler tarafından ne şekilde atıldığı ise belirlenemedi.

"ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEM İÇİN PARA TEKLİF ETTİLER"

Çöpte bulunan hard disk ve flash bellekteki gizli kamera ile çekilmiş görüntülerde H.A. tarafından tacize uğrayan çocuğun torunu olduğunu iddia eden dedesi Kıbrıs Gazisi dede Nişat A., "Torunumu evde göremeyince bakkala gittim. Girdiğimde kucağında gördüm kızdım, daha sonra jandarmaya ve savcılığa gidip, şikayetçi oldum. Mahkemede bakkala borcum olduğunu söyleyip, beni yalancılıkla suçladı ancak kanıtlayamadı. Borcum yok. H.A.'nın taciz ettiği başka çocukların ismini verdiğim için ailelerinden baskı gördüm. Tutuklanan H.A.'nın babası şikayetten vazgeçmem için 5 bin lira teklif etti, enişteleri 10 bin lira teklif etti kabul etmedim. Ağabeyi de 14 bin lira teklif etti almadım. Namusumu parayla satmam dedim. Sonuna kadar şikayetçiyim, asla vazgeçmeyeceğim. Görüntüler incelendikten sonra başka çocuklarda ortaya çıkacak. Aileleri görecek" dedi.

Tacize uğradığını öne süren 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi A.A. ise bakkala gittiklerinde H.A.'nın yiyecek ve içecek vererek kendisini kucağına aldığını, öptüğünü söyledi. A.A, "Bakkala yiyecek almak için gidiyorduk, bize okul ihtiyaçlarını da veriyordu, kucağına oturtuyor, bilgisayarda oyun oynatıyordu. Cips, yiyecek ve içecekler veriyordu. Beni akşam çağırıyordu, arka tarafa gelip, istediklerini vereceğini söylüyordu, kimseye anlatmamamı istiyordu" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olayın geçtiği bakkaldan dış görüntüsü

Taciz edilen kız çocuğu A.A.'nın görüntüsü

A.A.'nın konuşması

Dede Nişat A.'nın konuşması

Bakkal H.A.'nın fotoğrafı

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213226

===============================================

10) OTOMOBİLİ ALDIKLARI GÜN KAZA YAPTILAR: 3 ÖLÜ

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde otomobil aldıkları günün gecesi gezmeye çıkan Sezgin Çırak (30) kardeşi Sezer Çırak (23) ile arkadaşları 29 yaşındaki Berkan Çam'ın içinde bulunduğu otomobil elektrik direğine çarptı. Kazada araçta bulunan ikisi kardeş üç kişi hayatını kaybetti.

Kaza, gece saat 03: 00 sıralarında Orhangazi İlçesi'nde meydana geldi. Sezgin Çırak (30) idaresindeki 16 CVM 08 plakalı otomobil ilçe girişinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Sürüklenen otomobil yol kenarında bulunan bir aydınlatma direğine vurarak durabildi. Hurda yığını haline dönen otomobilde bulunan Sezgin Çırak kardeşi Sezer Çırak (23) ile arkadaşları Berkan Çam (29) araç içinde sıkıştı. İhbar sonucu olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan müdahalede Sezgin Çırak, Sezer Çırak ve Berkan Çam'ın öldükleri belirlendi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçtan yarım saat süren çalışmaların ardından çıkartılabildi. Cesetler Cumhuriyet Savcısı tarafından olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Orhangazi Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

OTOMOBİLİ ALDIKLARI GÜN KAZA YAPTILAR

Gemlik ilçesi'nde oturdukları öğrenilen Sezgin ile Sezer Çırak'ın otomobili yeni aldıkları öğrenilirken ve Gemlik ilçesi'nden Orhangazi ilçesi'ne gelirken kar yağışı nedeniyle kaygan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kazanın meydana geldiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kaza yeri

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Ekiplerin inceleme yapması

-Elektrik direğinin görüntüsü

-Cesetlerin araçtan çıkarılması taşınması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY / BURSA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214018

=======================================

11)BUZLANAN YOLDA, 20 DAKİKADA 5 AYRI KAZA

KÜTAHYA-Eskişehir karayolunda yoldaki buzlanma nedeniyle 20 dakika içerisinde 5 kamyon yoldan çıkarak devrildi. Yaralanan 5 şoför hastaneye kaldırıldı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan kısa süreli kar yağışı, Kütahya-Eskişehir karayolunda buzlanmaya neden oldu. Karayolunun 15'inci kilometresinde biri peynir, diğeri de domates yüklü 2 kamyon, peş peşe yoldan çıkıp şarampole devrildi. Bu kazadan kısa süre sonra karayolunun 20'nci, 30'uncu ve 33'üncü kilometrelerinde 3 kamyon daha devrildi. Kazalarda yaralanan 5 şoför, ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Ünivesitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Kazada devrilen kamyonların,

-Kaza yerindeki güvenlik görevlileri ve ambulanslar

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214014

=====================================================

12)TÜNEL İNŞAATINDA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SİVAS'ın Zara ilçesindeki tünel inşaatında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Zara-Suşehri karayolu üzerindeki Geminbeli tüneli inşaatında meydana geldi. İşçiler tünel içinde çalışırken aniden tavandan taşlar dökülmeye başladı. Taşların altında kalan Fuat Ağaç (28), Cihan Dursun (40) ve Mehmet Coşgun (40) diğer işçiler tarafından kurtarılarak tünelin dışına çıkarıldı. Yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla Zara Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Göçük sırasında başına taş isabet eden Fuat Ağaç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralılar ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Yaralıların hastaneye getirilişi

-Acil servisten görüntü

-Göçükte ölen Fuat Ağaç'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213210

==================================================

13)YOZGAT'TA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

YOZGAT'ta, sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup genç, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak terörü lanetlemek için tepki yürüyüşü düzenledi.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında toplanan kalabalık, Lise Caddesi'nde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında tekbir getiren gençler, teröre karşı slogan atıp, Çevik Kuvvet Marşı'nı hep birlikte okudu. Tekrar Cumhuriyet alanına yürüyen kalabalık, burada İstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin isimlerini okuyup, hep birlikte 'Burada' diye cevap verdiler. Kalabalık, daha sonra şehitler için fatiha okuyup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Yürüyüşten görüntü,

-Sloganlar ve Çevik Kuvvet Marşı'nın okunması,

-Meydandan detay

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213214

==========================================

14)ŞANLIURFA'DA, TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

İSTANBUL Beşiktaş'taki terör saldırıları, Şanlıurfa'da yağmur altında yapılan yürüyüşüyle protesto edildi. Yürüyüşte terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

İstanbul'daki terör saldırısını protesto etmek isteyen bir grup dün akşam saatlerinde Balıklıgöl yakınlarında toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen grup sık sık tekbir getirip PKK ve ele başı Öcalan aleyhine slogan attı. Yağmur altında yaklaşık 3 kilometre yürüyen 200 kişilik gruba, esnaf alkışlarıyla destek verdi. Polisin önlem aldığı yürüyüşü belediye binası önünde sonlandırıp grup, İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Grubun toplanması ve yürüyüşe geçmesi

Grubun slogan atması

Polisin yürüyüş sırasında önlem alması

Grubun istiklal marşı okuması

Gruptakilerin polislere karanfil vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213184

=======================================

15)TOKAT'TA 4 KAYMAKAM ADAYI TUTUKLANDI

TOKAT'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan 4 kaymakam adayı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasıyla ilgili olarak 102'incü dönem kaymakamlarına yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında ifade vermesi için kente çağrılan 9 kaymakam adayından 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 5 kaymakam adayının ise adliyedeki sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Şüphelilerin görüntüsü

-Polis eşliğinde adliyeden çıkışları

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213218

===============================================

16)ZONGULDAK'TA KAR ULAŞIMI AKSATTI

ZONGULDAK-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı aksattı. Karda kayan TIR'lar nedeniyle yol trafiğe uzun süre kapandı.

Kentte dün öğleden sonra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, ulaşımda da zaman zaman aksamalara yol açtı. İstanbul yolunun Zonguldak ile Ereğli arasındaki bölümünde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar karla kaplı yolda kaydı. Kara saplanan araçlar iş makineleri ile çekilerek çıkarıldı. Yolda kalan sürücüler, araçlarına zincir takarak yola devam etti. Karayolunun 32. kilometresinde yoldan çıkan bir TIR, trafiğin kapanmasına neden oldu. Kilometre araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri ile bölge trafik ekipleri yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Beklemekten sıkılan vatandaşlar selfie çekerek, kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalıştı. Polis ekipleri, Zonguldak yönüne giden TIR'ların geçişine izin vermedi. Diğer araçların da kar lastiği olanların geçişlerine izin verildi. Karayolları ekiplerinin karla kaplanan yolu temizlemesinin ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

----------

-Yolda kalan TIR ve kamyonlar

-Sürücünün zincir takmaya çalışması

-Yolda kalan sürücü ile röportaj

-Yolda oluşan kuyruk

-Selfie yapan gençler ve bir genç ile röportaj

-Yolda kalan araçları kurtarmak için gelen iş makinesi

-Zonguldak-Ankara Karayolun'dan detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213211

=================================================

17)SERVİS ŞOFÖRÜ, ÖĞRENCİLERİ SIRTINDA TAŞIYARAK KARŞIYA GEÇİRDİ

BARTIN'ın Kurucaşile İlçesi'nde Çayaltı Köyü Deresi'nden karşıya geçişi sağlayan menfez sular altında kalınca, servis şoförü öğrencileri sırtında taşıyarak karşıya geçirdi.

İlçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çayaltı Köyü Deresi taştı. 13 Ağustos'taki selde dereden karşı yöne geçişi sağlayan köprü yıkıldıktan sonra yapılan menfez, su altında kaldı. Öğrenci servisi, sular altında kalan menfezden karşıya geçemedi. Servis şoförü, minibüsünde bulunan küçük yaştaki öğrencileri, suyun içine girerek sırtında taşıdı. Öğrenciler, karşı tarafta bekleyen başka araca bindirilerek okula götürüldü.

O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Öğrencilerin karşıya geçirilmesinin cep telefonu görüntüleri

Haber: Ayhan ACAR / BARTIN,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214007

========================================

18)BARTIN'DA AHŞAP BİNA YANDI: 1 ÖLÜ

BARTIN'da 2 katlı ahşap binada çıkan yangında dumandan zehirlenen 51 yaşındaki Berlin Özkan öldü, 26 yaşındaki Tülay Esenyurt ise hastanede tedaviye alındı. Yangında bir köpek de telef oldu.

Uzunyol Sokak'taki Mehmet Kalmaz'a ait iki katlı bir ahşap binada dün gece saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Evde kiracı olarak oturan Berlin Özkan ve misafiri Tülay Esenyurt, alevlerin arasında kaldı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Tülay Esenyurt ile Berlin Özkan'ı çıkardı.

Dumandan etkilenen Özkan ve Esenyurt, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Berlin Özkan tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Yangında, bir köpeğin de telef olduğu belirlendi.

Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ambulanslardan görüntü

-Yanan bina

-İtfaiyenin müdahalesi

-İtfaiyenin binaya girmesi

-Kadının evden çıkarılması

-Hastaneden görüntü

-Belediye Başkanı Akın ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR / BARTIN,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214008

===================================

19)YEMEK KAMYONETİYLE KAZA YAPIP MENFEZİN İÇERİSİNE GİRDİ, CESEDİ ERTESİ GÜN BULUNDU

BİLECİK'te dünden buyana kayıp olan 24 yaşındaki Burak Ergin'in Pazaryeri İlçesi yakınlarında yemek dağıtım kamyonetiyle kaza yapıp köprü menfezinin içerisine girdiği ve hayatını kaybettiği belirlendi.

Bir yemek firmasında çalışan Burak Ergin, önceki gün saat 11.00 sıralarında Bilecik'ten Pazaryeri İlçesi'ne yemek götürmek için 34 RJ 5313 plakalı kamyonetle yola çıktı. Ergin'den bir daha haber alınamayınca yakınları durumu polise bildirdi. Burak Ergin'in kullandığı kamyonet dün öğleden sonra Pazaryeri İlçesi yakınlarındaki köprü menfezi içerisinde devrilmiş halde bulundu.

Kazada araç içerisinde sıkışarak hayatını kaybeden Ergin'in cesedini itfaiye ve AFAD ekipleri kamyonetten çıkardı. Ergin'in cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kaza yerindeki aracın,

-İtfaiye ve AFAD ekiplerinin araçtaki cesedi çıkarmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS /PAZARYERİ,(Bilecik),-

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213225

===================================

20)UÇURUMA YUVARLANMAKTAN AĞAÇ KURTARDI

ANTALYA'da, yağmur nedeniyle kayarak yoldan çıkan Ramazan Tekin'in kullandığı otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak 25 metrelik uçuruma düşmeden durdu.

Antalya- Kemer Karayolu Topçam mevkiindeki kaza dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Finike'den Antalya'ya seyreden 49 yaşındaki Ramazan Tekin'in kullandığı 07 CAC 64 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayarak yoldan çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, şarampole sürüklendi. Araç, yaklaşık 25 metrelik uçurum kenarındaki çam ağacına arparak durdu.

Kazadan yara almadan kurtulan Ramazan Tekin, polise verdiği ifadesinde, "Bir anda araç kaymaya başladı ve yoldan çıktı. Dönerek savruldum. Ağaca çarparak durabildim. Sonradan uçurumun kenarında durduğumu fark ettim. Ölümden döndüm" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Polis ve itfaiye aracının görüntüsü

-Kaza yapan aracın görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI-Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213181

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metiner Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

title