Haberler

Dha İstanbul - Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü İşgal Girişimi Davası (2)

Tutuksuz yargılanan er," (Komutan) Kadir Yıldız bir vatandaşı öldürdü.

Tutuksuz yargılanan er,

" (Komutan) Kadir Yıldız bir vatandaşı öldürdü. Kanlar içinde vatandaşı gördüm. Korkuk. Elimiz ayağımız titredi. Sonra tankın içine girdik. Gelen polislere teslim olduk"

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da 1 kişinin şehit olduğu ve 16 kişinin de yaralandığı Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nü işgal girişimiyle ilgili 18'si rütbeli 58 askerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, sanıkların savunmalarının alınmasıyla Silivri'de devam ediyor.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki duruşma salonunda yapılan duruşmaya 18 tutuklu, 16 tutuksuz sanık katıldı. İşgal girişiminde yaralanan Mehmet Ayar, olayda yaşamını yetiren Ümit Yolcu'nun ağabeyi Aydın Yolcu ve avukatı ile Başbakanlık adına avukat da duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasından sonra sanıkların ifadelerinin alınmasına başlandı.

"TANKIN ÜZERİNDEN SİLAH SESİ GELDİ"

Duruşmada ifade veren tutuksuz sanıklardan Er Arda Koç, "Tanklara bindik, Bayrampaşa'ya doğru yola çıktık. Terör örgütü tarafından çevik kuvvete saldırı olacağı şeklinde söylentiler vardı. Olay yerine vardığımızda Komutanlardan Kadir Yıldız tankın üzerine çıkarak konuşma yaptı ama ne söylediğini duymadım. Tankın üzerinden silah sesi geldi. Bu sırada bir kişinin yere düştüğünü gördüm. Korktum, içeri girip tankın içine kendimi kapadım. Sonra polisler geldi silahlarımızı vererek teslim olduk" dedi.

"SAATLERCE OT YOLDUK"

Tutuksuz sanıklardan er Atakan Öztürk ise "66. Mekanize Piyade Taburu'nda sabah içtimaya çıktık. Sonra saatlerce ot yolduk. Öğle yemeğinden sonra yine ot yolmaya gittik. Komutanlardan Burak Koç 'silahınızı alın hemen gelin' dedi. Silahlarımızı alıp atış alanına gittik. Atış yaptık. Akşam yemeğe girdik. Tam yatacağımız sırada tabur önünde içtima olduğu söylendi. Bir koşuşturmaca vardı. Garajlar bölgesine doğru koştuk. Burada mühimmat dağıttılar. Araçlarla dışarıya çıktık. Çevik kuvvetin oraya vardık. Bir süre araçta kaldık. Sonra inip belli aralıklarla saf tutup sıralandık. Atış sesleri duydum. Telaşlandık. Sedat Astsubay halkın geldiğini söyledi. Şarjörleri çıkarmamazı emrederek ' Vatandaşlar saldırırsa karşılık vermeyin' dedi. Kadir Yıldız megafonla polislere 'sıkıyönetim ilan edilmiştir. Silahlarınızı teslim edin' diye bir konuşma yaptı" diye konuştu.

"KOMUTAN BİR KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

Tutuksuz sanık er Aydın Dikmen de savunmasında "Komutanlarımızdan Burak Koç ve Kadir Yıldız başımızda atış yapmaya gittik. Atıştan geldiğimizde, çevik kuvvete bombalı saldırı olacağı şeklinde söylentiler vardı. Kışlada komutan Burak Koç 'Silahını al' diye emir verdi. Koşup silahımı aldım. Tanka bindik, çevik kuvvetin olduğu yere gittik. Halk 'asker kışlaya' diye bağırıyordu. Darbenin ne olduğunu bilmiyorum. Ne olduğunu bilseydik kışladan dışarıya çıkmazdık. Kadir Yıldız tankın üzerine çıkıp bir konuşma yaptı. Ancak ne söylediğini duymadım. Pek dinlemedim. Silah sesi duydum. Kadir Yıldız bir vatandaşı öldürdü. Kanlar içinde vatandaşı gördüm. Korkuk. Elimiz ayağımız titredi. Sonra tankın içine girdik. Gelen polislere teslim olduk" dedi.

Duruşma, sanıkların savunmalarını yapmasıyla devam ediyor

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşları hedef aldıkları, bunlardan birinin de Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü olduğu belirtiliyor. İddianamede, 18'si tutuklu 58 asker hakkında, "Türkiye Büyük Millet Meclisini ve hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Yine tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Şehit Ümit Yolcu'nun öldürülmesi ve 16 kişinin de yaralanması olaylarına ilişkin ise bazı askerler hakkında, "Kasten öldürme, yaralama ve tehdit" suçlarından da değişik oranlarda hapis cezaları isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Yıldız Bayrampaşa Silivri Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
title