Haberler

Destek Gecesinde Engeller Aşıldı

İnegöl Belediyesi ile Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği (ZİHENDER) tarafından engelliler yararına düzenlenen gece ilgi gördü.

İnegöl Belediyesi ile Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği (ZİHENDER) tarafından engelliler yararına düzenlenen gece ilgi gördü. Elde edilen 160 bin liralık gelirle servis aracı ve 3 adet akülü sandalye alındı. Gecede ayrıca engelli öğrencilerin yaptığı çiniler açık artırma ile satışa sunularak derneğe gelir sağlandı.

Hotel Angelacoma'da düzenlenen geceye Kaymakam Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, ZİHENDER Başkanı Yusuf Tetik, engelli öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ZİHENDER Başkanı Yusuf Tetik, "Bugün gerçekten çok heyecanlıyım. Derneğimiz, engelli ailelerinin bulunduğu bir dernektir. Devletimiz engelliler adına ciddi yardımlarda bulunuyor. Bizim gayemiz kesinliklere yardım değil, onları sosyal hayata kazandırmaktır. ZİHENDER, engelli öğrencilere eğitim verip, onları topluma ve iş hayatına hazırlıyor. Bu gecede engelli öğrenciler için servis aracı alındı. Aracın alımında büyük gayretleri olan Mesut Avcı'ya, destek veren, gecemize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de, "Yapılan bu faaliyetlere belediye olarak katkı koymaktan dolayı mutluyuz. İnegöl'de belediye olarak engelli kardeşlerimizin önündeki sıkıntıları kaldırmak ve çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu gece de emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ali Akça ise, "İnegöl 236 bin nüfusu, sahip olduğu ekonomik potansiyeli, sahip olduğu tabii güzellikleri, renkli kültürel kimliği ile Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biridir. İnegöl'ün sivil organizasyonlarına, yapılanlarına baktığınız da aynı dinamizmi görürüz. İnegöl'de 289 dernek var. Bunların 3 tanesi engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik derneklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından, gecenin geliri ile alınan servis aracının anahtarı Kaymakam Ali Akça tarafından ZİHENDER Başkanı Yusuf Tetik'e takdim edildi. Ayrıca, İnegöl Belediyesi tarafından temin edilen 3 akülü sandalye engelli vatandaşlar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Engelli öğrenciler tarafından yapılan iki çini de açık artırma ile satışa sunuldu. Gecede, "Kış Masalı" şarkısıyla ünlenen Adem Gümüşkaya, seslendirdiği parçalarla engellileri coşturdu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Akça İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title