Haberler

Des Başkanı Avcı: "Yılda 700 Milyon Dolar Yurtdışı Eğitimine Gidiyor"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Gürkan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitime çekidüzen verme, çağdaş, demokratik ve bilimsel bir temele oturtma konusunda sonuna kadar haklı. Aydınlık ve güçlü bir gelecek için eğitim reformları şarttır" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Gürkan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitime çekidüzen verme, çağdaş, demokratik ve bilimsel bir temele oturtma konusunda sonuna kadar haklı. Aydınlık ve güçlü bir gelecek için eğitim reformları şarttır" dedi.

Türkiye'nin yılda ortalama 700 milyon dolardan fazla parayı yurtdışında okuyan öğrenciler için dışarıya gönderdiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durumun önüne geçmesi gerektiğini söyleyen Gürkan Avcı, "Türkiye'de vakıf üniversitelerinin önünün açılması gerekiyor. Özel okulculuğun da devlet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bu rekabeti ve rekabet de kaliteyi ve başarıyı getirecektir. Bunları yapmadığımız sürece milyonlarca dolarımız yurtdışına akmaya ve beyin göçünü yaşamaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜN BİR MESLEKİ EĞİTİM SİSTEMİ ŞART"

Türkiye'nin, kendisiyle aynı gelir düzeyine sahip olan ülkelerle karşılaştırıldığında mesleki eğitim programlarına katılan öğrenci sayısında geri konumda olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, şöyle devam etti:

"Mesleki eğitimin kaliteli hale gelmesi ve yaygınlaştırılması için kapsamlı bir idari, hukuki, mali ve teknik reforma ihtiyaç vardır. Artık mesleki eğitim sözde değil özde öne çıkarılmalı ve müfredat yenileme çalışmaları da tüm okul kademelerine yaygınlaştırılmalıdır. Geniş tabanlı sektörel eğitimin verildiği, modüler yapısıyla esneklik özelliğine sahip ve çalışma yaşamının ihtiyaçlarına cevap verebilen bir mesleki ve teknik eğitim sistemi için reformlara ihtiyaç vardır. Yüksek öğretim sisteminde çeşitliliği ve uzmanlaşmayı sağlayan, öğrencilerin yaratıcılığını ve kimliklerini ön plana çıkaran, eğitim kurumlarının birbirleriyle rekabet edebilmelerine fırsat tanıyan özgün bir Türkiye Mesleki Eğitim Sistemi tasarlanmalıdır."

"PERFORMANSI YÜKSEK ÖĞRETMENE 2 KAT MAAŞ VERİLMELİDİR"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Müsteşar Yusuf Tekin'e çağrıda bulunarak; düşük performanslı öğretmenlere düşük maaş, yüksek performanslı öğretmenlere de diğerlerinin 2 katına kadar maaş öngören bir düzenleme getirmesi gerektiğini, bu durumda eğitim sisteminde verim ve kalitenin artacağını, dahası dershane mecburiyetinin büyük oranda azalacağını vurgulayan Gürkan Avcı, şunları dedi:

"Üniversitelerimizde de aynı sıkıntı mevcuttur. Profesörlük unvanını aldıktan sonra hiçbir yayın çıkarmayan, mastır ve doktora öğrencisi yetiştirmeyen bir öğretim görevlisi ile önemli bilimsel çalışmalara imza atan, büyük toplumsal faydalar üreten, her sene birkaç yayını olan öğretim görevlisi aynı ücreti alıyor. Objektif ve adaletli olmak kaydıyla performansa dayalı ücretlendirmenin en kısa zamanda yürürlüğe konulması gerekiyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürkan Avcı Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title