Haberler

Denetimli Serbestlik Düzenlemeleri ve Uygulamaları"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Doç. Dr. Gönül Demez'in konuşması Dinleyici detayları Hakan Yavuz'un konuşması - Adalet Bakanlığı Lahey Adalet Müşaviri Dr. Yavuz: "Denetimli serbestlik uygulamasıyla cezaevleri nüfusunun azalması bekleniyordu ancak artmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Doç. Dr. Gönül Demez'in konuşması

Dinleyici detayları

Hakan Yavuz'un konuşması - Adalet Bakanlığı Lahey Adalet Müşaviri Dr. Yavuz:

"Denetimli serbestlik uygulamasıyla cezaevleri nüfusunun azalması bekleniyordu ancak artmaya devam ediyor. Yeni cezaevleri yapıyoruz"

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Demez:

"İnsanları bir yere kapatarak suçun tekrarının önüne geçemiyorsunuz"

Adalet Bakanlığı Lahey Adalet Müşaviri Dr. Hakan Yavuz, Türkiye'de denetimli serbestlik uygulamasıyla cezaevleri nüfusunun azalmasının beklendiğini ancak mahkum sayısının arttığını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda "Türk ve Avrupa Hukukunda Yeni Anlayışlar: Denetimli Serbestlik Düzenlemeleri ve Uygulamalar" isimli panel düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Altunkaya'nın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Gönül Demez, yürüttüğü "Yeniden Sosyalleşme ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Denetimli Serbestlik Altındaki Bireyler Örneği" konulu TÜBİTAK projesinin sonuçları hakkında bilgi verdi.

Demez, denetimli serbestlikten faydalanan 3 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen çalışmaya göre bu uygulamadan faydalananların yüzde 90'ına yakınının gençlerden oluştuğuna dikkati çekti. Gençlerin karıştığı suçların önemli bir kısmının madde bağımlılığıyla ilgili olduğunu ifade eden Demez, bunun ciddi bir problem olduğunu kaydetti.

"İnsanları bir yere kapatarak suçun tekrarının önüne geçemiyorsunuz" diyen Demez, suç işleyenlerin yeniden topluma kazandırılması için yeni çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

-"Suç önleme siyasetimiz olmalı"

Panelde, aynı zamanda hakim olan Dr. Yavuz ise "Bardağa Hangi Tarafından Bakmalı? Rehabilitasyon ve Yeniden Sosyalleşme Kavramları Bağlamında Türk Ceza İnfaz Sistemi Üzerine Düşünceler" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Denetimli serbestliğin suçu önlemede yeterli olmadığını savunan Yavuz, "Finlandiya'da yapılan reformlarla suç oranı düşürülmüş ama biz 2005'ten beri reformlar yapıyoruz sayılar düşmüyor. Denetimli serbestlik uygulamasıyla cezaevleri nüfusunun azalması bekleniyordu ancak artmaya devam ediyor. Yeni cezaevleri yapıyoruz." dedi.

Türkiye'nin belirgin bir suç önleme siyasetinin olmadığını söyleyen Yavuz, bu konuda ortak akıl ve uzun süreli stratejilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Yavuz, "Sosyoloji ve psikoloji gibi disiplinlerin de bu alanda olması gerekiyor. Bu konuda milat olabilecek bir sosyolojik çalışmaya ihtiyaç var." diye konuştu.

Panelde, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Güldiker, "Denetimli Serbestlikte İstanbul Örneği", Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Arif Akgül, "Uyuşturucu Tedavisi ve Denetimli Serbestlik", Akdeniz Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Mahmut Kaplan, "Ceza Muhakemesi Hukukunda Denetimli Serbestlik ve Koşulları" ve Almanya Wiesbaden Madde Bağımlılığı Danışma Merkezi Müdürü Çetin Upcin ise "Suç, Bağımlılık ve Rehabilitasyon" konularında sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Adalet Bakanlığı Hakan Yavuz Lahey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

ceza evlari doldu taşıyor sucu af deyil denetimli biçimde suçunun cezasını dışarıda çekecek denetimli düzenlemesi olması lazım cok sayıda ailede madur sucun tekrarı halinde ceza artsın ama kader suçluları var herkesin başına gelebilecegini unutmayalım onlar için denetimli en az iki yıl olsun ki bu maduriyetler ortadan kalksın adalet gün gelir herkese lazım olur unutmayın saygılar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title