Haberler

Demre'de Dolunun Sera ve Narenciye Bahçelerine Zarar Vermesi

Demre'da dolu nedeniyle zarar gören sera ve narenciye bahçelerinde yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı Kaymakam Karaman: "800 çiftçimize ait yaklaşık 4 bin dekar sera alanının zarar ...

Demre'de dolu nedeniyle 800 çiftçiye ait yaklaşık 4 bin dekar sera alanının zarar gördüğü, maddi kaybın 44 milyon lira civarında olduğu bildirildi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce yaşanan dolu afetinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Çalışmaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile ilden gelen ekiplerce yürütüldüğünü anlatan Karaman, dolunun Yaylakaya, Kayaaltı ve Gökyazı mahallelerinde etkili olduğunu kaydetti.

Zarar gören sera ve narenciye bahçelerinin büyük bölümünün sigortasız olduğunu ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Hasar tespit çalışmaları sonucunda 800 çiftçimize ait yaklaşık 4 bin dekar sera alanının zarar gördüğü belirlendi. Zararın ekonomik boyutu 44 milyon lira civarında ancak tam olarak önümüzdeki günlerde belli olacak. Hasar gören alanların yüzde 25'i sigortalı, geri kalan kısmı ise sigortasız."

Karaman, çiftçilerin zararlarını kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştıklarını, Kaymakamlık olarak da hazırlanacak hasar tespit raporunu ilgili mercilere göndereceklerini anlattı.

Tarım alanlarının sigortalanmasının önemini bir kez daha gördüklerini dile getiren Karaman, "Yüzde 50'si devlet tarafından karşılanan tarım sigortasının çiftçiler tarafından mutlaka yapılması gerekiyor. Böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf İzzet Karaman Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title