Haberler

Defne Joy Foster'ın Ölümüne İlişkin Dava

Sunucu Foster'ın, evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan'ın "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan yargılanmasına devam edildi.

- Sunucu Foster'ın, evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan'ın "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan yargılanmasına devam edildi

Sunucu Defne Joy Foster'ın, evinde hayatını kaybettiği gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Halit Kerem Altan'ın "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Kartal Anadolu Adalet Sarayı 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmadı. Defne Joy Foster'ın annesi müşteki Hatice Foster ile tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müşteki Hatice Foster, "Kızım benim her şeyimdi. Olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum ancak Kerem Altan'ın beyanlarına göre, kızım fenalaştıktan sonra  elinde telefon olduğu halde 112 acil servisi aramamıştır. Bu şekilde kızımın ölümüne sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Bu kadar kültürlü bir adam 112'yi çağırmış olsa 2 dakikada gelirdi. En cahil insan bile bunu yapar. Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır" diye konuştu.

Hatice Foster'ın avukatı Ersan Taştekin de ilk duruşmada ifade veren Kerem Altan'ın yeniden savunmasının alınmasını talep etti.

Avukat Taştekin, Foster'ın olay gecesi 03.00 sularında  fenalaştığını ancak sanık Altan'ın olay sırasında telefonla konuştuğunu, bu konunun da ayrıca tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Foster'in eşi İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer ise Altan'ın ölüme sebebiyet verip vermediğine ve acil sağlık ekibi çağrılması durumunda maktulün kurtarılıp kurtarılamayacağına ilişkin bir üniversiteden rapor alınmasını talep etti.

Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok da müvekkilinin yeniden savunmasının alınmasına ilişkin talebi kabul etmediklerini, Altan'ın dosyada üç ayrı savunmasının olduğunu ifade etti.

İlk celsede, Hatice Foster'ın rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya gelmediğini ve bir de hakim değişikliği nedeniyle Altan'ın 6 saat adliyede beklediğini savunan Ok, "Eğer gerçekten kendisine soru sormak isteselerdi duruşmaya gelirlerdi. Bu dava medyatik bir dava ve dava dosyasında müvekkilimin 3 ifadesi bulunmaktadır. Ayrıca Kerem Altan tüm enerjisini maktulü kurtarmak için kullanmıştır" diye konuştu.

Hakim Mehtap Yılmaz, Feriha NihalErtüzün ve Murat Gemici'nin gelecek celse tanık sıfatıyla dinlenilmesine karar verdi.

Öte yandan Hakim Yılmaz, sanık Kerem Altan'ın geçen duruşmada başka bir mahkeme hakimi tarafından savunmasının alınındığına işaret ederek, yargılamanın birliği nedeniyle bir sonraki celse yeniden savunmasının alınmasına karar verdi.

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Hatice Foster, "Türk adaletine güveniyorum. Bu mahkeme olumlu bir şekilde bizim lehimize bitecektir" ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Kadıköy Caddebostan'daki Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011'de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Altan'ın herhangi bir kusurunun olmadığı gerekçesiyle "takipsizlik" kararı verdi.

Foster ailesinin itirazı, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesince de reddedilince, ailenin avukatı Ayşegül Mermer, kanun yararına bozma yoluna başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar vererek, takipsizlik kararını bozdu.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin kararı doğrultusunda, Altan hakkında TCK'nın 98/2 maddesi uyarınca "yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Defne Joy Foster Ahmet Altan Kadıköy Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title