Haberler

Dans Ederek Kendilerini Savunmayı Öğreniyorlar

Dans ederek kendilerini savunmayı öğreniyorlar Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak adına onlara Brezilya savunma ve dans sanatı 'Capoeira'yı öğretiyorKAHRAMANMARAŞ -...

Dans ederek kendilerini savunmayı öğreniyorlar

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak adına onlara Brezilya savunma ve dans sanatı 'Capoeira'yı öğretiyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, yıllardır yaptığı Brezilya savunma ve dans sanatı 'capoeira'yı gençlere öğretiyor. Sarıkaya, gençlerle birlikte bu sporu yaparak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor.

Toplum Destekli Polislik Şube'de görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, haftanın 2 günü Batıpark Spor Salonu'nda mesai saatleri dışında yaklaşık 20 gençle bir araya gelerek onlara gönüllü capoeira eğitimi veriyor. Amacının gençleri topluma faydalı bireyler haline getirmek ve onları kötülüklerden korumak olduğunu söyleyen Sarıkaya, "Biz toplum destekli polisler olarak eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara karşı etkin faaliyetler yürütüyoruz. Toplumda sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek polis halk ilişkisini geliştiriyoruz. Yapmış olduğumuz sporumuzun ismi capoeira. Brezilya savunma sanatıdır yapmış olduğumuz spor. Dans, müzik ve savunma hareketlerinden oluşan gençlerle birlikte hem müzik çalarak, hem eğleniyor hem de sosyalleşerek stres atarak topluma faydalı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Capoeira eğitimi alarak kültürel ve sosyal anlamda geliştiğini söyleyen ve ekibin tek bayan sporcusu üniversite öğrencisi Ayşe Çakın, "Burada çok eğleniyorum. Hocamızın polis olması nedeniyle ailem beni güvenerek gönderiyor buraya" diye konuştu.

Brezilya'da yaşayan Afrika asıllı kölelerin kendilerini savunmak için geliştirdikleri bu saldırı kökenli spor bugün, Brezilya başta olmak üzere dünyanın 48 ülkesinde resmi olarak yapılıyor. Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı capoeirayı diğer savunma sanatlarından da ayırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Sarıkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title