Haberler

Dağda Kaybolan Aile 17 Saat Sonra Kurtarıldı

Güncelleme:

Kar toplamak için çıktıkları Karcı Dağı'nda karanlık çökünce mahsur kalan 3 kişilik aileyi, arama kurtarma ekipleri kurtardı.

Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine,

'Dağda kar toplamaya gittiler, kayboldular' başlıklı haber ek bilgilerle yeniden geçildi.

---------------

YENİDEN

DENİZLİ'de kar toplamak için dün sabah saatlerinde çıktıkları Karcı Dağı'nda karanlık çökünce mahsur kalan 3 kişilik aile, başta polis ve jandarma olmak üzere arama kurtarma ekipleri, tarafından 17 saat sonra kurtarıldı.

İnşaat işçisi Emir Şah Kaya (48) yönetimindeki 20 AFZ 92 plakalı otomobil ile eşi Yıldız Kaya (45) ve kızı Mislina Kaya'yı (12) da yanına alarak kar toplamak için dün il merkezine bağlı Başkarcı Beldesi'ndeki Karcı Dağı'na çıktı. İsrafil Deresi Mevkii'nde yol kenarına aracını park eden Kaya, eşi ve kızı ile ormanlık alana tırmanmaya başladı. Sabah saatlerinde dağa tırmanan aile, akşam karanlık çökünce yolunu kaybederek mahsur kaldı. Kaya ailesi dün saat 20.00'de cep telefonuyla polisi arayıp, yardım istedi.

12 SAAT SONRA YERLERİ BELİRLENDİ

İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri ailenin yerinin belirlenebilmesi için dağda arama kurtarma çalışması başlattı. Başta polis ve jandarma olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleriyle, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye geldi. Arama çalışmalarına dağı iyi bilen çobanlar ve vatandaşlar da katıldı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri, arazi araçlarıyla ekiplere ayrılarak aileyi, dağda arama çalışmalarına başladı. Emir Şah Kaya'ın cep telefonu sinyallerinden bulunduğu yerin koordinatları belirlendi. Kurtarma ekipleri, Kaya ile sürekli cep telefonuyla konuşarak yerini tarif etmesini istedi. Bu sırada dağda olan kurtarma ekipleri siren çalarken; polisler de havaya tabancayla ateş ederek ailenin sesi duyup, duymadığını kontrol etti. Saat 20.00'de kaybolan ailenin bulunması için başlatılan çalışma 12 saat sonra sonuç verdi.

İPLE ÇEKEREK KURTARDILAR

Günün ilk ışıklarıyla birlikte kurtarma ekipleri ailenin bulunduğu bölgeye doğru tırmanışa geçti. Sarp ve dik dağlık alandaki 4 saatik tırmanışın ardından Kaya Ailesi'ne ulaşıldı. 15 metre derinliğindeki dere yatağındaki Kaya Ailesi, kurtarma ekipleri tarafından sarkıtılan iplerle, makara yardımıyla çekilerek bulundukları yerden kurtarıldı. Geceyi, yiyecek olmadan sadece su içip, ateş yakarak yarım saatlik bir uyku ile geçirdikleri için bitkin durumda olan Kaya Ailesi, zorlu bir yürüyüşün ardından kendilerini bekleyen arazi araçlarının bulunduğu bölgeye 1 saatlik yürüyüşle indirildi. Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Kaya Ailesi'ne ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık kontrolünden geçirilen ailenin sadece bacaklarında çizik izleri olduğu görüldü. Böylece operasyon 17 saatte tamamlandı.

"KAR YİYEMEDİK ONA YANIYORUM"

Yaşadıkları zor anları anlatan baba Emir Şah Kaya, "Kızım biraz korktuğu için geceyi zor geçirdik. Kurtarma ekiplerine teşekkür ederim. Kar yemek için dağa tırmanmıştık, ancak başımıza bunlar geldi. Kar bile yiyemedik, ona yanıyorum" dedi. Kaya Ailesi'nin üç ferdi daha sonra kapsamlı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dağın eteğindeki bekleme noktasında ailesinin kurtarıldığı haberini alan Yusuf Kaya (22), büyük sevinç yaşadı. - Dikkatine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Kaya Başkarcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title