Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, tarihi belediye binasında vatandaşlara seslendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Baskılar neticesinde imar elden, kontrolden çıkarsa, çevre kontrolden çıkarsa o zaman şehirler orta ve uzun vadede yaşanmaz hale gelir. Bunun sıkıntısını da herkes ç...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Baskılar neticesinde imar elden, kontrolden çıkarsa, çevre kontrolden çıkarsa o zaman şehirler orta ve uzun vadede yaşanmaz hale gelir. Bunun sıkıntısını da herkes çeker ve şehirlerden kaçış başlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Giresun Belediyesine gelişinde, Atatürk Meydanı'nda vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Meydanda yürüyerek kendisini kaldırımlarda ve binaların pencelerinde bekleyen Giresunlularla selamlaşan Gül, çocuklarla yakından ilgilendi.

Tarihi belediye binasının balkonundan vatandaşlara seslenen Gül, cumhurbaşkanı olarak kentte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. "Görüyorum ki bütün Giresunlu vatandaşlarım da böyle bir hasret içinde olmuşlar. Dolayısıyla bu noksanlığı bugün hep beraber gidermiş olduk" diyen Cumhurbaşkanı Gül, gün boyunca yetkililerden kentle ilgili bilgi aldığını, ziyaretler yaptığını anlattı.

Türkiye'nin geliştiğini, kentlerin giderek güzelleştiğini gördüğünü, büyük projelerin gerçekleştiğini vurgulayan Gül, en uzun tünellerin açıldığını, denize havaalanı yapıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz gece gündüz çalıştıkça sizin beklediğiniz hizmetler de en güzel şekilde yerine geliyor. Siz değerli vatandaşlarım her türlü hizmete layıksınız. Sizler yeri geldiğinde vatan, millet için her türlü fedakarlığı nasıl yapıyorsanız bu devlet de bütün kamu kurumları da size hizmet için vardır. Bu bilinç içinde herkes çalışmaktadır. Yeter ki hepimiz birbirimize olan saygımızı, sevgimizi koruyalım. Memleketimizde huzuru, istikrarı sağlayalım. O zaman bu hizmetler çok daha hızlı olacaktır."

-"Kentlerin geleceği belediye başkanlarına emanet"

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile makam odasına geçti. Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada konuşan Gül, ziyaretlerinde şehirlerin gerçek sahiplerinin belediyeler olduğunu dile getirdiğini ifade ederek, kamu görevlilerin devletin görevlendirdiği yerlerde bulunarak görev yaptıklarını, belediye başkanlarının ise doğup büyüdükleri şehirlere hizmet verdiklerini söyledi.

Kentlerin geleceğinin belediye başkanlarına emanet olduğunu ifade eden Gül, "Güzel imar yaparsanız çevreye, yollara, binalara, buna göre dikkat ederseniz, şehrin geleceğini de güzelleştirirsiniz ama bazen baskılar neticesinde imar elden, kontrolden çıkarsa, çevre kontrolden çıkarsa o zaman şehirler orta ve uzun vadede yaşanmaz hale gelir. Bunun sıkıntısını da herkes çeker ve şehirlerden kaçış başlar" diye konuştu.

Ordu ve Giresun'un, Karadeniz sahilinde çevresi en az bozulan iller olduğuna işaret eden Gül, "Ne kadar muhafaza ederseniz, çirkinlikleri de giderecek şekilde güzelleştirirseniz doğduğunuz yere, şehrinize o kadar hizmet edersiniz. Gelecekte buralar daha da cazip hale gelir" dedi.

Ordu-Giresun Havalanı'nın yapımı tamamlandıktan sonra, kentin daha fazla ilgi çekeceğini dile getiren Gül, belediye başkanlarının şehirlerin altyapı çalışmalarına büyük önem verdiğini, bazı yerlerde ihmal edildiğine tanık olduğu için dile getirdiği konulara dikkat çekmek istediğini belirtti.

Basına kapalı devam eden ziyarette Belediye Başkanı Aksu, Giresun'da yürütülen çalışmalar hakkında Gül'e bilgi sundu.

Kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak Atatürk Meydanı'ndan ayrılan Gül, Trabzon Havalimanı'na hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Kerim Aksu Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title