Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan'da

Valiliği ziyaret eden Gül, Vali Akdemir'den kent hakkında bilgi aldı Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiyemiz de çok şükür büyük bir istikrar içinde yoluna devam etmektedir. Her geçen gün ülkemizin,...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiyemiz de çok şükür büyük bir istikrar içinde yoluna devam etmektedir. Her geçen gün ülkemizin, halkımızın problemleri çözülmekte. Gayet önemli adımlar atılmakta ve Türkiye geleceğe çok güçlü bir şekilde taşınmaktadır" dedi.

Gül, Erzincan Valiliğini ziyaretinde, açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Türkiye'nin güzel illerinden biri olan Erzincan'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve siyasette bulunduğu süre içinde kente gelip gittiğini, ancak Cumhurbaşkanı olarak Erzincan'ı ilk defa ziyaret ettiğini belirtti. Gül, "Benim için de muhakkak ki ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu vesileyle, bütün yol boyunca ve biraz önce sevgi ve muhabettlerini eksik etmeyen bütün vatandaşlarıma, herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyaretlerine ilişkin açıklamalar yapan Gül, şöyle devam etti:

"Erzincanımızın en önemli özelliği şu: Memleketimizin en huzurlu, hoşgörünün hakim olduğu, herkesin birbirine saygı ve sevgi içerisinde, muhabbet içerisinde olduğu illerimizden birisi. Bundan dolayı tabii ki büyük bir gurur duyuyorum. Bu bütün memleketimizin hep özlemidir ve bu çok dikkat çeken bir vasıftır Erzincan için. Türkiyemiz de çok şükür büyük bir istikrar içinde yoluna devam etmektedir. Her geçen gün ülkemizin, halkımızın problemleri çözülmekte. Gayet önemli adımlar atılmakta ve Türkiye geleceğe çok güçlü bir şekilde taşınmaktadır. Geçenlerde Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümü hep birlikte kutladık. 100. yıl dönümü geldiğinde inşallah Türkiye her bakımdan her alanda çok daha güçlü, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh, her bakımdan halkı çok daha mutlu bir ülke olacaktır. Azimle kararlılıkla herkes bu yolda elinden gelen her şeyi yapmaktadır."

Cumhurbaşkanı olarak, daha önce pek olmayan, bütün illeri ziyaret etme geleneği başlattığın ifade eden Gül, daha önce bildiği Erzincan ile bugünkü Erzincan arasındaki farkın çok etkileyici olduğunu söyledi. Buna emeği geçen herkese teşekkür ve tebrik eden Gül, Erzincanlılara sevgi ve muhabettelerini sundu.

Gül için hatıra ormanı

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Erzincan ilinin tarihi ve anlamlı bir gün yaşadığını, 17 yıl aradan sonra ilk defa bir cumhurbaşkanının kente geldiğini kaydetti.

Akdemir, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti anısına Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde 4 hektarlık alanda 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını, Erzincan'ın merkez nüfusu olan 96 bin fidanı da mart ayı içerisinde dikeceklerini ve bir hatıra ormanı oluşturacaklarını söyledi. - Erzincan

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Akdemir Abdullah Gül Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title