Haberler

"Çözüme En Büyük Destek Hizmetlerimizdir"

Güncelleme:

Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, yoğun programına hız kesmeden devam ediyor.

Dün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri ile birlikte Diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Cuma İçten ; "Hem sayın valimizi ziyaret ettik hem de önemli konularda karşılıklı istişarelerde bulunduk." dedi.

DİYARBAKIR'I HİZMETLE TANIŞTIRMAK İÇİN YETKİ VERİN

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak ise "Biz Ak Parti olarak insanımızı seçimden seçime hatırlamıyoruz. Bilakis hiç unutmadan hep iç içe, gönül bağımızı hiç koparmadan yolumuza devam ediyor, daha iyi ve kaliteli hizmetleri vatandaşlarımıza sunmak için gayret ediyoruz. Diyarbakır, günlük yaşamda önemli sorunları olan bir kent. Belediye, halka hizmet etmek yerine siyaset yapmakla meşgul. Oysa biz belediyenin yapmadığını yapıyoruz. Karayollarımız gece gündüz demeden çalışıyor. Çevre yollarına, köprülü kavşaklara ve bulvarlara bakarsanız ne demek istediğimi çok net görürsünüz. Normalde bunları her yerde belediyeler yapar ama ne yazık ki Diyarbakır'da belediyenin bu konularda, halka hizmet etmek anlamında hiçbir çabası yok. İşte bu yüzden diyorum ki İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikini en büyük yatırımını alan Diyarbakır'ımızı hak ettiği hizmetle tanıştırmak için bize yetki verin." dedi.

5 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERMEK HAYALDİ GERÇEK OLDU

Valilik ziyaretinden sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı karşılayan Cuma İçten, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni için Diyarbakır Havaalanına geçti. Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı törenle atıldı.

BÖLGENİN REFAHI VE ÇÖZÜM SÜRECİ ENGELLENEMEZ

Törenden sonra açıklamalarda bulunan İçten sözlerine şöyle devam etti: "Bugün şehrimiz, ülkemiz ve havacılık tarihimiz için çok önemli bir gün. Diyarbakır, 9 bin yıllık tarihiyle Türkiye'nin doğudan dünyaya açılan kapısıdır. Peygamberler ve sahabeler şehri olan kentimiz, 33 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu anlamda şehrimize yetmemeye başlayan ve askeri himayeden çıkan havaalanımız son yıllardaki en büyük yatırımlardan ve yüz aklarımızdan biridir. Bu bizim için çok önemli. 10 tane uçağın aynı anda apronda hizmet alabileceği bir havaalanı. Yılda 5 milyon yolcunun hizmet alabileceği bir havalanı. Bölgeye refah gelmesini engellemeye, çözüm sürecini baltalamaya çalışanlara inat biz şu anda Türkiye'nin en modern havaalanının temelini attık. Söylemimiz, halkımıza ve hizmete olan sevdamız devam edecektir." dedi.

Cuma İçten, temel atma töreninden sonra ise bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaattin Korkutata'nın ev sahipliğini yaptığı iftar davetine katıldı. Yemekte bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak olan Şerafettin Elçi Havalimanı'yla ilgili açıklamalarda bulunan İçten;

ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRLİKTE YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILMIŞTIR

"Bölgeye yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Şerafettin Elçi Havalimanımız da bunun en güzel örneklerinden biri. 70 milyon liraya mal oldu. 3 bin metre uzunluğu, 45 metre genişliğinde pisti bulunan havalimanı yıllık 500-600 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Bölgenin turizm ve ekonomisine de katkı sağlayacak. Seferlerin başlamasıyla birlikte Irak'a gidecek yolculara da kolaylık sağlayacak. Halen 300 kilometrelik uzaklık nedeniyle 3-4 saat süren karayolu yolculuğunun ardından, Diyarbakır ve Mardin'deki havaalanlarından kente gelmek zorunda kalan Şırnaklılar için de büyük kolaylık sağlanmış olacak. Cizre ve İdil ilçeleri arasında, Küpeli Dağı eteklerinde Cizre İlçesi'ne 13 kilometre, İdil İlçesi'ne 17, Şırnak il merkezine ise, 60 kilometre uzaklıkta olan havalimanının, faaliyete geçmesiyle birlikte yöre ekonomisine yıllık ortalama 32 milyon liralık katkı sağlayacak. Ama bu devrimsel adımlarımızı içlerine sindiremeyenler bunlarla değil de havaalanının ismiyle ilgileniyorlar. Bu çok yanlış ve iyi niyetli değil. Şerafettin Elçi, Kürt siyasetinin en önemli isimlerinden biri ve 'Türkiye'de Kürtler vardır, bende kürdüm' diyen ilk bakandı. Bu devlete uzun yıllar hizmet etmiş, değerli bir insan iyi bir siyasetçiydi. Barış ve huzur içerisinde yaşamak için bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Kaldı ki Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi 'nin isminin verilmesinin de sayın Başbakanımızın fikridir. Ve bu coğrafyada birleştiricilik adına, devlete verilen emek, çözüm süreci adına da yerli yerinde ve çok anlamlı bir sembol olmuştur." dedi ve DEGİAD'a da yatırımları, katkıları için teşekkür etti.

Cuma İçten, iftardan sonra eşi Ayşenur İçten ve İl başkanı Aydın Aytaç ile birlikte Diyarbakır'ın Benusen mahallesine gitti. Burada ihtiyaç sahibi ailelerle bir araya gelen İçten ve eşi Ayşenur hanım tek tek hepsinin sıkıntılarını dinledi. "Biz gece gündüz demeden halkımızla birlikteyiz. Duydukları ses, aldıkları nefes olmaya çalışıyoruz. Ak Parti Milletvekilleri olarak iftarı bir mahallede sahuru bir vatandaşımızın evinde ve gündüzleri ise sahada emek veriyoruz. Bu bir sevdadır ve bizler halkımızın sevdalısıyız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şerafettin Elçi Cuma İçten Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title