Haberler

Çukurova da YÖK Yasasını Bekleyecek

Çukurova Üniversitesi (Çü) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Üniversitelerinde Başörtüsü Konusunda Mevcut Yasaların Uygulandığını Belirterek, 'Yasalarda Bir Değişiklik Olursa Onu da Uygularız' Dedi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitelerinde başörtüsü konusunda mevcut yasaların uygulandığını belirterek, "Yasalarda bir değişiklik olursa onu da uygularız" dedi.

Rektör Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin dersliklere girdiği yolunda basında çıkan haberlerin çok abartılı olduğunu ifade ederek, "Çukurova Üniversitesi çok büyük bir üniversite. Yaklaşık 300 dersliği var. Bu dersliklerin hepsini yöneticiler tek tek kontrol edemez. Ancak bu konuda öğretim görevlilerine de çok büyük görev düşüyor. Üniversite olarak biz kesinlikle mevcut yasaları uyguluyoruz. Yasalarda bir değişiklik olursa onu da uygularız" dedi. Akınoğlu, Çukurova

Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden çok farklı olduğunu, Türkiye'nin en büyük hastanesinin yerleşke içinde bulunduğunu, belediye otobüslerinin ve dolmuşların yerleşkeye girdiğini, bu nedenle yerleşke içinde başörtüsü yasağının uygulanamadığını ancak dersliklerde ve bina içlerinde bu yasağının uygulandığını vurguladı.

Yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önünde olduğunu ve daha sonrada yargıya gitme ihtimalinin bulunduğunu belirten Akınoğlu, "Biz yasa değişirse uygularız. Ancak 17. maddeden dolayı yargıya gitme ihtimali var. Bazı hukukçular 'yasa uygulanamaz' derken, bazı hukukçular 'uygulanabilir' diyor. Biz bunların hepsini tartışıp konuşup bir karara varacağız. Henüz süreç devam ediyor. Süreci takip etmek lazım" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, sosyal, demokrat bir yapısı olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu yapının çok sağlam olduğunu kaydeden Akınoğlu, "Süreci izlemek gerek. Herkesin içi rahat olsun. Kimsenin gücü ülkenin yapısını bozmaya yetmez" ifadelerini kullandı.

(FK-AB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title