Haberler

Son dakika! (DRONE) Saklı cenneti "Yeşil Göl" OKA'nın hibe desteğiyle turizme kazandırıldı

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Çorum'un Laçin ilçesinde, bir akarsuyun ormanlık alandaki çukurda birikmeye başlamasıyla kendiliğinden oluşan "Yeşil Göl", etrafını çevreleyen çam ormanıyla birlikte yılın her mevsiminde ziyaretçilerine doyumsuz seyir sunuyor.

Çorum'un Laçin ilçesinde, bir akarsuyun ormanlık alandaki çukurda birikmeye başlamasıyla kendiliğinden oluşan "Yeşil Göl", etrafını çevreleyen çam ormanıyla birlikte yılın her mevsiminde ziyaretçilerine doyumsuz seyir sunuyor.

Kent merkezine 32 kilometre mesafede bulunan Yeşil Göl, sahip olduğu doğal güzelliği ve çevresindeki bitki örtüsüyle yöre halkınca "saklı cennet" olarak nitelendiriliyor.

Adını, suyunun renginin yanı sıra çevresindeki ormandan alan doğal göl, bir yandan çok sayıda balık türüne ev sahipliği yaparken, diğer yandan ormandan gelen kuş cıvıltılarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ziyaretçiler, göl kenarında piknik yaptıktan sonra patika yollardan yürüyerek, ağaç yaprakları nedeniyle neredeyse güneşin toprağa değmediği ormanı keşfetme imkanı buluyor.

OKA'nın hibe desteğiyle turizme kazandırıldı

Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yeşil Göl'ün turizme kazandırılması amacıyla Laçin Kaymakamlığı, Çorum İl Özel İdaresi, Laçin Belediyesi ve Laçin Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği ortaklığında hazırlanan 806 bin lira bütçeli projenin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (OKA) hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

Uygulama döneminde yaşanan iş artışları sebebiyle bütçesi 1 milyon 560 bin 77 liraya yükselen projenin 955 bin 817 lirası Çorum İl Özel İdaresi, 604 bin 260 lirasının ise OKA tarafından karşılandığının belirtildiği açıklamada, "Sahip olduğu doğa manzarası ve güzelliği ile saklı cennet olarak tabir edilen Yeşil Göl, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle turizme kazandırıldı. Projenin fizibilite analizleri, peyzaj projesi, yerleşim planı ve metraj cetvelleri 2019 yılı OKA Teknik Destek Programı kapsamında hazırlandı. Akabinde, 2019 yılı OKA Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Yeşil Göl Projesi 14 ayda, 2021 yılında tamamlandı." ifadelerine yer verildi.

Projeyle bölgede doğa turizminin ve istihdamın canlandırılmasının hedeflendiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Laçin ilçesi sınırlarında Köse Dağı'nda orman içerisinde yer alan doğa harikası Yeşil Göl'ün mesire alanında restoran, kafeterya, bungalov, yöresel ürün satış yerleri, çocuk oyun parkı, otopark, iskele, yapay şelale, yürüyüş yolu, koşu ve bisiklet yolları yapıldı. Laçin Yeşil Göl Mesire Alanı doğa sporları ve kamp faaliyetleri için dört mevsim doğayla iç içe olma imkanı sunmaktadır."

Öte yandan OKA, inşası tamamlanan Yeşil Göl için tanıtım videosu hazırladı. Göl çevresindeki sonbahar renklerine vurgu yapılan video, OKA'nın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title