Haberler

Cinnetin Nedeni, Şiddetli Geçimsizlik

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde, zihinsel engelli oğlu 15 yaşındaki Tolga Başaran'ı öldürüp, eşi 38 yaşındaki Ayşe Başaran'ı yaraladıktan sonra çenesinin altına dayayarak ateşlediği av tüfeğiyle intihar eden kamyon şoförü 45 yaşındaki Hüseyin...

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde, zihinsel engelli oğlu 15 yaşındaki Tolga Başaran'ı öldürüp, eşi 38 yaşındaki Ayşe Başaran'ı yaraladıktan sonra çenesinin altına dayayarak ateşlediği av tüfeğiyle intihar eden kamyon şoförü 45 yaşındaki Hüseyin Başaran'ın, aile içi geçimsizlik yüzünden eşiyle sık sık tartıştığı ortaya çıktı. Başaran Ailesi'nin komşuları, çiftin daha önce boşanma kararı aldıklarını, ancak olayda can veren Tolga Başaran'ın engelli olması nedeniyle bu kararlarından vazgeçtiklerini öne sürdü.

Merkeze bağlı Kepez Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Vali Mustafa Bey Sokak 8 numaradaki Erdem Sitesi'nde dün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, cinnet getiren kamyon şoförü Hüseyin Başaran, çocuk odasındaki zihinsel engelli oğlu Tolga Başaran'ı göğsünden av tüfeğiyle vurduktan sonra eşi Ayşe Başaran'ı sol bacağından vurup yaraladı. Ardından yatak odasına gidip tüfeği çenesinin altına dayayan Hüseyin Başaran tetiğe bastı. Dehşete kapılan Ayşe Başaran cep telefonundan polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, zihinsel engelli Tolga Başaran ile babasının yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Eşi ve oğlu ölen Ayşe Başaran'la, aynı sitede oturan ve olay nedeniyle paniğe kapılan sara hastası genç bir kız, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Başaran çiftinin bu yıl askerden dönen büyük çocukları 21 yaşındaki Tahsin Başaran'ın arkadaşlarıyla buluşmak üzere olay öncesi evden ayrıldığı, en küçük oğulları 10 yaşındaki Tugay Başaran'ın da hafta sonu tatili için merkeze bağlı Kalabaklı Köyü'ndeki yakınlarının yanında olduğu öğrenildi.

BOŞANMAKTAN VAZGEÇMİŞLER

Olayın şokunu üzerinden atamayan Ayşe Başaran'ın ifadesini alamayan polis, çiftin yakın çevresindekilerin bilgisine başvurdu. Bu arada, Başaran ailesiyle aynı apartmanda yaşayan komşuları, çiftin daha önce boşanma kararı aldıklarını, ancak olayda can veren Tolga Başaran'ın zihinsel engelli olması nedeniyle bundan vazgeçtiklerini belirtti. Hüseyin Başaran ile eşinin aile içi geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışma yaşadığı, komşularının da buna tanık olduğu öğrenildi.

OKULUNDA YAS VAR

Evlerine 100 metre mesafedeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda bulunan özel sınıfta eğitim gören Tolga Başaran'ın, babası tarafından öldürüldüğünü öğrenen arkadaşları, gözyaşlarına hakim olamadı. Okul Müdürü Şuayip Odabaşı, "Tolga zaman zaman andımızı okur, tüm okul da ona eşlik ederdi. O anlar gözümün önünden gitmiyor. Arkadaşları onu her seferinde alkışlarlardı. Geçtiğimiz haftalarda okula siyah çizgili bir takım elbise ile gelmişti. Ben de çok sevdiğim öğrencim Tolga'ya, damat gibi olmuşsun demiştim. Tolga da 'İnşallah o günleri de görürsünüz öğretmenim' diye konuşmuştu. Arkadaşları tarafından çok sevilen bir öğrenciydi" dedi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLECEK

Kepez Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Dr. Ömer Faruk Mutan, savcının incelemesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan baba ve oğlunun cenazelerinin Kalabaklı Köyü'nde toprağa verileceğini belirtti. Başkan Mutan, "Cenazeler Başaran ailesinin doğum yeri olan, iki kilometre uzaklıktaki Kalabaklı Köyü'ne götürülecek. Talihsiz olay nedeniyle belde sakinleri de büyük üzüntü yaşadı" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi Hüseyin Başaran Çanakkale Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title