Haberler

Çinli Bilim İnsanları, Nesli Tehlike Altındaki Kaplumbağanın Bütün Genom Dizilimini Tamamladı

Güncelleme:

BEİJİNG, 13 Mayıs (Xinhua) -- Çinli araştırmacılar, dünyanın en büyük ve en nadir bilinen kaplumbağa türlerinden olan yumuşak kabuklu kaplumbağanın (Rafetus swinhoei) bütün genom dizilimini tamamladı.

BEİJİNG, 13 Mayıs (Xinhua) -- Çinli araştırmacılar, dünyanın en büyük ve en nadir bilinen kaplumbağa türlerinden olan yumuşak kabuklu kaplumbağanın (Rafetus swinhoei) bütün genom dizilimini tamamladı. Bu türün, Çin'de 2019'un başında kayıt altında sadece dört bireyi bulunuyor ve bunlar arasında bir dişi ile bir erkek yer alıyordu. Çin'deki dişi yumuşak kabuklu kaplumbağanın 2019'da ölmesi, bu türü acil koruma pozisyonuna soktu. Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Kunming Zooloji Enstitüsü'nden bilim insanları Changsha Ekolojik Hayvanat Bahçesi'yle işbirliği yaptı ve histopatolojik inceleme sırasında ölü dişiden doku örnekleri topladı.

Bilim insanları, dişi yumuşak kabuklu kaplumbağanın yüksek kaliteli taslak kromozom-seviyesi genomunu, ilgili dizileme verilerini bir araya getirerek dizdi ve birleştirdi. Moleküler Ekoloji Kaynakları dergisinde yayınlanan makaleye göre araştırma, bilim insanlarına sadece türleri karşılaştırmalı genom bilimi stratejisini kullanarak incelemeleri için bir genomik kaynak sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda vahşi doğada daha fazla potansiyel yumuşak kabuklu kaplumbağa bireyi bulmamız için de bir veri temeli sağlıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan ceset kimin, neden öldürüldü? Galatasaray kaç kere şampiyon oldu? 2023-24 sezonunda GS kaçıncı şampiyonluğunu yaşadı? Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılıyor mu, gidiyor mu? Ayrılabileceği iddiaları güçlendi İsmail Kartal istifa mı etti? İsmail Kartal kovuldu mu? #129300
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title