Haberler

Çin'deki Ultra Yüksek Voltajlı Elektrik İletim Ağları Yeşil Kalkınmayı Destekliyor

Güncelleme:

ANONS (İngilizce): SONG JİA, Xinhua muhabiri: "Şu an Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde bulunan Huanxian'dayım.Gansu, eskiden antik İpek Yolu boyunca kullanılan bir ulaşım merkeziydi.

ANONS (İngilizce): SONG JİA, Xinhua muhabiri:

"Şu an Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde bulunan Huanxian'dayım.

Gansu, eskiden antik İpek Yolu boyunca kullanılan bir ulaşım merkeziydi. Şu anda Çin'de batıdan doğuya elektrik iletim projesinde büyük bir güç sağlayıcısı konumunda.

Güneş ve rüzgar enerjisi açısından zengin olan Gansu, yeni enerji geliştirerek ve ultra yüksek gerilim (UHV) elektrik iletim ağları kurarak ülkenin diğer kesimlerine elektrik sağlıyor."

Ultra yüksek gerilim, alternatif akımda 1.000 kilovolt veya üzeri, doğru akımda 800 kilovolt veya üzeri gerilim olarak tanımlanıyor. Ultra yüksek gerilim güç hatları, daha yaygın kullanılan 500 kilovoltluk hatlara göre daha az güç kaybıyla uzun mesafelerde büyük miktarlarda güç sağlayabiliyor.

Gansu'da şu an 4 ultra yüksek voltajlı doğru akım (UHVDC) elektrik iletim hattı bulunuyor.

Elektrik hatlarının sorunsuz çalışması için düzenli bakım gerekiyor.

SES (Çince): LYU QİANG, Devlet Elektrik Şebekesi'ne bağlı Gansu Elektrik Enerji Şirketi Ekstra Yüksek Gerilim Şirketi'nin Gerilim Hattı Bakım Teknik Merkezi Müdürü:

"Bir helikopterin yardımıyla 800 kilovolt Tianshan-Zhongzhou hattı ve 1.100 kilovolt Changji-Guquan hattında 4 ayrı görev yapacağız. Bu bakım ve denetim görevleri aracılığıyla hasarlı parçaların doğru verilerini toplayıp bunları zamanında onararak yeni elektrik enerjisinin istikrarlı ve güvenli şekilde iletimini güvence altına alıyoruz ve Çin'in hızlı ekonomik toparlanmasına katkıda bulunuyoruz."

Gansu'da yenilenebilir enerjinin ürettiği elektrik, 2021 yılında 40 milyar kilovatsaati aşarak ultra yüksek voltaj iletimi yoluyla 20'den fazla eyalet ve kente fayda sağladı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Lanzhou'dan bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

İpek Yolu Gansu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title