Haberler

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk -

Suriye tarafında Babel Hava Sınır Kapısı'nda yaşanan çatışmalar nedeniyle Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır yoğunluğu devam ediyor.

Suriye tarafında Babel Hava Sınır Kapısı'nda yaşanan çatışmalar nedeniyle Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır yoğunluğu devam ediyor.

Babel Hava Sınır Kapısı ve çevresindeki çatışmalar nedeniyle bir süre önce giriş çıkışlara kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı geçişlere açıldı. Buna rağmen Suriye sınır kapısı ve çevresinde yer yer devam eden çatışmalar nedeniyle yardım ve ticari amaçlı kullanılan tırların ara bölgeye gelişinde sıkıntı yaşanıyor.

Ara bölgede yaşanan sıkıntı ve Suriye tarafından araçların Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarına gelememesi nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'nın açılmasına karşın tır kuyruğunda herhangi bir azalma gözlenmedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda günlerdir bekleyen sürücüler iç bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

Yaklaşık bir haftadır Cilvegözü Sınır Kapısı'nda beklediğini söyleyen Mustafa Alaca, iç taraftaki çatışmalar nedeniyle giriş yapamadıklarını kaydetti. Taşıdığı ürünün bozulabileceğini anlatan Alaca, bir an önce çatışmaların kesilmesini ümit ettiklerini belirtti.

Bu arada Suriye'nin Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarında süren çatışmalarda yaralananlar da Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan getiriliyor.

Cilvegözü Sınır Kapıısı Babel Hava Sınır Kapısı tır kuyruğu

Muhabir: Cem Genco, İsmihan Özgüven

Yayınlayan: İsa Sansar

Kaynak: AA / Güncel

Cilvegözü Reyhanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title