Haberler

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti

Güncelleme:

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ramazan Bayramı'nda Gezi Davası tutukluları Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Çakırözer, Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunarak davaların sonuçlandırılmasını ve adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını istedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ramazan Bayramı'nda Gezi Davası tutukluları Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Çakırözer, "Bu insanların Anayasa Mahkemesi'nde davaları bekliyor. Anayasa Mahkemesi bir an önce bu davayı sonuçlandırmalı ve Türkiye'nin bu ayıbını, bu hukuksuzluğu, adaletsizliği ortadan kaldırmalıdır" dedi.

Gezi Davası'nda yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala'yı Marmara Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulundu. Çakırözer, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Marmara Cezaevi'nin önünde açıklama yaptı.

"KAVALA 7, ATALAY VE KAHRAMAN 2 YILDIR CEZAEVİNDE"

Çakırözer, şunları söyledi:

"İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte bu bayramda Silivri Cezaevi'nde kalmakta olan Gezi Davası'ndan haksız biçimde hüküm giymiş olan Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala'yı ziyaret ettik. Bir bayrama daha ailelerinden, sevdiklerinden, özgürlüklerinden mahrum girmek zorunda bırakıldılar. Osman Kavala 7 yıldır bu cezaevinde. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hakkında hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklu tutulduğuna ilişkin kararları var. Buna rağmen burada tutuluyor. Can Atalay milletvekili seçildi, milletvekili seçildiğinde özgürlüğüne kavuşması için Anayasa Mahkemesi'nin birden fazla kararı var ama o kararlara rağmen Can Atalay da Marmara Cezaevi'nde bayrama özgürlüğünden mahrum girmek zorunda bırakıldı. Aynı şekilde Tayfun Kahraman da öyle. Hiçbiri hakkında somut delil yok. Haksız, hukuksuz şekilde cezaevinde tutuluyorlar.

"BU HUKUKSUZLUĞU BİTİRİN"

Bu insanların Anayasa Mahkemesi'nde davaları bekliyor. Anayasa Mahkemesi bir an önce bu davayı sonuçlandırmalı ve Türkiye'nin bu ayıbını, bu hukuksuzluğu, adaletsizliği ortadan kaldırmalıdır. Gezi olaylarından suç çıkarma girişimlerine, bunun sonucu olarak insanların masum olmalarına rağmen adaletsizce cezaevinde tutulmasına AYM'nin artık dur demesi gerekiyor. Osman Kavala 7 yıldır, Tayfun Kahraman, Can Atalay 2 yıldır Marmara Cezaevi'nde. Aynı şekilde Mine Özerden, Çiğdem Mater 2 yıldır Bakırköy Cezaevi'nde. Bir bayram gününde daha bu insanların haksız yere sevdiklerinden ayrı bırakılmaları büyük bir hukuksuzluktur. Anayasa Mahkemesi, biran önce önünde bekleyen Gezi davası dosyasına bakarak insanların burada çürümesine engel olmalıdır. Bu adaletsizliği artık bitirmelidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ramazan Bayramı Tayfun Kahraman Utku Çakırözer Osman Kavala Milletvekili Eskişehir Marmara İnsan Hakları Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title