Haberler

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların tümünün kaldırılması çizgisini koruduğunu belirterek, bu konuda özel uygulama olmaması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların tümünün kaldırılması çizgisini koruduğunu belirterek, bu konuda özel uygulama olmaması gerektiğini söyledi.

İnce, Türk Harb-İş yönetimini kabulünün ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Daha önce bütün dokunulmazlık dosyalarının geleceği haberleri çıkmıştı, bugün de Başbakan'ın dosyasının ayrılıp diğer dosyaların geleceği haberi var" sözleri üzerine İnce, dokunulmazlıklar konusunda 10 yıldır aynı noktada olduklarını ifade etti.

Dokunulmazlığın kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmasını istediklerini anlatan İnce, şöyle konuştu:

"AKP, iktidarlarının ilk yıllarında 'yargıya güvenmiyoruz' diyordu. Bugün yargıyı ele geçirdiler. Biz de yargıya güvenmiyoruz ama kendimize güveniyoruz. Onun için 10 yıl önceki bulunduğumuz noktayla şimdiki tavrımız arasında hiçbir fark yok. Dokunulmazlıkların tümü kaldırılmalıdır. Özel uygulama olmamalıdır."

İnce, "teröristlerle kucaklaşma" görüntüsü olan BDP'lilerle kendi dosyasının öncelikli ele alınması görüşünün ağırlık kazandığının ifade edilmesi üzerine, "Buna sevinirim" dedi.

Dosyasının öne alınmasına gerek olmadığını dile getiren İnce, TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon'a dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren dilekçe verdiğini anımsattı. İnce, "O konuda hiçbir sıkıntım yok. Dilekçemin gereğini yapsınlar ama rüşvetle, yolsuzlukla, ihaleye fesat karıştırmakla, kalpazanlıkla suçlananların gereği de yapılır diye düşünüyorum" dedi.

İnce, bir soru üzerine, dilekçesine henüz cevap verilmediğini kaydetti.

AK Parti'nin, daha önce, sadece milletvekilleri değil memurların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu belirten İnce, "Sonra tam tersine, diğerlerinin dokunulmazlığını kaldırmak yerine MİT Müsteşarı'na gece yarısı alelacele yeni bir dokunulmazlık getirdiler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyecekleri sorulan İnce, yasanın dün onaylandığını anımsattı.

İnce, yasa tasarısının görüşmelerinde Meclis'in sabahlara kadar çalıştırıldığını ifade ederek, "(Bu acele ne-) diye sorduğumuzda konunun önemini söylüyorlardı. Cumhurbaşkanı'na gitmeden 11 gün Meclis'te bekledi. Sayın Cumhurbaşkanı son ana kadar bekletti ama son anında yine damarlarındaki sıcak AKP kanını hissetti ve gereğini yaptı. Başka bir şey beklemiyordum" diye konuştu.

İnce, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmamayı partinin yetkili kurullarında görüşeceklerini kaydetti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title