Haberler

CHP'de "İzmir" Çatlağı

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in İstifasıyla Sonuçlanan, Çankaya İlçesinde Yaşanan Görevden Alma Olayının Ardından, İzmir ve Merkez İlçelerine İlişkin Tartışmalar Myk'da Gerginliğe Neden Oldu.

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in istifasıyla sonuçlanan, Çankaya ilçesinde yaşanan görevden alma olayının ardından, İzmir ve merkez ilçelerine ilişkin tartışmalar MYK'da gerginliğe neden oldu. Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen 5 MYK üyesi, yönetimin söz konusu kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı. MYK, 3'te 2 çoğunluk sağlayamadığı için görevden alma kararını ise uygulayamadı.

Kürt ve Alevi delegeler üzerindeki etkinliğiyle bilinen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in istifasına yol açın Çankaya krizinden sonra CHP'de şimdi de İzmir tartışması yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanan ve Eşref Erdem'e yakınlığıyla bilinen 5 üyenin katılmadığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, İzmir il ve merkez ilçelere ilişkin görevden alma ve atama kararları için gerekli olan 3'te 2 çoğunluk sağlanamadı.

Edinilen bilgilere göre, MYK'nın bugünkü toplantısına, CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Zekeriya Akıncı, Engin Altay, Şerif Ertuğrul ve Fuat Çay İzmir örgütüne yönelik operasyon kararının altına imza atmamak için toplantıya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bölge toplantıları sırasında, Kocali'de su yüzüne çıkan tartışma, MYK'ya da sıçradı. Kocaeli'de bazı MYK üyelerine, MYK toplanmadan alınan İzmir'e yönelik görevden alma kararı imzalatılmak istendi. Üyeler, söz konusu kararı hukuksuz bularak imza vermedi. Üyeler, bugün de kararı resmileştirmek isteyen parti yönetimine tepki göstererek, toplantıya katılmadı.

-BAYKAL İKNA ODASINA ALDI-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, MYK toplantısının ardından, toplantıya katılmayan 5 isimle CHP Genel Merkezi'nde uzun süren bir görüşme yaptı. Baykal'ın görüşmede, İzmir konusunda 5 ismi ikna edemediği ifade edildi.

Baykal'ın, MYK'da beliren muhalif kanat nedeniyle karar almakta zorlanması üzerine, 5 Aralık'ta toplanması planlanan Parti Meclisi'nde boşta bulunan 3 MYK üyeliği için seçim yapılmasının gündeme aldığı belirtildi.

-SANDIK KAVGASI-

Toplantıda, muhalif söylemleri nedeniyle Kadın Kolları Başkanlığı'ndan alınan MYK üyesi Güldal Okuducu ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen arasında ise "sandık" kavgası yaşandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin hiçbir yerinde delege seçimleri yapılırken sandık kurulmadığını savunan Okuducu'nun iddialarına, Sevigen fotoğraf örnekleriyle yanıt verdi. Sevgin'in, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde delege seçimlerinin "sandık kurularak" yapıldığını gösteren fotoğraflar göstermesi üzerine iki isim arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantıda, parti tüzüğünün tartışmalı 12. maddesi uyarınca yeni üye yazımlarının sürdüğü belirtilirken, MYK'da Eşref Erdem'in istifasının ardından yönetim içinde beliren çatlak seslerin, kurultay sürecinde Baykal'ı zorlayabileceği belirtiliyor. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title