Haberler

Çankaya'da Sanat Şöleni Başladı

Çankaya Belediyesi'nin 2.Uluslararası Heykel Sempozyumu'na katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu sempozyumun fikir sahibi Değirmendere'de 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ertuğrul Akalın, ülkemizin önemli bir kültür sanat etkinliği"...

Çankaya Belediyesi'nin 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu'na katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu sempozyumun fikir sahibi Değirmendere'de 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ertuğrul Akalın, ülkemizin önemli bir kültür sanat etkinliği olan Değirmendere sempozyumunun 19.sunu seneye de 20.sini gerçekleştirecek. Umut ediyorum ki, biz de 20. sempozyuma kadar gidebiliriz. Hedefimiz bu sempozyumu geleneksel hale getirmek" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın basın toplantısı ile Sakarya Caddesi yaya bölgesinde başladı. Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen basın toplantısına, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ve sempozyumda çalışmalar yapacak heykel sanatçıları ile sempozyumun adına düzenlendiği Nusret Suman'ın kızı ve yeğeni de katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, halka açık bir alanda düzenlenen sempozyumda yapılacak eserlerle kentin ahşap heykel atölyesine dönüşeceğini ifade etti. Değirmendere Belediyesi'nin kapatılıp Gölcük Belediyesi'ne dahil olmasıyla 2009 ve 2010 yıllarında Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını bu yıl ise sempozyumu ikinci kez Çankaya Belediyesi olarak düzenlemiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Tanık, "Bu sempozyumun fikir sahibi Değirmendere'de 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ertuğrul Akalın, ülkemizin önemli bir kültür sanat etkinliği olan Değirmendere sempozyumunun 19.sunu

seneye de 20.sini gerçekleştirecek. Umut ediyorum ki, biz de 20. sempozyuma kadar gidebiliriz. Hedefimiz bu sempozyumu geleneksel hale getirmek" diye konuştu.

"ÖZGÜR SANAT, ÖZGÜR İNSAN"

Ana teması 'Özgür Sanat, Özgür İnsan' olan sempozyum hakkında bilgilendirme yapan Bülent Tanık, yaz aylarında Ankaralıların ve Çankayalıların, sanatçıların eserlerini yaparken katılarak öğrenebilecekleri sanatla dolu bir yaz geçireceğini kaydetti. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Çankaya Belediyesi'nin çok önemli bir sanat olayına sahip çıktığına ve sanatı yaşatma çabasının övgüye değer olduğuna dikkat çekerken, "Kimi sanatın içine tükürür, kimi daha yapımı tamamlanmış heykele 'ucube' der. Kimisi de yok edilmek istenen sanatı filizlendirir. Çankaya Belediyesi'nin bu gayreti bizi buraya çeken bir durum" açıklamasında bulundu.

"NUSRET SUMAN ANISINA"

Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın Çankaya Belediyesi'nin terk edilmiş Değirmendere Ahşap Heykel Sempozyumuna ev sahipliği yaparak bu sanatı yaşattığını ifade ederek, bu projeyi çok önemsediğini vurguladı. Heykeltıraş Nusret Suman'ın Almanya'da yaşayan kızı Sema Suman Dehmer, davet üzerine sempozyuma katıldığını ve babası adına ilk kez böyle bir sanat etkinliği yapılmasından dolayı çok duygulandığını belirterek, "1978'de daha 'Hitit Güneşi' heykeli açılmadan babam trafik kazasında vefat etti. Bu, Ankaralılar ve sanatseverler için özel çok büyük bir çalışma olacak. Babamın 4'ü Anıtkabir'de olmak üzere Türkiye'de 20'den fazla eseri var. Babamın hatırlanması bizim için çok önemli, çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sempozyuma katılan sanatçıların kendilerini tanıttığı basın toplantısında, Başkan Tanık, 19 gün boyunca oluşturulacak eserlerin aşamalarının ve son hallerinin yer alacağı katalogla belgelendirileceğini açıklayarak, Nusret Suman hakkında da detaylı bilgilerin yer alacağını bildirdi.

"ARALIKSIZ SANAT"

Sempozyumun ilk gününde Nefesli Show Band'in muhteşem müzik ziyafeti yer alırken, 19 gün boyunca 10 farklı müzik grubu, 3 film gösterimi, Hoy-Tur Halk Dansları

Topluluğu gösteriler ile Mehmet Aksoy'un katılacağı bir söyleşi gerçekleşecek. 14 Temmuz'da Tayvan Kültür Günü'n yer alacağı sempozyuma ise, Amerika'dan Carole Turner, Uruguay'dan Christian Rey, Yunanistan'dan Yorgos Kaltsidis, Ankara'dan Deniz Gül ve Nehri Soylu, Eskişehir'den Gökhan Bakır gibi sanatçılar katılacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Özgür Ertuğrul Bülent Tanık Değirmendere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title