Haberler

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanması

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması protesto edildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması protesto edildi.

Şişli'de toplanan Gazetecilere Özgürlük Platformu üyesi bir grup, "Gerçeğin peşindeyiz, teslim olmayacağız" yazılı pankart açarak, "Özgür basın susturulamaz", "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Ya hep beraber ya hiçbirimiz" şeklinde sloganları attı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun da destek verdiği grup, Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi binasının önüne yürüdü.

Aralarında Sedat Ergin, Nedim Şener ve Murat Yetkin'in de yer aldığı katılımcılar adına basın açıklamasını Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel yaptı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nu oluşturan basın meslek örgütlerinin temsilcileri olarak, Cumhuriyet gazetesi ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için toplandıklarını belirten Gürsel, Dündar ile Gül'ün, "askeri ve siyasi casusluk, terör örgütü üyeliği ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamakla" suçlandıklarını anlattı. Gürsel, "Bu ithamlar hukuk, akıl, izan ve vicdan ölçüsünü iğfal etmektedir. Dündar ve Gül'ün gazetelerinde yayımladıkları haber sayesinde, insanlar daha sağlıklı siyasi tercihler yapma imkanına kavuşmuştur. İnsanların bunu kullanıp kullanmamaları, kendilerinin tercihidir" dedi.

Gazeteciğin uygar insanların temel ihtiyacı olduğunu aktaran Gürsel, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün özgürlüklerine kavuşmaları için haklı, meşru ve onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda... Türkiye'de ve dünyanın her yerinde... Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Gazeteciliğe yapılan bu son saldırının siyasi sorumlularını, Dündar ve Gül'ü bir an önce serbest bırakarak, Türkiye'ye daha fazla zarar vermeten vazgeçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından, Can Dündar ve Erdem Gül'ün cezaevinden gönderdikleri mektup okundu.

Katılımcılar dün terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Kadri Gürsel Can Dündar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title