Haberler

Çaldıran'da Bdp- AK Parti Arasında Taşlı Seçim Kavgası

Güncelleme:

Van'da seçim propagandasına gelen AK Partililer ile BDP'li bir grup arasında kavga çıktı ve taraflar birbirlerini taş yağmuruna tuttu.

Van'ın Çaldıran İlçesi'ne seçim propagandasına gelen Ak Partililer ile BDP'li bir grup arasında kavga çıktı.  Partililer birbirlerini taş attı. Güvenlik güçleri, iki partinin mensupları arasındaki meydan kavgasını havaya ateş açarak durdurabildi. Her iki parti de yaptığı açıklamada birbirlerini suçladı.

BAŞKAN ADAYI YUHALANDI

AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan ve Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar bugün Ak Parti seçim bürosunun açılışı için Çaldıran İlçesi'ne geldi. Yaklaşık 400 kişilik bir grup tarafından yapılan karşılama sonrası Belediye Başkan adayı Gülaçar, öğle saatlerinde kalabalığa hitap etmeye başladı. Gülaçar, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, AK Partili kalabalığın yanında bulunan ve BDP'li oldukları belirtilen 35-40 kişilik bir grup, BDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya için 'Başkan Bekir' sloganları atmaya başladı ve Ak Parti adayını yuhaladı.

TAŞ YAĞMURU BAŞLADI

Gerginlik tırmanınca Ak Partililere taş yağmuru başladı. Onlar da karşılık verince iki parti mensupları arasında meydan kavgası çıktı. Polis havaya uyarı ateşi açarak BDP- Ak Parti kavgasını yaklaşık 10 dakikada durdurabildi.

AK PARTİ: SALDIRIYA GEÇTİLER

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülaçar ve Ak Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan'la birlikte basın toplantısı yaparak saldırıyı kınadı. Gülaçar, miting sırasında sataşmaların başladığını, anonslarla sakinleştirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Tüm bunlar kafi olmadı, saldırıya geçtiler. Onların yetkililerine seslenmemize rağmen saldırının dozunu arttırdılar. Bu seçim bizim için bir milattır. Halkımızın özgür iradeleri ile sandık başına gitmeleri ve seçimin huzur içerisinde sona ermesini temenni ediyoruz. Seçimin, bizler barış içerisinde bir yarış şeklinde geçmesini temenni ediyoruz. Bizler sağduyu ile hareket ediyoruz. Bu olayı da kınıyoruz. Bunlar bize baskı, korku şiddet ile geri adım attırma gayreti içerisinde iseler, buradan bir kez daha söylüyorum biz korkmuyoruz, Van'ın her köşesine, her beldesine her köyüne giderek halkımızla kucaklaşacağız. O devir artık sona erdi. Vazgeçsinler bu tür davranışlardan. Çünkü bunun ne onlara, ne memlekete bir faydası olacaktır."

Gülaçar ve beraberindeki milletvekilleri yapılan açıklamanın ardından ilçeden ayrılırken, polis Çaldıran'da geniş güvenlik önlemi almayı sürdürdü.

BDP: AK PARTİLİ ADAYIN YAKINLARI SALDIRDI

BDP'nin Çaldıran Belediye Başkan adayı Faruk Demir ise olayların Ak Partililer tarafından çıkarıldığını söyledi. Demir, kendi seçim bürolarının Ak Parti'nin seçim bürosuna yakın olduğunu, olay sırasında partililerin halay çektiğini söyledi.

Faruk Demir, bu sırada AK Parti'nin Çaldıran Belediye Başkan adayı Ferman Yıldırım'ın yakınlarının bazı korucularla birlikte kendi seçim bürolarına doğru ateş ettiğini, bunun üzerine gerginliğin çıktığını ileri sürdü. Demir, "Çaldıran'da provokasyonu AKP'liler yaptı. Bizden 3 kişi atılan taşlardan yaralandı. İlçedeki gerginlik sürüyor" dedi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Çaldıran Bdp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

KRALmihmandaro@hotmail.com:

BDPNİN RUTİN SEÇİM ÇALIŞMASI .. TAŞ ATMAK MOLOTOFLA OTOBÜS YAKMAK ÇOĞU ZAMAN İNSANLIKTAN ÇIKMAK TEHDİT ETMEK UYUŞTURUCU SEVKETMEKVS VS VS... ADAMLARDA İNSAN GİBİ İCRAAT YOK..

41
36
yanıtYanıtla
TRABZONLUmirackoc77@gmail.com:

ya kardaş son zamanlarda bu kadar iyi bir yorum okumadım.ağzına sağlık. Bdplilere sinirimi sen aldın biraz. Bu yorumunu arkadaş çevremde kullanacam.Hakkını helal et. Patanti sana ait ama biliyorum

yanıt0
yanıt0
KRALmihmandaro@hotmail.com:

TRABZONLU HELAL OLSUN KARDEŞ .. NE DEMEK.

yanıt0
yanıt0
Bruskbabadanogula@hotmail.com:

Beyinsizlikte üstünüze yok sizler bu vatanın sahibisiniz Kürtler sığınmacı öyle mi size herşey hak bize 2.3. Sınıf vatandaş gibi davranin dili yasaklayan siyaseti yasaklayin herseyi yasaklayin sonra insanliktan bahsedin. Ne saniyorsunuz kendinizi havalarda ucuyorsunuz aslında burada yazılacak o kadar çok şey var ki ama yazmaya degmeyecek kadar yaratıksiniz.

yanıt0
yanıt0
emrecixthe-end-65@hotmail.com:

helal bdp

10
20
yanıtYanıtla
KAHRAMANMARAŞLIhatay_3133@hotmail.com:

PKK NIN UZANTISI BİR PARTİYİ ADAM YERİNE KOYARSAN ÇEKERSİN AKP ÇEK DAHA KÖTÜ OL NE BU YAHU BİRİLERİ GELİP OY UĞRUNA PKK YI PALAZLANDIRIYOR HER ZAMAN PALAZLANDIRDIKLARI PKK YI GÜDÜKLEŞTİRMEK ASKERE POLİSE KALIYOR ASKER POLİS SİZİN PİSLİĞİNİZLE Mİ UĞRAŞACAK SÜREKLİ TEK ÇARE MHP

7
23
yanıtYanıtla
mucahidsilar35@gmail.com:

Kahro bdp

13
15
yanıtYanıtla
VANGÖLÜ KIZI NAZDARadana.ankara@hotmail.com:

arkadaşlar bu terörist vanı karıştırmak için geziyor o tam bir kürt dişmanıdır. zaten kazanmaz eğer kazansada o teröriste kesinlikle izin vermiyeceyiz çünkü o bir elkayde canavarıdır

20
7
yanıtYanıtla
hakanvanakripa0@hotmail.com:

Wan da istenmyorsunz şadce çaldiranda dgl tum dogu illerinde de başkale deaday bile birakamadi akp zorunuza gtmesin merkezde de taş yagmuruna tutular bdp wanda rekor kirack nedeni ise buyuk şehir olma awantaji bu avantajla akp de olan ilçelerde bdp olacak bunu herkez kabulensin kimsen nin zoruna gtmesen kimse bizi sewmek zorunda degl sanki biz size bitiyoruz . . .

14
12
yanıtYanıtla
Sinan SAĞLIKsinan84@hotmail.com:

kardeşi jitemde halkı ihbar eder kendi side bizde 4 sırada encümen bundan ne bekleriz ALLAH aşkına!

21
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title